Açılış Problemi (Çözünürlük Problemine bağlı sorunlar)

Başlatan iRoNMaSTeR, 08 Ağustos 2014 - 09:50:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iRoNMaSTeR

Ubuntu 14.04 LTS kullanıyorum. Tüm güncellemeler yapılı halde.
Dün akşam uzun zaman aradan sonra sistemi kapattıkdan sonra sabah açtığımda grafik ekranda simgeler ve yazılar ekran çözünürlüğü çok düşmüş halde şifre girme ekranı geldi. şifreyi girdikden sonra PC nin açıldığını görüyorum lakin ne masaüstüne herhangi bir simge geliyor nede kenar çubuğu. Klavye ile terminal açılmıyor bilgi ekranları gelmiyor. Sadece mouse çalışıyor. tty2/3.. ye geçtiğimde komut satırına ulaşabiliyor fakat grafik ekranda herhangi bir işlem yapamıyorum.
Masaüstüme kavuşabilmem için ne yapmam gerekiyor?
Ekran Kartım Nvidia GF8600

mmaltay

Böyle bir sorunun benzeri ile 12. sürümde karşılaşmıştım ben cevabı bende merak ediyorum ama ben direk sistemi yeniden yüklemeyi tercih etmiştim. benimde ekran kartı nvdi 630m di zaten kurulumdada sıkıntı çıkarmıştı.
İleride güzel günler yaşıyacağımız aşikar. Belkide en güzel günleri yaşıyoruzdur.. Kimin umrunda..

mehmet3582

Son gelen güncelleme paketinde nvidia 331.38 sürücülerede güncelleme geldi ondan olmalı bende o sürücüyü kullanıyorum bir sorun olmadı.
Siz hangi sürücüyü kullanıyorsunuz.

iRoNMaSTeR

Şimdilik PC de ki onboard ekran kartını devre alıp onu kullanarak sorunu çözdüm. Ekran kartı pek önemli bir bileşen değil lakin benim açımdan lakin bu problemi çözüp eran kartını da devreye alsam iyi olur. Şimdilik sistemdeki tüm Nvidia sürücülerini kaldırıp sürücüleri yeniden kurmayı planlıyorum..

soulancestor

Sanırım aynı problemi dakikalar önce ben yaşadım... Dil sorunundan dolayı Fm 2014 adlı oyunu açamıyordum daha sonra 14.04 LTS  sistemimde ati ekran kartı driverının yüklü olmadığını gördüm sonrasında yükledim ve sistem sizinde dediğiniz gibi açıldı ancak ortada bir pencere mouse çalışıyor ama ikonlar vs hiçbirşey yok... daha sonra recovery ekranına dönüp nette bulduğum bir komutu yazdım apt-get purge fglrx -y sanırım yüklediğim son paketlerin hepsini sildi ve eski ekran ayarlarına geri döndü ve sistemim eskisi gibi çalışmaya başladı  :P Sorun şu ki 14.04 için bir türlü fm 2014 ü açamadım... Ya problem sistemin dilinden kaynaklanıyor yarı ingilizce yarı türkçe ya da driver yükleyemediğim için açılmıyor.. Arkadaşlarımızdan ricam steami açıp driverlarımı kontrol et dediğimde sisteminizde herhangi bir grafik kartı bulunamadı gibi bir uyarı alıyorum bunu nasıl çözebilirim ? Kolay gelsin herkese iyi forumlar...

heartsmagic

Alıntı yapılan: iRoNMaSTeR - 08 Ağustos 2014 - 11:13:25
Şimdilik PC de ki onboard ekran kartını devre alıp onu kullanarak sorunu çözdüm. Ekran kartı pek önemli bir bileşen değil lakin benim açımdan lakin bu problemi çözüp eran kartını da devreye alsam iyi olur. Şimdilik sistemdeki tüm Nvidia sürücülerini kaldırıp sürücüleri yeniden kurmayı planlıyorum..

Akla gelen ilk makul öneri bu zaten. Deneyebildin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.