Ubuntu kurulumunu hatalı mı yaptım?

Başlatan AgentForce, 12 Ağustos 2014 - 14:40:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AgentForce

Merhaba arkadaşlar;

Küçük bir Linux turunun ardından en kararlı çalışan sistemin Ubuntu olduğunu gördüm ve dün ubuntuya geri dönüş yapmak istedim. Fakat kurulumda aşağıdaki ekran karşıma çıktı, Wiki'deki bilgiye göre bu DVD'nin uefi modunda açmaya ayarlandığı anlamına geliyor. Merak ettiğim nokta hatasız bir kurulum için bios'u uefi modunda mı açmak gerekir yoksa eski modda mı?

Daha önceleri eski modda kurulum yapardım ve hiçbir hata almazdım, fakat son kurulumun ardından ubuntu'nun daha yavaş çalıştığını gördüm. Ayrıca kurulum bittikten sonra dvd'yi çıkardı ve bilgisayar uzunca bir süre beklememe rağmen yeniden başlamadı bende kendim yeniden başlatmak zorunda kaldım. Bu hataların UEFI ile bir alakası var mı? 

heartsmagic

O ekran UEFI değil gibi göründü bana? Şu komut ne döndürüyor?
ls /sys/firmware/efi

Eğer kurulum olduysa yaşadığın sıkıntı UEFI meselesi değildir. O mesele sadece açılışı bağlıyor şimdilik, açılış konusunda sıkıntın yoksa UEFI konusuna takılma. Kurulumdan sonra DVD'nin veya medyanın çıkartılmaması sorunu büyük bir sorun değil, ona da takılma.

Daha yavaş çalıştığını gördüm derken, işte bu konuda ayrıntı vermelisin bize. Nerede yavaş?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AgentForce

Daha yavaş ve daha hatalı diyeyim.

• Bilgisayarı her açtığımda önüme bir kod yığını çıkıyor, onun ardından Ubuntu logosu gelip sistem yüklenmeye başlıyor.
  • Giriş ekranı geldiğinde şifreyi yazıp masaüstünün önüme gelmesi artık daha uzun sürüyor.
  • İlk açılışta bir simgeye tıkladığınızda tabii ki geç açılma olabilir ama eskiden 3-4 saniye süren bu olay, artık 10 saniyeye dayanıyor veya aşıyor. Tabi aynı programı kapatıp ikinci sefer açmak istersen anında açılıyor.
Komutu girdiğimde önüme şu sonuç çıktı: ''efivars systab vars''

heartsmagic

Evet UEFI imiş kendisi.

Açılıştaki komut görüntüleri sorun değil, daha önemli olan kısım diğer maddeler. Giriş ekranından sonra bir miktar yavaşlık bende de var gibi, çok takılmıyorum. Fakat bir uygulamanın açılması 10 saniyeyi bulmamalı elbette. Grafik kartı ve sürücüleri ne durumda? Makinedeki bellek miktarı nedir?

enver_226

arkadaşlar yaklaşık 2-3 yıldır linux kullanmıyordum, dün içimden geldi ubuntu nun son sürümünü indirdim, usb belleğe kurdum, kurarken disk bölümleme yaptım. 100 gb lık bölümü ext4 formatında, ayrıca 15gb lık bölümü de takas alanı olarak ayırdım, windowsu da kaldırmadım. sorun da burada ortaya çıktı, benim windows buhar oldu, hiçbir şey göremiyorum. ayrıca windows format dvd sini taktığımda benim disk bölümlemeleri görünmüyor, sadece 500 gb tek alan görünüyor, hem windows bu alana yüklenemez diyor. ubuntu ne hale gelmiş çok acayip olmuş, terminal yok ayarlar çok kısıtlı vs. işin özü windows a usb belleği yedeklemiştim onu ordan almam lazım nasıl olur bu iş

neynefes

Grub kurulumu yaparsanız Windows da görünür hale gelir.
Yanlız başka bir başlıkta açabilirsiniz.

AgentForce

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Ağustos 2014 - 22:05:22
Evet UEFI imiş kendisi.

Açılıştaki komut görüntüleri sorun değil, daha önemli olan kısım diğer maddeler. Giriş ekranından sonra bir miktar yavaşlık bende de var gibi, çok takılmıyorum. Fakat bir uygulamanın açılması 10 saniyeyi bulmamalı elbette. Grafik kartı ve sürücüleri ne durumda? Makinedeki bellek miktarı nedir?

Sürücüler henüz güncel değil, fakat eskiden de genelde güncellemeyi unuturdum hiç böyle bir sorun yaşanmazdı ama yine de güncelleyeyim.

Makine belleği (ram) ise 8 GB.

burk

heartsmagic

Alıntı yapılan: enver_226 - 14 Ağustos 2014 - 09:31:40
arkadaşlar yaklaşık 2-3 yıldır linux kullanmıyordum, dün içimden geldi ubuntu nun son sürümünü indirdim, usb belleğe kurdum, kurarken disk bölümleme yaptım. 100 gb lık bölümü ext4 formatında, ayrıca 15gb lık bölümü de takas alanı olarak ayırdım, windowsu da kaldırmadım. sorun da burada ortaya çıktı, benim windows buhar oldu, hiçbir şey göremiyorum. ayrıca windows format dvd sini taktığımda benim disk bölümlemeleri görünmüyor, sadece 500 gb tek alan görünüyor, hem windows bu alana yüklenemez diyor. ubuntu ne hale gelmiş çok acayip olmuş, terminal yok ayarlar çok kısıtlı vs. işin özü windows a usb belleği yedeklemiştim onu ordan almam lazım nasıl olur bu iş

Ubuntu acayip bir hâle gelmedi, eskiden uçbirim ne kadar kullanılıyorsa şimdi de o kadar kullanılıyor: Mecbur kaldıkça ya da istedikçe.
Makinede UEFI varsa o zaman soru şu olmalı: Bu yeni makineler neden böyle?

Sorununu başka bir başlıkta açarak dile getirirsen daha güzel olur. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.

geor roer

Merhaba:

İki yıl önce bilgisayarıma Ubuntu yüklemiştim. Ardından Windows 7'ye döndüm. Bugün tekrar Ubuntu (14.04.01) yükledim fakat eskiden gayet hızlı olan Ubuntu şimdi oldukça yavaş çalışıyor. Chromium ve VLC'yi bir arada açtığımda donuyor. İnternette 5 sekme açıkken yavaşlıyor ve sonunda yine donuyor. 64 bit'lik versiyonun buna neden olabileceğini düşündüm. Bu yüzden 32 bit'lik versiyonu yüklemeyi deneyecektim fakat acaba kurulumda mı yanlışlık yaptım yoksa gerçekten 64 bit'te sorun yaşamam normal mi?

Bilgisayarımın özellikleri şöyle: BELLEK: 1,9 GİB / İŞLEMCi: Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz x 2 / GRAFİK: Mobile Intel GM45 Express Chipset / İS TİPİ: 64-bit / DİSK: 150 GB

meda

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39300.0

Ekran kartınız ile ilgili forum içerisinde araştırma ufak bir araştırma ile sonuç elde edemez iseniz. Ayrı bir başlık açarak altına sorununuzu yazarsınız.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"