Compiz Fusion Rehberi [Yeniler için]

Başlatan demir, 06 Nisan 2008 - 15:13:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lseker

Alıntı yapılan: Le0n - 05 Haziran 2008 - 23:37:21
Alıntı yapılan: lseker - 03 Haziran 2008 - 15:22:58
Sanırım Hardy'de custom seçeneği yok.. zira bende rastlayamadım .. :)
Ama extra sekmeside işinizi görecektir. Extra sekmesini işaretledikten sonra konsolda
sudo aptitude install compizconfig-settings-manager
yazarak yükledikten sonra alt+f2 ile "ccsm" yi çalıştırın.
o seçenek bendede ilk kurulumda çıkmıyo. sanırım ekran kartından dolayı. aşşağıdaki komutu verince hem custom çıkıyo hemde compizconfig-settings-manager'i kuruyor.
sudo apt-get install simple-ccsm

Böylede kullanım açısından bir problem ile karşılaşmadım.. ama deneyeceğim.. Sağol..
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

ufuk_k

Mümkün..Çünkü Ubuntu o visual effects kısmında seçim yapmak için simple-ccsm (ccsm'nin basiti) kullanıyor olabilir. Ama custom seçeneğine gerek yok bence. Herşeyi kendiniz ayarlayın ccsm içinden... Bir de zorunluluk değil fakat şiddetle öneriyorum, fusion-icon kurun. Hem ayarları saklıyor hem de kolayca değiştirmeyi sağlıyor.

neselisincap

ben şimdi

küpün üst ve alt rengini değiştiremiyorum.bir de küpünü üst ve alt kısmında da masaüstü atayabilirmiyiz.

masaüstü sayısını örneğin 6 yaptığımızda.küp altıgene dönüyor.ama ben ilave olan 2 masaüstünü alta ve üst te gelmesini istiyorum

BiBreak

Çok teşekkürler çok işime yaradı  ;)

erginemr

@neselisincap,

Kübün alt ve üstüne masaüstü atanamıyor diye biliyorum.

Ancak rengi değiştirebilir, ya da alt ve üste resim koyabilirsiniz; bunu yapmak için yüklü değilse Synaptic'ten "compizconfig-settings-manager" programını yüklemelisiniz. Yükledikten sonra "Alt+F2 >> ccsm" ile Compiz ayar programını çalıştırın, sonra "Masaüstü" grubundan "Desktop" simgesinin / düğmesinin üzerine tıklayın, aradığınız ayarları "Appearance" bölümü altında bulacaksınız.

Eren

Rehber güzel olmuşta masaüstü sayısını nasıl 4 yapacağız. Birde ben pencere yöneticisi olarak Compiz'i seçersem pencerelerin üst çubukları yok oluyor.

Çağlar

Şimdi herhangi bir panele tıklayıp Panele ekleyi seçip Çalışma alanı geçişini seçiyoruz ekle diyoruz sonra bu eklediğimiz alete sağ tıklıyoruz tercihlere giriyoruz sütunlar 4 satır 1 yapıyoruz tamam diyoruz artık küp oluyor sonra bunu silebiliriz istersek

Pencerelerin üst kısmı içinde ccsm de window decoration kısmında command hanesine kullandığınız pencere yöneticisini emerald --replace ya da metacity --replace şeklinde yazıyoruz
We got a badass over here!

Eren

Teşekkürler Çağlar ancak beceremedim. Compiz sanıyorum beni aşıyor. Ben PHP kodlamaya devam edeyim. :)

Çağlar

Kesinlikle sizi aşmaz nerde kaldınız lütfen söyleyin hem arkadaşlara da yardım etmiş oluruz belki sizin gibi takılanlar olmuştur.

Eren

CompizConfig Ayar Yöneticisini açtım. Tüm menüleri karıştırdım ama masaüstü seçeneklerini göremedim.

Çağlar

[IMG]http://img525.imageshack.us/img525/1615/ekrangrnts1dp2.th.png[/img][IMG]http://img525.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]

Önce CompizConfig ayar yöneticisini açıyoruz sonra soldan efektlere basıyoruz (1)
Sonra oradan window decoration a basıyoruz (2)
Sanırım siz metacity kullanıyorsunuz o haneye metacity --replace yazıyoruz(3)

ve kapatıp Alt+f2 compiz --replace yapıyoruz

Eren

Emarald kullanıyorum. emerald --replace yazdım ve dediklerini yaptım. Ancak üst çubuklar çıkmadı. Ayrıca 8 masaüstü fazla bunu nasıl 2 yapabilirim?

