UEFI Ne Durumda?

Başlatan freeman, 10 Ağustos 2014 - 19:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

Merhabalar,

Eski bilgisayarımın çok feci ısınması yüzünden uzun süredir Linux 'tan uzağım. Bu aralar yeni bir dizüstü almayı düşünüyorum. Fakat bu UEFI ne durumda hiçbir bilgim yok? Linux dağıtımları rahat bir şekilde kurulabilir mi? Ne tür sıkıntılar çıkar?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

neynefes

Uefi güncel sistemlerin hepsi destekliyor. Normal kurulumdan farkları yok.

Eski bilgisayarınızın ısınma sebebi neydi? Hybrid ekran kartı mı vardı sistemde? Hangi dağıtımı kullandınız?

freeman

Alıntı yapılan: neynefesUefi güncel sistemlerin hepsi destekliyor. Normal kurulumdan farkları yok.

Eski bilgisayarınızın ısınma sebebi neydi? Hybrid ekran kartı mı vardı sistemde? Hangi dağıtımı kullandınız?
Çoğu kişi Wİndows8 yüklü bilgisayarlar ile sorun yaşıyordu, o yüzden sordum.

Bilgisayarın ısınması ise sadece Linux 'a özel birşey değildi. Windows işletim sisteminde de ısınıyordu. Dizüstü fabrika çıkışlı biraz sorunluydu.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

neynefes

Sorun yaşamaları Windows'un Secure ve fastboot ayarlarından kaynaklanıyor. Bios'tan gerekli ayarlamaları yaparak kullanabilirsiniz.

freeman

Alıntı yapılan: neynefesSorun yaşamaları Windows'un Secure ve fastboot ayarlarından kaynaklanıyor. Bios'tan gerekli ayarlamaları yaparak kullanabilirsiniz.
Teşekkür ediyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ağustos 2014 - 19:38:32

Aslında aldığım bilgisayar şu;
http://www.hepsiburada.com/liste/dell-inspiron-3542-intel-core-i5-4210u-17ghz-27ghz-8gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar-b21w81c/productDetails.aspx?productId=bd601113&categoryId=98

Linux sıkıntı çıkarmaz heralde bu makinede. :)

neynefes

Deneyip görmek lazım :-)