Compiz küp sorunu

Başlatan s1bernet1k, 06 Nisan 2008 - 01:42:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

s1bernet1k

Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bugüne kadar ubuntuda yaşadığım bir çok sorunu yardımlarınızla hallettim. Bunun için size teşekkür ediyorum. Şimdi başımda çok ilginç bir sorun var: compiz aktifken, masaüstü küpünü hareket ettirdiğimde yarı belirgin bir şekilde ekranın tam ortasında bir çizgi beliriyor. Bazı efektlerde ise çeşitli kasılmalar oluyor.  Önceleri böyle bir sorun  yoktu. Ekran kartım Ati eax550 256 MB,  kartın kurulumunu envy ile yaptım. Bu sorun için acaba bazı ek ayarlar yapılabilir mi? Eğer yapılarsa şimdiden yardımlarınızı bekliyorum.
Bir parça dejavu yaşadım. Hepsi bu

s1bernet1k

Yok mu, Allah rızası için yardım eden?  :)

Sypro

Konu ile ilgili benzer bir sorun bilmiyorum daha öncesinden, hiç bir yerde de karşılaşmadım.
Bir screenshot koyabilirseniz daha da iyi anlarız sanırım boyutu. Bir de unutmadan, Compizi kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi?

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

munirekinci

Ekran kartı sürücüsünü baştan kurmayı deneyebilirsiniz.

demir

ATI ile ilgili bir bilgim yok... Bunu ayarlarla ilgili değil de donanımla ilgili de düşünebiliriz.. Benmi ekran kartım ısındığı zaman sorunlar yaşadığını görmüştüm.. Bu olabilir mi? Envy ile kurduysan güzel bir kurulumdur.. :)

Ekran kartın fazla ısınıyor olabilir mi? Ya da yeni ve son yüklediğin bir şeyler var mı?
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

s1bernet1k

Ekran kartını kaldırdım yeniden kurdum, aynı şekilde compizide fakat yeni formatlanmış pc de oldu bu olay screenshot koyamam sebebi ise küpü çevirdiğimde oluyor.  Saniyelik bir belirme ve kaybolma söz konusu

heartsmagic

Donanımsal bir sorun olabilir, hatanın ne olduğunu yakalamak da bir hayli güç. Google araması yapacak olsak bile anahtar kelimeleri doğru seçmek çok zor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

s1bernet1k

Alıntı YapGoogle araması yapacak olsak bile anahtar kelimeleri doğru seçmek çok zor

Aynen anahtar kelime bulamıyorum bulsam herhalde sorun çözülecek..

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: s1bernet1k - 06 Nisan 2008 - 20:34:35
Alıntı YapGoogle araması yapacak olsak bile anahtar kelimeleri doğru seçmek çok zor

Aynen anahtar kelime bulamıyorum bulsam herhalde sorun çözülecek..

Herhalde sorununu anahtar kelime değil,zaman çözmüştür diye umut ediyorum  :)