uçak kipi kapanmiyor

Başlatan fmakalp, 19 Temmuz 2014 - 14:15:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fmakalp

Arkadaslar 2 ayligina yurt diaindayim ve ailemle iletisimimi sadece internetten sagliyorum.
Gecen gun ubuntuda internetteyken wireless birden bire gitti. Hic bir agi gormez oldu. Kapadim actim yine de hic bir agi gormedi. Windowstan actim bu kez de virlesin oldugu cubukta kirmizi carpi vardi ve hic bir agi gormuyordu
Ardindan ubuntuyu karistirmaya basladim ag ayarlarinda bulunan "ucak kipi" nin acik oldugunu farkettim. Ve wirles kapaliydi. Ancak ne kadar ugrassam da ne ucak kipi kapandi ne de wireless acildi.
Turkiyede olsam en kotu kabloluyla programlar indirip ugrasir ya da format atardim ama su an yedekleme sansim da olmadigindan hic bise yapamiyorum.
Leptop lenovo v560c
Rfkill list all da softblocklar no, hardblocklar yes gorunuyor
Rfkill unblock all ise yaramiyor
Etc deki modpore.d de ki black listlere baktim sorun yok
Lutfen acele yardim bekliyorum sizden
Sadece telden girebiliyorum o yuzden ekran goruntusu yollayamiyorum
Simdiden cok tesekkurler

arpia

Diz üstü bilgisayarınız üzerinde donanımsal olarak kablosuz ağlar için bir tuş mevcuttur muhtemelen. Oradan kapanmış olabilir mi?
Sağında solunda yada ön tarafında bir yerde kaydırılan bir tuş mevcut olabilir.

fmakalp

Malesef, oyle bir tus yok laptobumda. Fn kombinasyonu ile yapiliyor normalde ama su an hic bir ise yaramiyor. Bir cok seyi denedim. Biostan devre disi birakip yeniden aktif ettim. Windowsta suruculeri kaldirip yukledim ama nafile
Sorun ubuntudan cozulecek biliyorum ama arastirdim bir cok sey denedim olmadi. Bir turlu ucak kipinden cikmiyor pc

arpia

Yanlış anlamadıysan Windows üzerinde de çalışmıyor. Bu durumda konu Ubuntu ile ilgili değil.

sudo rfkill unblock all
sudo rfkill list

çıktıyı alabilir miyiz?

fmakalp

Ilk mesajimda belirttigim gibi cikti verebilecek pozisyonda degilim malesef. Ancak o komutlari ilk mesajimda yazmistim. Softtbloceler no hardbloceler yes

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2014 - 19:21:56

Arkadaslarr yurt disindayim yardima ihtiyacim var. Konuya bakin lutfen

heartsmagic

Donanımsal olarak kapalıysa ne yazık ki yapılacak çok fazla bir şey olmuyor. @arpia'nın söylediği gibi ya anahtarla halledilmeli, yoksa Fn tuşları iş görmeli, en kötü BIOS çözüm olmalı. Sen bunların hepsini denemişsin ve çare olmamış.

Son olarak BIOS'u sıfırlamayı deneyebilirsin, bildiğimiz fabrika ayarları, "reset" yani.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fmakalp

Bios reseti denemedim ama halen bu ucak kipini nasil degistirebilecegimi bilen bir arkadasin yardim etmesini bekliyorum. Bilen varsa lutfen yardim etsin arkadaslar