Güncelleme sonrası açılmama sorunu

Başlatan zigzak, 16 Ağustos 2014 - 11:49:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zigzak

Merhaba Ubuntu'yu yine kurdum. Yine eşşeklik edip GÜncelleme yaptım. Meğersem insanlar haklıymış ucuz etin yahnisi yavan olur. Bir çözümü varmıdır acaba dosyalarım masaüstünde kaldı.  GÜncelleme sonrası bilgisayar açılıyor boot ekranın sol üstte siyah ekran bir çizgi gidip geliyor. Ama * bir şey yazılmıyor. Varmıdır çözümü?

arpia

Alıntı yapılan: zigzak - 16 Ağustos 2014 - 11:49:23
Meğersem insanlar haklıymış ucuz etin yahnisi yavan olur.
Mutlaka size cevap verecek arkadaşlar olacaktır ama hiç bir fikriniz yokken yazdığınız bu yazıyı okuyunca insanın bir şey yapası gelmiyor. Size bunu söyleyen insanların da hiç bir fikri olmadığı konuda bu kadar iddalı konuşmaları da ilginç. Ucuz etin yahnisi dediğiniz Windows'un tıkandığı yerlerde bize sunuculuk görevi yapıyor. Bir çok yönden kıyaslanamaz bile. Bu asla Windows platformunu kötüleme değil zira ikisi de işimize yarıyor.

Daha da yazılacak çok şey var aydınlatmak adına ama merakınız varsa kendiniz araştırırsınız. Fakat bu kafayla Windows'a dönün daha iyi bence.

91011

Yine eşşeklik edip GÜncelleme yaptım. Meğersem insanlar haklıymış ucuz etin yahnisi yavan olur.
Merak etme bir yıl geçsin sende alışırsın normal böyle şeyler.

bak ben bir çözüm buldum:

terminale erişmek için aşağıdakileri uygula
ctrl + alt + F1 

kollanıcı adın ve şifrenle giriş yap daha sonra aşağıdaki kodu uygula

sudo apt-get install unity-tweak-tool

daha sonrada bu:

unity-tweak-tool --reset-unity

Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

karakartala

Meğersem insanlar haklıymış ucuz etin yahnisi yavan olur.
...

mehmet3582

Aynı işletim sistemi beni Windows'tan nefret eder hale getirdi.

xhektor

Alıntı yapılan: mehmet3582 - 16 Ağustos 2014 - 19:44:28
Aynı işletim sistemi beni Windows'tan nefret eder hale getirdi.

Uzun yıllardır Linux kullanıcısı olarak bütün samimiyetimle sana katılıyorum. Windowsla yapıpda Linux'da yapamadığım şey yok.

zigzak

Alıntı yapılan: 91011 - 16 Ağustos 2014 - 13:24:39
Yine eşşeklik edip GÜncelleme yaptım. Meğersem insanlar haklıymış ucuz etin yahnisi yavan olur.
Merak etme bir yıl geçsin sende alışırsın normal böyle şeyler.

bak ben bir çözüm buldum:

terminale erişmek için aşağıdakileri uygula
ctrl + alt + F1 

kollanıcı adın ve şifrenle giriş yap daha sonra aşağıdaki kodu uygula

sudo apt-get install unity-tweak-tool

daha sonrada bu:

unity-tweak-tool --reset-unity

Kullanıcı adım ile nasıl giriş yapcağım

heartsmagic

Konu başlığını düzenliyorum. Forum öznel değil, nesnel bir şekilde konulara yaklaşmalı. Aksi takdirde sorunlar için herkes başlıklara "bilmem ne yapan durum, bilmem ne hissettiren durum sorunu" şeklinde yazsaydı, burası saçma sapan konularla dolardı.

Şu ucuz etin yahnisi konusunda da makul bir açıklama yapılmadan, nezaketen bir özür dilenmeden kendi adıma bu başlığa destek konusunda bir ileti geçmeyeceğim. Yardım istemenin de bir yolu yordamı vardır. Ha, Ubuntu babamızın malı mı? Değil elbette ancak gece gündüz kendisi için insanlara yardımcı olmaktan mutlu olduğumuz bir ortam için aynı ifadeyi kim kullanırsa tepki veririz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zigzak

yanıtlarınız için teşekkür ederim dee. KUllanıcı adıyla nasıl giriş yapacağım.

xhektor

@zigzak bak senden tam olarak ne isteniyor.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ağustos 2014 - 23:32:54
... Şu ucuz etin yahnisi konusunda da makul bir açıklama yapılmadan, nezaketen bir özür dilenmeden kendi adıma bu başlığa destek konusunda bir ileti geçmeyeceğim. Yardım istemenin de bir yolu yordamı vardır. ...

