Güncelleme sonrası açılmama sorunu

Başlatan zigzak, 16 Ağustos 2014 - 11:49:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zigzak

Açılmıyor Ubuntu yani. Gerçekten anlayamıyormusunuz yoksa rolmü yapıyorsunuz.

heartsmagic

Rol yapmıyorum, senin anlatımında sıkıntı var.

Alıntı YapYa şimdi ben steam'ı kurmultum diğer sefer. İki oyunda indirmiştim. Ama güncelleme sonrası gitmişti.

Steamden, oyundan bahsetmişsin sonra da güncelleme sonrası gitti demişsin. Oyunların mı gittiğini anlamalıyım, Ubuntu'nun mu?
Karşı tarafa rol mü yapıyorsunuz demeden önce bence meramını daha iyi anlatmaya bakmalısın.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zigzak

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ağustos 2014 - 19:56:45
Rol yapmıyorum, senin anlatımında sıkıntı var.

Alıntı YapYa şimdi ben steam'ı kurmultum diğer sefer. İki oyunda indirmiştim. Ama güncelleme sonrası gitmişti.

Steamden, oyundan bahsetmişsin sonra da güncelleme sonrası gitti demişsin. Oyunların mı gittiğini anlamalıyım, Ubuntu'nun mu?
Karşı tarafa rol mü yapıyorsunuz demeden önce bence meramını daha iyi anlatmaya bakmalısın.
Küçük düşürücü ve sinirli cevap veriyorsun. Sanki mecburen bu işi yapıyorsun. Git simit sat. Ayakkabı boya.

SOruma gelince Ubuntuyu güncellemeden Steamden iki oyun indirmiştim 12 GB birşeydi. Sonra hemen güncelleme yaptım sistem arızalandı daha oyunları oynamadan. Ben diyorumki acaba yine güncellesem bunlar boşa gidermi. Programlarım oyunlarım tekrardan heba olurmu?

neynefes

Hocam lütfen size yardımcı olmaya çalışan insanlara karşı daha nazik olun. Burası kimsenin çalıştığı bir yer değil. Genel forum adabına uymuyor sözleriniz. Size derdinizi daha uygun bir şekilde ve açık açık anlatmanız istenmiş. Tekrar rica ediyorum lütfen size yardımcı olmaya çalışan insanlara karşı daha nazik olun.

Güncellemeye gelirsek sisteminiz bir yere gitmez. Grub bozulur, ekran kartı sürücüleri hatalı kurulur, başlatma ekranı sorun çıkartır, masaüstü yöneticisi sorun çıkartır.. vs Kernel panic hatası almadığınız sürece de kolay kolay sistem formatlamak zorunda kalmazsınız. Steam'den alınan oyunlar bir sefer geçerli olmaz istediğiniz zaman kayıt dosyalarınızla birlikte defalarca farklı makinelere kurulum yapabilirsiniz. Bende alıyorum güncellemeleri ya ekran kartı ya da grub hatası veriyor sonunda onları da kolayca halledip aynı sisteme devam ediyorum. @heartsmagic'in yönlendirmelerine ve isteklerine kulak verin.

arpia

Alıntı yapılan: zigzak - 20 Ağustos 2014 - 21:12:54
Küçük düşürücü ve sinirli cevap veriyorsun. Sanki mecburen bu işi yapıyorsun. Git simit sat. Ayakkabı boya.
Bunun böyle olacağı belliydi desem yalan olmaz sanırım.

Gönüllülük esasına göre burada yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımız bu işi nasıl "mecburen" yapabilir ki? @heartsmagic en baştan beri çırpınıyor bu tavrınıza rağmen size yardımcı olmaya.

Alıntı yapılan: zigzak - 20 Ağustos 2014 - 13:05:18
Açılmıyor Ubuntu yani. Gerçekten anlayamıyormusunuz yoksa rolmü yapıyorsunuz.
Dayanamayacağım. Anlayamama diye bir şey bu IQ seviyesinde gezen arkadaşlarda rastlanmaz. Onun gerçeği "Anlatamama"

Ayıptır ya, "Git simit sat. Ayakkabı boya." ne demek? Siz gidin önce saygı, toplum kuralları, nezaket gibi değerleri öğrenin.

Adamlar gelip bedelsiz destek verecek, saygısız tavırlar görecek bir de üstüne fırça mı yiyecek.

if

@zigzag'ı yasakladım. Başkalarının emeğine saygısı olmayan birinin bu forumda işi yok.

