Compiz Fusion Rehberi [Yeniler için]

Başlatan demir, 06 Nisan 2008 - 15:13:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

@dewrim2, aşağıdaki iletim sanırım sana yardımcı olur. Ben henüz istemedim bu arada. 

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4224.msg47921.html#msg47921

sabian

Alıntı yapılan: ironic - 01 Ağustos 2009 - 18:41:17
@dewrim2, aşağıdaki iletim sanırım sana yardımcı olur. Ben henüz istemedim bu arada. 

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4224.msg47921.html#msg47921

Atila Sendil
TUPRAS Gn.Md.
Bilgi Sistemleri Md.
Korfez / Kocaeli

bu adresi söylüyorsun galiba, en kısa zamanda bir zarf yollayayım o zaman, hatta 2-3 tane fazladan yollayayım :D
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

ironic

Zarf içinde zarf olacak. İçindeki de pullu olacak.  :D Kendisi çıkartmaları ekleyip sana gönderecek.

sabian

Alıntı yapılan: ironic - 01 Ağustos 2009 - 18:56:47
Zarf içinde zarf olacak. İçindeki de pullu olacak.  :D Kendisi çıkartmaları ekleyip sana gönderecek.

Ayıbettin ortağım iki pulu mu esirgeyecez :D
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

ironic

Alıntı yapılan: dewrim2 - 01 Ağustos 2009 - 18:58:34
Alıntı yapılan: ironic - 01 Ağustos 2009 - 18:56:47

Ayıbettin ortağım iki pulu mu esirgeyecez :D

yanlış anlaşılmayayım. Bu haberi donanimhaber forumlarından öğrenmiştim. Bana biraz karışık gelmişti ve sorup  teyit ettirmiştim. Burda da anlam karmaşası olmasın diye ek bilgi vereyim dedim.  :)

ceruti

merhaba arkadaşlar,ubuntu 9.10 kullanıyorum dün gece compiz fusion tarif edildiği gibi uçbirimden yükledim.sistem araçlarına ikonu yüklemiş,ayar yöneticisinede girebiliyorum ama görünüm tercihlerinden görsel efektlerde önceki 3 tane seçimden başkası yok, epey bir araştırma yaptım ama sorunu bulamadım.acaba yanlış veya eksik  yüklememi yaptım,yardım ederseniz sevinirim...

heartsmagic

Alıntı yapılan: ceruti - 02 Ocak 2010 - 12:21:41
merhaba arkadaşlar,ubuntu 9.10 kullanıyorum dün gece compiz fusion tarif edildiği gibi uçbirimden yükledim.sistem araçlarına ikonu yüklemiş,ayar yöneticisinede girebiliyorum ama görünüm tercihlerinden görsel efektlerde önceki 3 tane seçimden başkası yok, epey bir araştırma yaptım ama sorunu bulamadım.acaba yanlış veya eksik  yüklememi yaptım,yardım ederseniz sevinirim...

Önceki üç seçimden başka bir şey olmayacak zaten, eğer istiyorsan kendin ayar yöneticisinden diğer efektleri açıp kapatacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ceruti

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Ocak 2010 - 13:15:25
Alıntı yapılan: ceruti - 02 Ocak 2010 - 12:21:41

Önceki üç seçimden başka bir şey olmayacak zaten, eğer istiyorsan kendin ayar yöneticisinden diğer efektleri açıp kapatacaksın.

teşekkürler heartsmagic...

cemale

arkadaşlar bende kurdum güzel çalışıyor..kullanımla ilgili bir,iki sorum olacak yardım edebilirseniz sevinirim..saygılar.
1-kullanılan 4 masa üstüne ayrı resimler koyabiliyormuyuz..(artalan)
2-dört ayrı masa üstünde çeşitli dosyaları ve programları açık tutuyorum (bir tür kısa yol gibi istenilince el altında..)fakat bilgisayarı kapatıp açınca dosyalar tek bir masa üstünde toplanıyor..bunları sabitleyemezmiyiz,sürekli aynı masa üstlerine..
3-birde kısa yollarda hep aynı dört tuş çıkıyor.(ctrl-alt-süper-shiFt)başka tuşları ayarlıyamıyormuyuz ve nasıl..
biraz uzun oldu ama idare edin  ;)
Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

heartsmagic

1. Forumda biraz arama yaparsan daha önce konuşulduğunu görürsün.
2. Masaüstleri zaten ortaktır, ayrı ayrı masaüstü yoktur.

cemale

ben zaten daha önce arama yaptım ve o sayede programla tanıştım.ordaki kurulum ve kullanım (ki pc ye kaydettim el altında bulunsun diye)anlatımlarına göre kullanıyorum,ama benim sorduğum soruların cevaplarını ordada başka bir yerde de görmedim..yinede sağol yardımın olmasa da en azından ilgilenip cevap yazdın..
Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

heartsmagic

ubuntu studio

Merhabalar, bir kaç videoda izledim, pencereyi kapattığınızda pencere alev alıyor ve yanarak kül oluyor (kapanıyor). Bu eklentiyi nereden indirebilirim?

ırmak

Alıntı yapılan: ubuntu studio - 23 Ocak 2010 - 14:16:31
Merhabalar, bir kaç videoda izledim, pencereyi kapattığınızda pencere alev alıyor ve yanarak kül oluyor (kapanıyor). Bu eklentiyi nereden indirebilirim?