zigzak

Öncelikle Ubuntu hakkında söylediğim "Ucuz etin yahnisi yavan olur." lafı yüzünden  Ubuntu Tailesinden ve konuylan ilişkili tüm kullanıcılardan özür dilerim. Benim tepemi attıran konu hern ne kadarda LİNUX(UBUNTU) kuracağım desemde hep bu sorun yüzünden. Güncelleme geldiğinde keyfimiz geleceğine üzülüyoruz. Hala Coder'ler bu soruna bir çözüm üretemediler. @heartsmagic 'in dediği gibi Ubuntu babamızın malı değildir. Ubuntu bizim malımızdır. Madem kod yazmayı bilmiyoruz(Geçen gün C/C++ ve Python kitabı aldım. Yani anlayacağınız coderliğe başlıyoruz.) Ubuntu'yu desteklemeliyiz. Ama böyle sorunalrla gelmesin bize birdaha Ubuntu!
Gel gelelim konumuza;
Şimdik ben herzamanki gibi güncellemeyi kurdum. Sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Aman Tanrım didim. Birde ne göreyi bilgisayarım açılmıyor. Abe yardım edin yaa. Steam'den TeamFrost 2 ve Dota2'yi indirdim daha oynamadım. Ocağınıza düştüm..

Allahını seven yardım etsin.

heartsmagic

Hani derler ya, özrü kabahatinden büyük diye..
Şimdi, sen sürekli bu sorunun olduğundan bahsediyorsun yani güncelleme gelince sistemin bozulduğundan. Kısacası genelliyorsun. Bense senelerdir bir kere bile güncelleme nedeni ile sistemi kaybetmedim, hatta maşallahı var tık demedi Ubuntu hiçbir sürümünde. Ben de genelleyerek "Ubuntu çok sorunsuz" dersem ne olacak?

Dünya üzerindeki hiçbir makine, donanım aynı değil. Kısacası senin temennin olan, "Ama böyle sorunalrla gelmesin bize birdaha Ubuntu!" uzunca bir süre gerçekleşmez. Ne zamanki üreticiler bizim için biraz daha duyarlı olurlar o zaman hafifler durum. Fakat tamamen yine çözülmez, zira bu dünya çok devingen bir dünya. Biraz daha tecrübe ettikçe göreceksin. Şimdilik senden daha duyarlı bir yaklaşım, daha düzgün bir dil bekliyoruz.

ctrl+alt+f1 yaptığında senden kullanıcı girmeni istiyor mu? ctrl+al+f2 ile de deneyebilirsin.
Sisteminde grafik kartı sürücüsü kurulu muydu? Yani sen kurdun mu?

zigzak

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ağustos 2014 - 01:28:04
Hani derler ya, özrü kabahatinden büyük diye..
Şimdi, sen sürekli bu sorunun olduğundan bahsediyorsun yani güncelleme gelince sistemin bozulduğundan. Kısacası genelliyorsun. Bense senelerdir bir kere bile güncelleme nedeni ile sistemi kaybetmedim, hatta maşallahı var tık demedi Ubuntu hiçbir sürümünde. Ben de genelleyerek "Ubuntu çok sorunsuz" dersem ne olacak?

Dünya üzerindeki hiçbir makine, donanım aynı değil. Kısacası senin temennin olan, "Ama böyle sorunalrla gelmesin bize birdaha Ubuntu!" uzunca bir süre gerçekleşmez. Ne zamanki üreticiler bizim için biraz daha duyarlı olurlar o zaman hafifler durum. Fakat tamamen yine çözülmez, zira bu dünya çok devingen bir dünya. Biraz daha tecrübe ettikçe göreceksin. Şimdilik senden daha duyarlı bir yaklaşım, daha düzgün bir dil bekliyoruz.

ctrl+alt+f1 yaptığında senden kullanıcı girmeni istiyor mu? ctrl+al+f2 ile de deneyebilirsin.
Sisteminde grafik kartı sürücüsü kurulu muydu? Yani sen kurdun mu?

Hocam ben Live USB kullanarak yazıyorum. Live USB'den deniyorum. Çünkü live usb'siz çizgi geliyor ama birşey yazamıyoruz. ctrl+alt+f1,f2 olmuyor. Ama live usb'den oluyor. Çözebilecekmiyiz bu sorunu?

heartsmagic

ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirim gelmiyorsa Canlı CD yerine kurtarma kipini deneyelim önce. Grub ekranından kurtarma kipine (recovery mod) gir, adımları takip et "root shell" seçeneği ile uçbirime kadar gel. Ardından şu komutları yürüt:

mount -o rw,remount /
apt-get update
apt-get upgrade

Bu arada, soruları es geçme lütfen. Grafik kartı nedir? Sürücü falan kurulu muydu?

zigzak

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2014 - 13:11:54
ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirim gelmiyorsa Canlı CD yerine kurtarma kipini deneyelim önce. Grub ekranından kurtarma kipine (recovery mod) gir, adımları takip et "root shell" seçeneği ile uçbirime kadar gel. Ardından şu komutları yürüt:

mount -o rw,remount /
apt-get update
apt-get upgrade

Bu arada, soruları es geçme lütfen. Grafik kartı nedir? Sürücü falan kurulu muydu?