Çağlar

Dediğim yerden satır sayısını 1 e sütun sayısını 2 ye düşürmen gerek birde şunu deneyelim

sol alttan tercihlere basalım üstten eklenti listesine basalım otomatik eklenti sıralamasının yanındaki kutucuğu boşaltalım pasif eklentilerden decoration ı bulup etkine ekleyelim pasif eklentiler kısmında yoksa da ekle diyerek decoration ı ekleyelim

Eren

Alıntı yapılan: Çağlar - 07 Ekim 2008 - 02:23:03
Dediğim yerden satır sayısını 1 e sütun sayısını 2 ye düşürmen gerek birde şunu deneyelim

sol alttan tercihlere basalım üstten eklenti listesine basalım otomatik eklenti sıralamasının yanındaki kutucuğu boşaltalım pasif eklentilerden decoration ı bulup etkine ekleyelim pasif eklentiler kısmında yoksa da ekle diyerek decoration ı ekleyelim

Zaten etkin durumda. Dediğim gibi öylesine deneme yapayım dedim ama vazgeçtim. Teşekkürler.

Çağlar

Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu tekrar hırslanırsanız burdayım :D

Eren

Alıntı yapılan: Çağlar - 07 Ekim 2008 - 02:28:36
Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu tekrar hırslanırsanız burdayım :D

Yok hırslanmam. Benim bu tip görsel işlerde pek şansım yok. Evde 4 makine var hepsinde compiz'in durumu böyle. Zaten görselliğe de fazla önem vermiyorum ama bir deneyeyim dedim o da kursağımda kaldı.

Çağlar

Ya valla psikolojim attı bak şimdi ben bi araştırayım yardım edicem yapıcaz başarıcaz :)

Eren

Alıntı yapılan: Çağlar - 07 Ekim 2008 - 02:32:44
Ya valla psikolojim attı bak şimdi ben bi araştırayım yardım edicem yapıcaz başarıcaz :)

Teşekkürler. Psikolojiniz bozulmasın o kadar da önemli bir konu değil. Hayat memat meselesi de değil. İlgilendiğiniz için teşekkürler.

Çağlar

Bişi buldum eğer ekran kartınız nvdia ise

xorg.conf dosyanızı editlemeniz gerek tam olarak şunu eklicez:
    Option           "AddARGBGLXVisuals"    "True"

screen veya ekran kartı kısmında bir yere oluyor herhangi bir end section yazısından öncesine yani

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf    yapalım

Option           "AddARGBGLXVisuals"    "True"

ekleyelim bakalım sizin için elimden geleni yaparım inanın sizde bana çok yardım ettiniz yönetici ailesi olarak.

Eren

Bu yapılı zaten. Neyse standart pencere yönetici ile de Compiz çalışıyor. Bu 8 masaüstü olayını halledemedim. Hala 8 tane çıkıyor.

Çağlar

Yine o panele çalışma alanı seçiciyi ekleyip sağ tıklayıp sütun 2 satır 1 yapın tamamdır

Eren

Alıntı yapılan: Çağlar - 07 Ekim 2008 - 03:06:39
Yine o panele çalışma alanı seçiciyi ekleyip sağ tıklayıp sütun 2 satır 1 yapın tamamdır

Nerede bu çalışma alanı seçici?

Çağlar

Orjinal ubuntu da sağ altta eğer sildiyseniz herhangi bir panele ekle diyerek çalışma alanı seçici ekleyip seçtikten sonra silebilirsiniz.

Eren

Alıntı yapılan: Çağlar - 07 Ekim 2008 - 03:13:31
Orjinal ubuntu da sağ altta eğer sildiyseniz herhangi bir panele ekle diyerek çalışma alanı seçici ekleyip seçtikten sonra silebilirsiniz.

simple-ccsm komutunu verdim ayar yöneticisi açıldı ve oradaki Masaüstü kısmından değiştim. Bende bu yoktu sitesinden baktım. İlgi ve alakanız için teşekkürler.

Çağlar

Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu ama gnome masaüstü kullanıyosanız bahsettiğim yöntemi pratik olarak buldum ben basittir yani yine de sorun çözüldüğüne göre sorun yok :)