Batarya süresi çok az ubuntu 14.04

Başlatan egazi, 16 Temmuz 2014 - 21:07:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

optirun yazdığında ilgili uygulama Nvidia ile çalışıyor, yani o uygulama için Intel devre dışı oluyor. Prime ile oturum değiştirilip hangi kartı seçtiysen onunla oturum açılıyor. Intel kullandığın zamanlarda Prime ile de şarj konusuna fayda sağlanacaktır muhtemelen.

Jupiter değil ama tlp denenebilir. Kendisi arka planda çalışır.
Eğer mutluysan ve 12.04'ün destek süresi (Nisan 2017) bana yeter, üzerinde gelen uygulamaların sürümünden memnunum, daha güncelleri gerekmiyor diyorsan elbette geri dönebilirsin. Uygulamaların güncellik konusu da şöyle, esasında hepsi çok eski değildir birçok uygulama bir yere kadar güncellenir zaten. Fakat öyle uygulamalar vardır ki istense bile 12.04 üzerinde son sürüme yükseltilemez. Bunun sebebi ya sürüm politikasıdır ya da mecburiyet. Mecburiyet derken de örneğin uygulamanın kendisi Gnome'un çok üst sürümlerinden birine dayanıyordur, haliyle onu son sürüme geçirmek için Gnome'u geçirmek gerekir bu da yapılmaz. Zira yapılsa zaten 12.04 olur bize 14.04. Politikalar da bunlara göre belirleniyor biraz biraz.

Kısacası karar senin. Ancak, vaktim var diyorsan eğer bir kere daha temiz temiz 14.04 kurup Bumblebee deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

egazi

Dediğiniz gibi format attım güncelledim ve yine 331 sürücü yüklerken hata verdi ve optirun yazdığımda ise şu hatayı verdiegaoz@egaoz:~$ optirun glxgears
[   99.659804] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) Failed to load module "mouse" (module does not exist, 0)

[   99.659854] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2014 - 16:31:23

Acaba 331 yerine 304 denediğimiz zaman sonuç alabilir miyiz?
Tüm insanlığa Adıyaman Menzile gitmelerini tavsiye ediyorum...

heartsmagic

İlkinde 304 ile sorun yaşadığın için esasında onu denetmiştik sana değil mi? Gerçi Bumblebee 331'e bağlı olabilir zira depolarda var. Cidden bazı kartlarda bu sorunu aşamıyoruz, artık sebebi nedir bilemiyorum.

egazi

Hayır sorun yaşadığım için değil, başka kaynakta 331 diye görmüştüm 331 diye deneyeyim mi diye merak ettiğimden dolayı 12.04 kullanırken 304 kurduğumda bumblebee çalışıyordu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2014 - 12:48:55

Bir de her bilgisayar açıldığında şu hatayı alıyorum
304 ü denemek istersem ne yapmam gerekiyor acaba?

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Tüm insanlığa Adıyaman Menzile gitmelerini tavsiye ediyorum...

heartsmagic

O hatayı bu başlıkta yaşadık hatırlıyorsan. Aynı paket daha önceki sürümden dolayı kurulmuyordu. Eski sürümü kaldırıp öyle kurmuştuk.
304 için bumblebee ile beraber nvidia-331 değil de sadece bumblebee-nvidia'yı kurdurmayı deneyebilirsin sanırım. Çok emin değilim ama.