Kali Linux kodum çıktı vermiyor

Başlatan omerubuntu, 28 Temmuz 2014 - 01:52:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omerubuntu

Sistemimde Ubuntu yüklü, sanal makinemde Kali Linux var.
Öncelikle şunu sorayım, Kali Linux'a sudo apt-get install macchanger ve aircrack-ng yazmama gerek var mı? Bu uygulamalar kurulu sanırım dimi?

İkinci sorum ise şu, Ubuntu da sudo airmon-ng stop wlan0 yazdığımda bi çıktı alıyordum fakat Kali Linux'ta aşağıda ki gibi bomboş şey görülüyor.
root@kali:/Desktop# sudo airmon-ng stop wlan0
Interface    Chipset    Driver

Sorun nedir acaba?

bytan

Başka açıdan yaklaşayım. Yabancı dilin nasıl? Daha açığı, İngilizce seviyen ne durumda?

İkinci ve üçüncü cümlene ise yukarıdaki sorumun yanıtına göre bir şeyler yazabilirim. 

Root yetkisiyle sudo çalıştırdığına göre, kali için kendine zaman tanımalısın. Hele önce bir linuxu, ubuntu'yu gör, üzerinde çalıştığın sistemi, onun ihtiyaçlarını ve onu yönetme yolunu görüp tanı, onu kullan; daha sonra bu başlığa gelip baktığında neden böyle söylediğimi anlayacaksın. 

Önce yürüyelim, sonra koşalım.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

omerubuntu

Kendime yetecek düzeyde ingilizcem var, ama ingilizce biliyorum diyecek kadar üst düzeyde değil.
Ubuntu'da neyi öğrenmem gerekecek bilmiyorum ki. Çünkü normalde Windows'u kullanıyorum kod yazarken yada oyun oynarken. Ubuntu'ya program dahi kurmadım, programların adları farklı olduğu için ne kuracağımı da bilmiyorum zaten ihtiyacımda yok Windows işimi görüyor.
Ubuntu'yu sadece uçbirim'i kullanmak için açıyorum. Uçbirim'de kullanılan kodları anlıyorum yavaş yavaş. Şuan sadece wifi hack üzerinde yoğunlaştığım için yazdığım kodlar hep aynı şeyler zaten.
Beklemeyi pek sevmem, bir an önce herşeyi öğrenip birşeyler yapabildiğimi görmek istiyorum o yüzden sık sık sorularımı göreceksiniz son günlerde :)

bytan

Beklemeyi sevmeyip bir an önce öğrenmek istiyorsan en iyi dostun google olacak. Araştırmayı sevmek zorundasın. Az önce dediğim gibi, kullandığın sistemi tanımalısın, üzerinde hangi programlar var, hangi dosya yapısına sahip, hiyerarşisi nasıl, özel olarak kullandığı bir şey var mı, sistemin kullanıcıdan beklentileri, kullanıcıya sundukları neler araştırıp öğrenmelisin. Filanca programlar kurulu mu diye sorup "bekleme" moduna geçene kadar azıcık linux bilgisiyle kurulu olup olmadığına, azıcık google aramasıyla nelerin kurulu olup olmadığına bakabilirsin. Bugün macchanger oldu, yarın sslstrip olacak, en güzeli sana genel yanıt verelim:

http://docs.kali.org/

Aynı şeyleri yazıyorum belki rahatsız oluyorsun ama her şey okuyup araştırmaktan geçiyor. Diğer türlü sen macchanger var mı diye sorarsın, 6 saat sonra biri gelir var der, o arada yanıtın gelmesini beklersin. Sonra başka bir şey takılır aklına, onu sorarsın, onun içinde bir X süre beklersin, ki sorduğun zaten çok temel bir şeydir, 30 saniyede google'ın yanıtlayacağı bir sorudur, ama sen beklersin. Bir an önce öğrenmek istersin ama bu süreç senin daha fazla zamanını alır ve bir süre sonra içinde bazı şeyler sönmeye başlar. Zaten içindeki alev yeterince güçlü olsa kullandığın yöntem biraz daha farklı olurdu.

Son olarak, buralarda sık sık hack-mack işlerini göreceğimizi pek sanmıyorum.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

omerubuntu

Bu tarz bir cevap alacağımı düşünüyordum zaten, sık sık basit sorular sordum ceza almazsam iyi :)
Google'dan da araştırma yapıyorum, bu forumunda her başlığını okumaya çalışıyorum. Fakat bir şeyi araştırıp bulmaktansa direk yetkili ağızdan cevabı öğrenmek daha sağlıklı oluyor. Dediklerinize de katılıyorum ayıca.

Bir şey daha sorayım, tamamen meraktan. Ben Ubuntu'yu Uçbirim'den ibaret görüyorum. Tamamiyle uçbirim kodları için Ubuntu'ya geçtim. Peki benim gibi Windows kullanan birisi Ubuntu'ya neden girmeli? Kurcalamaya çalışıyorum 5 dk sonra yapacak bir şey bulamıyorum. Eğer sorularım sizleri sıkıyorsa kusura bakmayın. Bundan sonra bu kadar sık soru sormamaya özen gösteririm.

