Ubuntu Kablosuz Usb Adaptörü Görüyor Ama Bağlantı Gerçekleştirmiyor.

Başlatan telecaster, 02 Ağustos 2014 - 11:17:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

telecaster

Kablosuz ağ adaptörünü usb'den bağladığımda bilgisayar görüyor. Çünkü sürücü kurulumunu gerçekleştirdim. Ama herhangi bir ağa bağlanmıyor. Sürekli kimlik doğrulaması yapıyor ama yinede bağlanmıyor. Şuana kadar yaptıklarım ve sürücü hakkında bilgiler:

1) Sürücü --> Rtl8192cu

2) Sürücü hatasız şekilde kuruldu ve bilgisayar yeniden başlatıldı.

3) lsusb çıktılarında cihazın idsi (numarası) "2357 0100" olarak gözüküyor. Ve ismi yok.

4) "echo 2357 0100 > /sys/bus/usb/drivers/rtl8192cu/new_id" komutunu girdim. Zaten adaptörü ubuntu görüyor.

5) "ifconfig" çıktılarında "wlan1" olarak görülüyor.

Evet arkadaşlar maalesef ne yaptıysam usb adaptör bir türlü bağlantı kuramadı. Bu arada bağlanmak istediğim ağın şifreleme türü WEP. Belki bundan olabilir ama sanmıyorum.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

@telecaster, bu şekilde değil de şu şekilde bize bilgi aktar lütfen: agkomut
Bunu da hiç renklendirme, koyu harf kullanma ile falan uğraşmadan kodetiketi ile aktar.

Bir de, bağlanmıyor ama ne oluyor? Hata mı veriyor, hiç tepki mi vermiyor, ağ bağlantılarını mı görmüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

telecaster

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Ağustos 2014 - 13:27:18
@telecaster, bu şekilde değil de şu şekilde bize bilgi aktar lütfen: http://kb.ubuntu-tr.net/ag-komutlari
Bunu da hiç renklendirme, koyu harf kullanma ile falan uğraşmadan http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi  ile aktar.

Bir de, bağlanmıyor ama ne oluyor? Hata mı veriyor, hiç tepki mi vermiyor, ağ bağlantılarını mı görmüyor?

Anladım bir dahakine biraz daha dikkatli gönderirim.

Evet ağ ile kimlik doğrulaması yapıyor 20-30 saniye kadar. Hata gelmiyor ama şifreyi tanımlayamadığı için tekrar şifre soruyor.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.