Yükleme esnasındaki hata iletileri ?

Başlatan _metin_, 15 Ağustos 2014 - 15:55:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_metin_

Merhabalar, sitenize daha yeni üye olmuş birisi olarak umarım konuyu doğru başlık altına açmışımdır.

Şimdi ben, Dell marka leptobumda, windows 7 nin yanına ubuntunun son sürümünü kurmak istiyorum. Kurulumla alakalı bilgilerin tamamını sitenizden öğrendim. Fakat iş uygulama aşamasına gelince aşağıdaki hata kodlarını alıyorum. Bu kodlar dil seçme ekranından sonra gelen ubuntunun logosunu gösterdiği ekranda yön tuşlarına basınca gözükmekte. Kurulumu DVD üzerinden yapıyorum. Kullandığım Pc nin işlemcisi de intel i5 dir.

Ubuntu logosunun altındaki dolum ekranı bir türlü bitmiyor ve devamlı başa dönüyor. Lütfen yardımcı olun çünkü işlerimle alakalı olarak ubuntu yu kullanmam gerekli..... Şimdiden teşekkürler.

stdin : Not a typewriter.
Fcnt1.pm did not return a true value at /usr/lib/per1/5.18/Posix.pm.line 17.
Begin failed - compilation aborted at /usr/lib/per1/5.18/Posix.pm.line 17.
Compilation failed in require at / usr/shareper15/Debconf/Template.pm line 7.

Not : Bilgisayarı aldığımda windows 7 yüklü olarak gelmişti.

heartsmagic

Hangi Ubuntu sürümü bu?
Bir de, ISO için md5 bütünlük denetimi yaptın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

_metin_

sürüm Ubuntu 14.04.1 LTS

iso için md5 bütünlük denetimi yapmadım. Bu işlem esasında iso için eksik bir dosyanının olup olmadığını mı kontrol ediyor? Bu işlemi nasıl yapabilirim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ağustos 2014 - 19:01:50

Birde indirdiğim iso nun tam ismi "ubuntu 14.04.1 - destkop-amd64".

Bu isimdeki amd64 ibaresi bizim bildiğimiz amd işlemciler için kullanılan bir ifade mi ? Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi benim pc nin işlemcisi intel i5 dir. Bu sıkıntı olur mu yükleme esnasında ?

if

amd64 ifadesi 64 bit olduğunu gösteriyor, AMD işlemciler için olduğunu değil. Md5 bütünlemesi için: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Md5_kontrol%C3%BC

_metin_

indirdiğim iso için md5 denetlemesi yaptım ve ortaya çıkan kod, linkte verilen kodlarla uyuşmuyor.

https://help.ubuntu.com/community/UbuntuHashes

anlamadığım şey şu; ben bu iso yu www.ubuntu.com dan indirdim ve indirirken de pc de hiçbir işlem yapmadım. Bu durumda neden bazı dosyaları eksik olarak indirsin ki ? Yani en güvenilir yerden indiriyoruz ve eksik dosya sıkıntısı yaşıyoruz. Sizce de biraz saçma değil mi ?

Neyse şimdi bu durumda daha güvenilir bir server tavsiyesi verebilirseniz, oradan indirmeye çalışacağım...  Kolay gelsin... 

heartsmagic

@_metin_, olayı biraz yanlış anlamışsın :) O sunucuda sorun yoktur, binlerce insan oradan indiriyor kalıpları. Eğer sorun orada olsa hemen anlaşılır. md5 değerlerinin verilme nedeni de bu zaten. İki nedenden ötürü bizlere verilirler:

1. Biz kalıpları indirirken sorun olması durumunda sıkıntı görülsün diye.
2. Ola ki araya biri girer, bir şeyler yaparsa değişiklik fark edilsin diye.

Haliyle, senin durumunda muhtemelen indirirken bir sıkıntı olmuştur. Özellikle tarayıcılarla yapılan indirmelerde ara ara sıkıntı görülebilir, çok güvenmiyorum kendilerinin indirme mekanizmasına. Torrent üzerinden indirmek daha garanti örneğin. Hiç olmadı uçbirimden wget ile indir. Sonuç olarak aynı sunucudan indirebilirsin kalıbı.

ozgurche

selamlar, bilgisayarın sağ üst kısmında çıkan üçgen içinde ünlem işareti çıkıyor. Terminalden hangi komutlar ile bunu düzeltebiliriz?

neynefes

Muhtemelen güncelleme ile ilgilidir.
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Ile bir deneyin tekrar gelecek mi?

Neden buraya yorum yazdınız?  :-)

ozgurche

teşekkür eerim düzeldi fakat  her defasında 
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'upubuntu-com-tor64-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.

hatasını alıyorum.

heartsmagic

Onun da çözümü forumda mevcut @ozgurche. "geçersiz bir dosya uzantısı" şeklinde arama yaparsan çıkar. Arama yapman öncelikle sana vakit kazandırır. Bir de mümkünse sorunların için ayrı başlıklar kullan lütfen. aşka başlıklarda araya girmek hem sana, hem başlık sahibine zarar.