Zemberek kurulum hatası

Başlatan kobzeci, 03 Ağustos 2014 - 14:35:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kobzeci

Arkadaşlar merhaba,

Lubuntu 14.04 üzerinde Zemberek'i çalıştıramadım. Ayrıca diğer paketlerin kurulumunda da(örn. chormium, arora vs) zemberek-server hatası yüzünden sorun yaşamaktayım, kurulumun hata çıktısının sorunda şu ifadeler bulunmakta:

Errors were encountered while processing:
zemberek-server
zpspell
Error in function:
Setting up zemberek-server (0.7.1-12.1) ...
* Starting Zemberek spellcheck server  zemberek-server       
[fail]
invoke-rc.d: initscript zemberek-server, action "start" failed.
dpkg: error processing package zemberek-server (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
dpkg: dependency problems prevent configuration of zpspell:
zpspell depends on zemberek-server; however:
  Package zemberek-server is not configured yet.

dpkg: error processing package zpspell (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured

Sorun neden kaynaklı olabilir(paketten mi, java'dan mı, bağımlıktan mı)? LibreOffice 4.3'de Zemberek'i de çalıştıramadım, benzer sorun yaşayan var mı?

Bir de hataya rağmen paketler kuruluyor ama doğru düzgün çalışmıyor, mesela chromium geç açılıyor form doldurma alanları yazmıyor vs vs...

Kolaylıklar,
Zeki

heartsmagic

Muhtemelen paketleme sorunudur, zira kurulum sonrası işlemlerinde patlamış. Hani daha yeni bir sürüm var mıdır, Zemberek hâlâ hayatta mıdır hiç bilmiyorum. Şu şekliyle çalışmaması normal, zira esasında tam kurulmuş değil kendisi. zspell'in verdiği bağımlılık hatası zemberek-server için ki o da tam kurulamadığı için bunu söylüyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kobzeci

Zemberek, zspell ve zemberek-server'ı kaldırdım. Chormium'u da kaldırdım ve tekrar yükledim, ne adres çubuğu ne de form kısımlarına yazılmıyor.

Zemberek ile ilgili:

- Bu paketlerin bakıcılarına ulaşabiliriz, sistem paketleri ile ilgili ayrıca launchpad'w hata kaydı girmek gerekiyor mu?

Benim bozuk kurulan paketlerimle ilgili:

- Bu paketleri nasıl temiz kurabilirim?

heartsmagic

dpkg -l | egrep "zemberek-server|zpspell"
ne diyor?

Bakıcılarına ulaşmadan nasıl çözeriz bilemiyorum. Eğer paketleme aşamasındaki sorun küçük bir müdahaleyle düzeltilebilecek bir şeyse daha tecrübeli (paketleme konusunda) bir arkadaş bakıp yorum getirebilir belki.

Şimdi baktım da çok da yeni bir sorun değilmiş, üzücü cidden:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/zemberek-server/+bug/1007894
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/zemberek-server/+bug/1247368

Pek ses çıkmamış ne yazık ki. En güncel olan hata kaydını canlandırabiliriz belki. Launchpad üzerinden "beni de etkiliyor" dedikten sonra konuyu canlandırmak adına bir kere yorum yapılabilir. Normal şartlar altında etkilendiğimizi belirtmek için yorum kullanmak gerekmiyor. Ben daha yeni olan hata kaydına "beni de etkiliyor" diyorum şu an.

Hata kaydı artık yeterli sayıya ulaştığı için onaylanmış görünüyor. Ayrıca ufak da bir not düştüm (daha fazla yoruma gerek kalmaz). Bir de, zamanında bizim forumda da konuşmuşuz bu meseleyi, tabi çözüm için değil de paketleri temizleme adına:

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20016.0

dj_psk

maalesef ubuntuda olupta mintte olmayan sorunlardan buda. 1. firefoxta kamera problemi(bunu çözmüş olsam bile tarayıcıyı temizleyince ayarlar gidiyor yine baştan düzenlemem gerekiyor) 2. zemberek eklentisi kurulumu. mintte bu iki problem yaşanmıyor. zemberek eklentisi için java gerekli fakat java yüklenmesine rağmen sorun düzelmemekte. fakat mintte java kurulu geliyor ve bu tip bir problem ortaya çıkmıyor. Genede ubuntu iyidir :)
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

heartsmagic

Zemberek sürümü falan nedir Mint tarafında? FArklı bir kaynaktan mı paket kullanıyor acaba?