Hocam grafik kartı kurulu değildi. Amd HD 6570 kullanıyorum. AMD TURKS sürücü.

heartsmagic

Tamam, söylediğim şeyi deneyebildin mi?

zigzak

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2014 - 15:05:17
Tamam, söylediğim şeyi deneyebildin mi?
kullanici kipine giremedim abi nasil giricem yardimci olurmusun

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2014 - 23:42:57

Abe tamam kullanıcı kitine girdim. Bilmeyenler için CTRL+ALT+SİLME TUŞU kodları girdim. Açılamadı, okunamadı vb. hatalar veriyordu. Lanet şeytan dedim. Kurdum yeniden Ubuntu'yu. Bi baktım GÜncelemme penceresi;
Alıntı YapAbe günceliyeyimmi abe ha günceleyeyimmi

Der gibi geldi. Ne yapayım usta güncellesinmi?

heartsmagic

Normal şartlar altında elbette güncellemelisin. Güncellememeyi kesinlikle önermiyoruz. Tabi yeni paketlerde senin sisteminle uyuşmayan bir durum vardır, o zaman incelemek gerekir. Onu da güncellemeden anlayamayız. 

Kurtarma kipi demişim ben, kullanıcı kipi değil. Grub ekranından seçecektin, yani ilk Ubuntu'yu seçtiğin ekrandan.

zigzak

Ya şimdi ben steam'ı kurmultum diğer sefer. İki oyunda indirmiştim. Ama güncelleme sonrası gitmişti. Linux/Ubuntu'yu seviyorum. Programlamaylada ilgileniyorum. O yüzden Ubuntu bana iyi olur. Bildiğiniz varsa yazın lütfen neden GÜncelleme sonrası Ubuntu gidiyor?

meda

Çok merak ettim  ;D Pahalı et yiyip de yahnisi yavan olmayan var mı acep ? Benzeri bir şeyi Win. forumlarında yapsan adamlar tekme tokat kovalar ya neyse.
Kendini ve sorununu ifade edebilecek durumda bile değilken programlama işi nasıl olacaksa :)
Kullandığın Ubuntu sürümü ne ? Donanım özellikleri ne ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

zigzak

Alıntı yapılan: meda - 19 Ağustos 2014 - 14:48:49
Çok merak ettim  ;D Pahalı et yiyip de yahnisi yavan olmayan var mı acep ? Benzeri bir şeyi Win. forumlarında yapsan adamlar tekme tokat kovalar ya neyse.
Kendini ve sorununu ifade edebilecek durumda bile değilken programlama işi nasıl olacaksa :)
Kullandığın Ubuntu sürümü ne ? Donanım özellikleri ne ?
Yazdıkların bana hakaret gibi geldi ama neyse..
Ubuntu 14.04 LTS

Sistem özellikleri

MSI ANAKART
ASUS HD6570
4 GB SOĞUTUCULU 1666MHZ RAM
VS.VS

meda

Aşagıdaki bağlantıya göz at istersen eminim faydası olacaktır.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43608.0

Ayrıca 13.10 sürümü konuşulmuş ancak 14.04 fark edeceğini sanmıyorum.
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Saucy_Installation_Guide
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

zigzak

Alıntı yapılan: meda - 19 Ağustos 2014 - 18:16:02
Aşagıdaki bağlantıya göz at istersen eminim faydası olacaktır.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43608.0

Ayrıca 13.10 sürümü konuşulmuş ancak 14.04 fark edeceğini sanmıyorum.
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Saucy_Installation_Guide
Link için teşekkür ederim de. SOrunum ekran kartın değilki Güncelleme sonrası açılmama sorunu.

meda

Bunun farklı sebepleri olabilir fakat sorunu çözebilirde.Sorunun sebebinde en kötü çözüm seçeneklerinden birisini azaltrısın.Kendimden örnek veriyim.Nvidia sahipli sürücü dediğimiz yani resmi sürücüler sistem çekirdeğinin güncellenmesi ile sistem siyah ekranda kalır bende 2 dakikada Nvidia sürücüyü yeniden yükleyerek sorunu çözerim.Ayrıca ekran kartı yüzünden güncelleştirme sonrası açılmayan bir çok sistem var.Forum içerisinde aratmayı deneyebilirsin.

heartsmagic

Alıntı yapılan: zigzak - 19 Ağustos 2014 - 12:01:43
Bildiğiniz varsa yazın lütfen neden GÜncelleme sonrası Ubuntu gidiyor?

Daha ne yazacağız ben anlayamadım? Ne dememizi bekliyorsun? Gidiyorsa, gittiğinden eminsen güncelleme o zaman. Bende ve binlerce insanda bir yere gittiği yok Ubuntu'nun.

Alıntı YapYa şimdi ben steam'ı kurmultum diğer sefer. İki oyunda indirmiştim. Ama güncelleme sonrası gitmişti.

Şu "gitme" olayını bir anlasak.