Düzenleme : Yazım hatası

bytan

Mesele soru sorup sormamak ceza alıp almamak değil @omergulcicek. Eğer 30 saniyelik bir aramayla resmi belgeler arasında bulunabilecekse sorunun yanıtı, işte o zaman bir anlamı kalmıyor. :)

Herkesin ubuntu tarafına geçiş amacı birbirinden farklıdır. Kimi farklılık ister, kimi esneklik ister, kimi felsefik bakar, kimi gücünü sever.. Eğer vaktin varsa, uçbirimle oynamaya başlayabilirsin:

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7183.0

Biraz sistem hakimiyetin artmaya başlayınca, ilgine göre bash, python vb de peşinden gelecektir zaten.

PF @ ST

omerubuntu

Linux için kitap alıcam aklımda var. Fakat şuan alsam kitaplıkta öylece durur. Hem programlama hemde tarih kitaplarım var fazlasıyla ve sırayla okuyorum. Şimdilik Google - Ubuntu Forum arasında gidip gelicem :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: omergulcicek - 28 Temmuz 2014 - 02:43:31
Bir şey daha sorayım, tamamen meraktan. Ben Ubuntu'yu Uçbirim'den ibaret görüyorum. Tamamiyle uçbirim kodları için Ubuntu'ya geçtim. Peki benim gibi Windows kullanan birisi Ubuntu'ya neden girmeli? Kurcalamaya çalışıyorum 5 dk sonra yapacak bir şey bulamıyorum. Eğer sorularım sizleri sıkıyorsa kusura bakmayın. Bundan sonra bu kadar sık soru sormamaya özen gösteririm.

Aynı şeyi biz de sorabiliriz, Windows'a geçince (hani varsa makinede) yapacak bir şey bulamıyoruz, neden kalalım Windows'ta :) Linux'u uzunca, cidden uzunca süredir kullanıyorum kendi adıma ama gün geçmiyor ki yeni bir şey öğrenmeyeyim, gün geçmiyor ki yeni bir şeyle tanışmayayım. Linux kullanan insanın sıkılması, yapacak bir şey bulamaması diye bir şey söz konusu değil bence.

Diğer başlıkta da kendi adıma karalamıştım bir şeyler, burada da benzer şeyleri @bytan aktarmış. Çok ama çok acele ediyorsun. Eğer ağ konuları üzerine gideceksen örneğin Linux tarafında, temel meseleleri hallettikten sonra o konulara bakman lazım. ifconfig güzel komuttur örneğin :) Bu komuttan haberdar değilsen çok acele ediyorsun demektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

Alıntı yapılan: bytan - 28 Temmuz 2014 - 02:35:55
Aynı şeyleri yazıyorum belki rahatsız oluyorsun ama her şey okuyup araştırmaktan geçiyor. Diğer türlü sen macchanger var mı diye sorarsın, 6 saat sonra biri gelir var der, o arada yanıtın gelmesini beklersin. Sonra başka bir şey takılır aklına, onu sorarsın, onun içinde bir X süre beklersin, ki sorduğun zaten çok temel bir şeydir, 30 saniyede google'ın yanıtlayacağı bir sorudur, ama sen beklersin. Bir an önce öğrenmek istersin ama bu süreç senin daha fazla zamanını alır ve bir süre sonra içinde bazı şeyler sönmeye başlar.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Temmuz 2014 - 11:59:32
Aynı şeyi biz de sorabiliriz, Windows'a geçince (hani varsa makinede) yapacak bir şey bulamıyoruz, neden kalalım Windows'ta :) Linux'u uzunca, cidden uzunca süredir kullanıyorum kendi adıma ama gün geçmiyor ki yeni bir şey öğrenmeyeyim, gün geçmiyor ki yeni bir şeyle tanışmayayım. Linux kullanan insanın sıkılması, yapacak bir şey bulamaması diye bir şey söz konusu değil bence.

Bu iki yazı çok hoşuma gitti, kendi adıma teşekkür etmek istedim. Bazı noktalar çok güzel özetlenmiş.

ata1

Alıntı yapılan: bytan - 28 Temmuz 2014 - 02:11:29
Başka açıdan yaklaşayım. Yabancı dilin nasıl? Daha açığı, İngilizce seviyen ne durumda?

İkinci ve üçüncü cümlene ise yukarıdaki sorumun yanıtına göre bir şeyler yazabilirim.

Root yetkisiyle sudo çalıştırdığına göre, kali için kendine zaman tanımalısın. Hele önce bir linuxu, ubuntu'yu gör, üzerinde çalıştığın sistemi, onun ihtiyaçlarını ve onu yönetme yolunu görüp tanı, onu kullan; daha sonra bu başlığa gelip baktığında neden böyle söylediğimi anlayacaksın.

Önce yürüyelim, sonra koşalım.

şapka çıkardım  ;D root ile girilen kaliye sudo ile komut vermek ilginç ve iyi yakalamışsın @bytan   ++1