Wiki'deki Compiz Fusion sayfasından "İlk Ayarlar" kısmında bahsettiğiniz bilgiyi bulabilirsiniz.

s7e7v7e7n

artık bu ubuntu türkçe olduğuna göre açıkmalar ve şu sekmeler Adventec falan onun gibi sekmeler türkçe olarak yazılsa daha iyi olmaz mı bugün compiz ayarlarını yapmaya çalıştım yaptım ama eski haline dönmüş neden öyle oldu anlamadım.

vede resimde 5 sekme gözüküyor ama bende ise 3 sekme var sadece son olarak bazı özellikleri küp vb etkinleştirince çakışma olduğundan bahsediyor sürekli 2 3 özellik etkinleştirdim sürekli öyle hatalar alıp durdum bu durumda ne yapmam gerekiyor ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: ManyakCatlakDeli - 07 Nisan 2010 - 19:09:34
artık bu ubuntu türkçe olduğuna göre açıkmalar ve şu sekmeler Adventec falan onun gibi sekmeler türkçe olarak yazılsa daha iyi olmaz mı bugün compiz ayarlarını yapmaya çalıştım yaptım ama eski haline dönmüş neden öyle oldu anlamadım.

vede resimde 5 sekme gözüküyor ama bende ise 3 sekme var sadece son olarak bazı özellikleri küp vb etkinleştirince çakışma olduğundan bahsediyor sürekli 2 3 özellik etkinleştirdim sürekli öyle hatalar alıp durdum bu durumda ne yapmam gerekiyor ?
Launchpad'de ilgili paketi bulamadım, biri paketi bulursa çevirebiliriz.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 07 Nisan 2010 - 19:13:39
Alıntı yapılan: ManyakCatlakDeli - 07 Nisan 2010 - 19:09:34

Launchpad'de ilgili paketi bulamadım, biri paketi bulursa çevirebiliriz.

ingilizce olan kısımda bu forumun başında anlatılan ilk sayfadaki uygulamanın nasıl yapıldığı, anlatım da ingilizce sistem olarak gösterilmiş ama şimdi ise sistemlerimiz türkçe ve anlayamıyorum nasıl yapacağımı.
aslında anlatımı türkçe sisteme göre düzenlense hani çok iyi olurdu..

ilgilendiginiz için teşekkür ederim.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

heartsmagic

@ManyakCatlakDeli, aldığın çakışma uyarıları aslında var olan bir probleme işaret etmiyor. Orada bazı eklentilerin bazı vazifelerini diğer bir başka eklenti farklı bir şekilde yapabiliyor. Haliyle çakışma yaşanıyor. Sen kullanmak istediğin eklentiye göre diğerini iptal edebilirsin.

hayali

Ben henüz çok acemi sayılırım linux konusunda. Özellikle yeni bir eepc alınca hardiskin yarısına kurdum ubuntuyu biraz wireless sorunu yaşadıysam da daha sonra sürücülerini internetten indiridm ve çözüldü(tabiki forumun bunda katkısı büyük). 10.04 kullanıyorum ve compiz başlığını okuduktan sonrada direk kurdum. (belkide her acemi kullanıcının bir hevesle ilk kurduğu şeylerden biridir bilmiyorum.) Şuan çok başarılı bir şekilde gidiyor. Yani yapmak istediğim herşeyi yapıcam sanırım. Yani eepc 1001 üzerinde windows starter kurulu ve art ekranını dahi değiştiremiyordum(gerçi internetten bir program buldum ve değiştirdim) onun yanında compiz fusion adeta devrim gibi geldi  ;D  öncelikle bu başlığı başlatan demir arkadaşa ve katkıda bulunanlarateşekkürler. Saygılar... 8)

dengizek

Yaaav küpü yapamıyorum şunu Türkçe panel resimleriyle anlatsana be kardeşim..

Yemin ediyorum karnım ağrıdı; şu ubuntuyu istediğim gibi kişiselleştirsemde sonsuza kadar öyle kalsa..
O gün değişti hayatım; daha 9 yaşındaydım bütün gün pazarda su satmıştım; mahallenin kabadayısı çocuğa şöyle bir baktım...
Nezaman saldırdığımı hatırlamıyorum; en son gördüğüm ağzı kanayan bana vurmaya bile teşebbüs edemeyen koca bir korkakdı!

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: dengizek - 15 Mayıs 2010 - 17:33:20
Yaaav küpü yapamıyorum şunu Türkçe panel resimleriyle anlatsana be kardeşim..

Yemin ediyorum karnım ağrıdı; şu ubuntuyu istediğim gibi kişiselleştirsemde sonsuza kadar öyle kalsa..
Lütfen kullandığımız ifadelere dikkat edelim, zira kimsenin size yardımcı olmak gibi bir zorunluluğu yok.

dengizek

Olmuyor zaten buradaki herkes tdk ile Türk musukisi ve edep adap kurumundan çıkmış :)
O gün değişti hayatım; daha 9 yaşındaydım bütün gün pazarda su satmıştım; mahallenin kabadayısı çocuğa şöyle bir baktım...
Nezaman saldırdığımı hatırlamıyorum; en son gördüğüm ağzı kanayan bana vurmaya bile teşebbüs edemeyen koca bir korkakdı!

bytan

Edep adap biliyoruz. 8 ay önce de üslup konusunda uyarılıyordun, halen uyarılıyorsun ve en ufak bir değişim yok.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

Değişim yoksa biz değişime gideriz. Diğer başlıkta söylendiği üzere kullanıcı süresiz yasaklanmıştır.

Escasmu

Ya ben kuruyorum ama görsel efektlere özel gelmiyor :(