[Çözüldü] Harici Harddiskten Ubuntu Kurulumu?

Başlatan RipLoad, 14 Ağustos 2014 - 20:19:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RipLoad

Merhaba arkadaşlar

ben daha öncede flash bellekten kurmayı denemiştim ama becerememiştim o zamandan bu zamana epey zaman geçti şimdide işyerinde kullandığım *dizüstü bilgisayarıma kurmayı denemek istiyorum çünkü ağır çalışmaya başladı.Ancak Linux paklar bunu diye böyle bir şey yapmaya karar verdim.Fakat şu anda usb bellek yada DVD olmadığından harici diskimden kurmalıyım.

Bunu Wiki bölümünde anlatmışlar fakat hiç bişey anlamadım en ufak detayına kadar anlatacak birisi gerekli.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ta%C5%9F%C4%B1nabilir_diske_Ubuntu_kurulumu

karakartala

Galiba yanlış sayfayı inceliyorsunuz. Harici diskten Ubuntu kurulumunun Usb bellekten dvd'den kurulumdan pek bir farkı yoktur. Yalnızca BIOS ayarlarında başlatma aygıtını Usb belleği veya dvd'yi seçmek yerine harici diski seçeceksiniz. Usb bellekten kuruyormuş gibi kurabilirsiniz.

İncelediğiniz sayfa harici diske Ubuntu kurmakla ilgili.

RipLoad

peki ben iso dosyasını harddiske nasıl yüklemem gerek öylece atsam olmaz diye tahmin ediyorum

karakartala

Evet direk atarsanız olmaz. Şurada anlatıldığı gibi yazdırabilirsiniz:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyas%C4%B1n%C4%B1_USB_belle%C4%9Fe_yazd%C4%B1rmak
Ancak HDD'nizin dosya biçimini Ntfs değilde Fat32'ye ayarlayın. Yanlış hatırlamıyorsam Windows'ta biçimlendirme sırasında bu ayarlanabiliyordu.

RipLoad

HDD'de bi sorun yaşadım sanırım cihazda bi bozukluk var wubi ile yüklesem nasıl olur tam anlamıyla yüklenirmi?

neynefes

Tam anlamıyla kurulmaz. Cihazdaki bozukluk nedir? Boot edilebilir şekilde mi yazdırdınız sistemi hdd'ye?

RipLoad

dosya transferlerinde falan sorun yaşatıyor harici hdd aldığımdan beri hiç kullanmamıştım servise götürücem sanırım

bide arkadaş fat32 olarak biçimlendir demiş ama win 7de exfat ve ntfs var fat32 olarak biçimlendiremedim.hani belki biçimlendirirsem düzelir diye düşünüyorum

universal usb installer ile hddye iso dosyasını yüklemeyi denedim ama yarıdan sonra yüklenmiyo

neynefes

Cihazda sorun varsa maalesef yapılacak birşey yok. USB bulabilme şansınız yok mu?

RipLoad

Dvd alıp kurulumu yaptım hele şükür şuan sistemden yazıyorum mesajımı fakat nette bazı sayfalar javascript etkinleştirmemi istiyorda onu bulamadım ben :S

aklıma gelmişken rar dosyaları için hangi programı indiricez

heartsmagic

@Riproad, farklı sorunların için farklı başlıklar kullan ki düzenimiz bozulmasın. İstediğin uygulamalar için Yazılım Merkezi'nde arama yapabilirsin. unrar uygulaması iş görü örneğin. Diğer sorunların için ilgili bölümlerde tek tek başlık açabilirsin. Bu başlığı etiketle ki bizler de kapatalım: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.