Compiz Fusion Rehberi [Yeniler için]

Başlatan demir, 06 Nisan 2008 - 15:13:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stratovarius

özel derken neyi kastediyorsun extra effecktleri mi öyleyse yazılım merkezine compiz yaz çıkan sonuçlarda extra plugins paketini yükle

ironic

Özel bölümü galiba simple-ccsm yüklü olunca çıkıyor, çok emin değilim. Bölümün sabitindeki compiz kurulumu konusunun girişinde neler yapılacağı anlatılıyor.

ırmak

Alıntı yapılan: ironic - 05 Temmuz 2010 - 13:31:18
Özel bölümü galiba simple-ccsm yüklü olunca çıkıyor, çok emin değilim. Bölümün sabitindeki compiz kurulumu konusunun girişinde neler yapılacağı anlatılıyor.

Kesinlikle öyle çıkıyor.

spxln

bu canlandirma özelliğini kullanamiyorum acaba nedendir? yazılanları yaptım ama açıp kapatırken bir efekt yok

heartsmagic

Hangisi mesela? Hiç mi etki yok? Grafik kartı sürücülerin yüklü mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spxln

hepsi değil şu an ubuntu çöktüğü için tam hatırlamiyorum ama örneğin pencere açıp kapama esnasında ortaya çıkan efektler, Alt +tab ve ya süper+ tab yaptigimda efektler düzgün çalışmıyordu.. bir de bir efekt seçince sürekli birşeylerle çakışıyor diyordu..

heartsmagic

Compiz yöneticisinden istediklerini ayarlayabilirsin, ön tanımlı olarak bazı şeyler açık gelmiyor zaten. Çakışan eklentilerse şundan dolayı, birinin sağladığını diğeri de sağlıyor. Haliyle ikisi birden açık olmaz, birini devre dışı bırakman gerekli.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Eylül 2010 - 15:05:16
Haliyle ikisi birden açık olmaz, birini devre dışı bırakman gerekli.

Mesela Masaüstü Duvarı ile Masaüstü Küp,
ikisinden birisi kullanım dışı olması gerekiyor.

Alıntı yapılan: spxln - 12 Eylül 2010 - 14:53:14
yaptigimda efektler düzgün çalışmıyordu..

rm -rf /home/spxin/.config/compiz
eğer komut uygulayamayacak kadar çökmedi ise denermisiniz.

spxln

malesef komut sistemi gelmeyecek durumda nedenini http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2920.25.html  adresinde yazmıstım belki bir bilgisi olan vardır diye bekliyorum. olmazsa yeniden kurcam

korkmaz81

Saygı değer üstadım masaüstü sayısını 4 yapmak istiyorum ama pasif değişmiyor ayrıca masaüstünde sağ tıkladığımda özel alan çıktı tikliyorum ama ekranı kapattığımda extra oluyor yani değişiyor sabitlenmiyor  yardımlarınızı talep ediyorum

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: korkmaz81 - 17 Kasım 2010 - 23:36:42
masaüstü sayısını 4 yapmak istiyorum ama pasif değişmiyor

gconf-editor /apps/compiz/general/screen0/options/hsize
yazılı rakamı 4 olarak değiştirmeyi deneyiniz.

ama pasif değişmiyor

Pasif'mi.?
Masaüstü küpü - aktif
Küpü döndür - aktif
Masaüstü duvarı - pasif
durumlarına getrirerek deneyiniz birde.

masaüstünde sağ tıkladığımda özel alan çıktı tikliyorum ama ekranı kapattığımda extra oluyor yani değişiyor sabitlenmiyor 

Aynı durum bendede mevcut.
Belirlediğim ayarlar değişmediğinden pek aldırış etmiyorum.
Sizin yaptığınız kişiselleştirmeler bir sonraki oturumunuzda öntanımlı hale'mi geliyor.?

delgado23

arkadaşlar merhaba. forumda yeniyim. bir sorum olacak. yanıtlarsanız sevinirim. ubuntu 11.04 kullanıyorum. compiz yüklü. opacity ayarlarını yaptım ama bu seçilen pencere hafiften transparan oluyor ya, onu yapamıyorum. mesela pencere transparan değil. ama biz tutunca hafif şeffaflaşıyor ya nasıl ayarlıyoruz? yardımcı olursanız sevinirim.

Sherlock Holmes

ViolenTornado

çok iyi anlatmışın emeğine sağlık arkadaşım sonunda yapabildim :)

m@ciT

Merhaba Arkadaşlar;
Ubuntu 11.04 ü kullanmaya yeni başladım. Compiz i bir türlü kurmayı becemedim. Aslında sanırsam kuruyorum çünki ayar ekranı karşıma çıkıyor ama 3B masaüstünü etkinleşitirince masa üstü çöküyor. Acemi olduğum için geri düzeltemiyorum :). Dünden beri 4 defa yeniden kurdum. Acaba yardımcı olabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler...

bytan

Ekran kartı sürücülerin kurulu mu? Forumdaki kartınla ilgili bölüme bakıp kurulu olup olmadığını tespit edebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

m@ciT

Evet ekran kartımın sürücülerini kurdum. sorunu bi nebze olsun hallettim. compiz i açtıktan sonra ayarlarından pencere kenarlıklarını açmıyomusum bide reload windows demek gerekio muş :). halen kurcalama aşamaşındayım 3b masa üstünü halletim çalışıo :)

BayboraKaan

Ek olarak 3B aktif ettiginizde eger ki Reload windows manager ise yaramaz ise ctrl+alt+F1 diyerek siyah ekrana düsün ve giris yaptiktan sonra su komutu yürütün;

rm -rf .compiz*

Bu komuttan sonra tüm Compiz ayarlariniz sifirlanacaktir. Yeniden ayarlarsiniz ve hangi eklentide sorun yasadiysaniz onu aktif etmezsiniz ve sorunsuz bir sekilde 3B kullanima devam edersiniz. Her zaman sifir kuruluma gitmenize gerek kalmaz ;)

maxell

ubuntu 11.10 kullanıyorum küp calısıyor ama sonrasında masaustunde bulunan dosyalara erişim saglanamıyor. tasıyamıyorum ancak çift tıklayınca calısıyor ama hareket etmiyor donuyor..