91011

@if, Bence haksızlık etmişsiniz baştan beri çok üstüne gidildi bu üyenin o yüzden bu kadar saygısız davranmış olabilir yöneticiler diğer üyelere müdehale etmeliydi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2014 - 20:48:34

Bu olayı görünce aklıma maymunlar ile ilgili bir deney geldi :)) önce aşağıdaki deneyi okuyun sonra birinci sayfadan başlayarak mesajlara bakın karar verin:

Bir kafese beş maymun koyarlar. Ortaya bir merdiven ve tepesine de iple bağlı bir salkım muz asarlar. Her bir maymun merdivene çıkıp muza ulaşmak istediğinde dışarıdan üzerine soğuk su sıkarlar...
Her maymun aynı denemeye giriştiğinde buz gibi soğuk su ile ıslatılır. Bütün maymunlar bu denemeler sonunda ıslanmayı tecrübe etmiş olurlar. Bir süre sonra muzlara hareketlenen maymunlar diğerleri tarafından engellenmeye başlanır.
Suyu kapatıp maymunlardan biri dışarı alınıp yerine yeni bir maymun konur. Yeni maymunun ilk yaptığı iş muzlara ulaşmak için merivene tırmanmak olur. Fakat diğer dört maymun buna izin vermez ve yeni maymunu döverler.
Daha sonra ıslanmış maymunlardan biri daha kafesten alınır ve yerine yeni bir maymun konur. Ve merdivene ilk yaptığı atakta dayak yer. Bu ikinci yeni maymunu en şiddetli ve istekli döven ilk yeni maymundur.
Islak maymunlardan üçüncüsü de değiştirilir. Üçüncü yeni gelen maymunda ilk atağında cezalandırılır. İlk gelen iki maymunun yeni geleni niye dövdükleri konusunda bir fikirleri yoktur ama dövmektedirler.
Son olarak da kafesteki ıslanan son maymun olan dördüncü ve beşinci de değiştirilir. Tepelerinde bir salkım muz asılı olduğu halde artık hiçbir maymun merdivene yaklaşıp muzları almak için hamle yapamamaktadır.

NEDEN mi?
Çünkü, burada işler böyle gelmiş ve böyle gitmelidir...
Çünkü buna organizasyonel negatif öğrenme denir... Insanoğlu için de tüm bunlar aynen geçerlidir.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

arpia

Verdiğiniz örneği yanılmıyorsam Mümin Sekman'ın "Kişisel Ataleti Yenmek" yada "Her Şey Seninle Başlar" adlı kitabında okumuştum. Başka güzel örneklerde vardı, öğrenilmiş çaresizlik gibi (Cam fanus ve pire deneyi).

Yazınızı okuduktan sonra dönüp tekrar başlığa baktım, benden başka arkadaşımızın uslubundan şikayet eden laf söleyen yada haksızlık yapan olmamış. Hatta ilk mesajda belirttiğim gibi diğer arkadaşlarımız yardımcı olmaya çalışmış. Ben de sadece bir kere yorum yapmıştım. Birde @meda arkadaşımız bir iki cümle yazmış ama akabinde yardımcı olmaya çalışmış. Gerçi @meda'nın yorumunu da çok haksız bulmadım.

Bu durumda uyarılması gereken üye ben oluyorum :) Belki benim uslubumu sert bulmuş olabilirsiniz. Dışlamak yerine nazik davranıp aramıza insan katmak tabii ki daha güzel fakat benim saygı çerçevemin dışında olması ve değer verilmesi gereken şahıslara böyle davranılması bende bardağı taşırdı sanırım. Sizin için ekstra rahatsızlık olduysa kusura bakma @91011, içten söylüyorum zira iyi niyetini çok iyi anladım. Yönetici arkadaşlar gereğini düşünecektir mutlaka.

91011

@arpia, Yok sizinle alakalı değil zaten ben olayın başından bahsediyorum.Sizinki zaten ok yaydan çıktıktan sonra olan bir şey. Ucuz et yahnisi demiş konuyu açan sonra herkes bir laf atma windowsu kötüleme olayına girmiş :) benimde dikkatimi çekti bende alıntı yaptım o yazıyı ama herhangi bri olumsuz tepki veya windows kötüleme yapmadım gerek yok çünkü belli ki acemi kullanıcı,bir de belli ki yaşı biraz genç ben öyle tahimin ediyorum bu foruma yakışan davranışlar da değil bence,

Biraz da forum kültüründen kaynaklanıyor inanın dışarıda böyle bir ortam çok az o yüzden yeni üye olanlar direk dışarıda oldukları gibi davranmaya çalışıyorlar buradaki de o olay, benim garibime gitti böyle tepkiler, bence burası güzel bir ortam, çok büyük emek veren arkadaşalar var görüyoruz takdire değer bir davranış, hepimiz insanız sonuçta bazen sinirlenebiliyoruz, ben sadece üyenin yasaklanmasının hakslzık olduğunu düşünüyorum.

Bende ilk üye olduğumda böyle ters düşmeler oluyordu sonra biraz durdum bir baktım burada işler farklı, nasıl yürüyor anlamaya çalıştım, izledim ondan sonra pek bir sorunum olmadı biraz aldık bu kültürü, bırakın o da anlamaya çalışsın bir süre.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

arpia

Bu yaklaşım tarzınızla daha önce forumda nasıl birileriyle ters gittiniz şaşırtıcı :) Güzel cevap gelmiş, tebrik ediyorum yaklaşımınızı. "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" dedikleri bu olsa gerek :)
Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz ve ince, yapıcı yaklaşımınız için.