Tweak Tool - Etkin Köşelerde Masaüstü(Toggle Desktop) Sorunu

Başlatan firenems, 16 Temmuz 2014 - 17:32:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

firenems

Merhaba arkadaşlar,

Unity Tweak Tool da Etkin Köşeler bölümünde herhangi bir köşeyi Toggle Desktop olarak ayarlıyorum fakat o köşeye geldiğim de ilk kez masaüstünü gösteriyor fakat daha sonra  o köşe hiçbir şey yapmıyor biraz araştırdığımda compizconfig ayarlarından Ubuntu Unity Plugin bölümünde Switcher kısmında Show live previews of windows in the Switcher yazan yerin tik işaretini kaldırdığımda o etkin köşe aktif bir biçimde çalışıyor fakat bu sefer de tam ekranda bir uygulama açıkken o köşeye geldiğimde masaüstünü gösterdiğinde ve tekrar o köşeye gelip o uygulamayı tekrar açtığımda mause da kayma oluyor yani o uygulamadaki ekranda bir linke tıklayacağım zaman linkin biraz üstüne tıklamam gerekiyor yani mause imleci kayıyor. Sizce bunun sebebi nedir ./

heartsmagic

Böcektir :) Anlayıp yapana kadar bir hayli uğraştım. Hiç fark etmemişim, masaüstünü gösterme canlandırması çalışmıyormuş bende sendeki gibi. İlk zamanlarda çalışıyordu, buna eminim. Fakat 14.04'e geçtikten sonra mı, yoksa Compiz aracını kurduktan sonra mı bu hâle gelmiş bilemiyorum. Ancak, söylediğin şekilde "Show live previews of windows in the Switcher" özelliğini kapatınca çalışmaya başladı yine. Senin ürettiğin hatayı ben de ürettim böylece. Çok ince bir hata var sanırım orada. Bir yerlere hata kaydı açılabilir, ancak tam olarak sorunun altında hangi bileşen var kestiremiyorum. Compiz, Unity veya başka bir şey olabilir. Gerçi sorunu oluşturan şey masaüstü geçiş eklentisi, Compiz tarafını ilgilendiriyor gibi.

Not0: Bir kere Alt+Tab yapıp, tekrar geri gelince düzeliyor, aklında bulunsun.
Not1: Nihayetinde iki Alt+Tab oluyor :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

firenems

Evet dediğiniz gibi yapınca düzeliyor fakat her seferinde bunu yapmaktansa o köşeyi kullanmamak daha mantıklı sonuçta kullanım kolaylığı için yapılmış bir şey etkin köşeler ama böyle olunca o amaca hizmet etmiyor :) birde o compizconfig ayarlarında switcher bölümünde o tiki kaldırmadan yapınca, başlatıcı kısmına bir masaüstü göster simgesi eklediğimizde ve bu simgeye tıkladıktan sonra o köşeye gelince açık pencereler tekrar çıkıyor karşıya fakat tekrar o köşeye gelince pencereler geri aşağı inmiyor :) bunun çözümü nasıl olacak bilmiyorum "linux mint 17 cinnamon" da bu özellik çok güzel çalışıyordu ama ubuntu 14.04 de çözemedim. :/

heartsmagic

firenems

Bu sorun şuan 14.04 kullananların tümünde var mıdır bilmiyorum ama çözümüyle karşılaşırız bir gün umarım :)

heartsmagic

Hepsinde vardır muhtemelen (grafik kartı sürücülerine has olma gibi bir durum yoksa). Hata kaydı yapılmazsa çözüleceğini sanmıyorum kendiliğinden :)

firenems

Biraz araştırdıktan sonra, aynı bahsettiğim sorunu yani tam ekran  yapıldığında mouse kordinatlarının bozulduğundan bahsedilmiş burada ama ingilizcem pek iyi olmadığı için gidişatı pek anlayamadım. :)

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/1306550

heartsmagic

Bravo, doğru haya kaydı :) Bir başka kayıt daha varmış: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/1311323
İkisine de "Beni etkiliyor" dedim. Ancak henüz bir geliştirici yorum yapamamış. Kısacası akıbeti belirsiz ne yazık ki. Bir yorumda 14.10 üzerinde de olduğu söylenmiş ki, bu demektir ki güncel Compiz paketlerinde de bu sorun yaşanmakta.

firenems

Ozaman beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor. :) CompizConfig Ayar Yöneticisi ve Unity Tweak Tool uygulamalarını kurarken mi bir çakışma, hata oluyor dedim ama etkin köşeleri aktif edebilmek için ikisinden birisini kurmak zorundayız başka yolu yok değil mi :)

heartsmagic

Esasında olmalı. Etrafta gconf, dconf ile bu işin yapılabileceği söyleniyor, yolun da apps/compiz-1 yolu olduğu söyleniyor. Dizin olarak da .gconf/apps/compiz-1 denmiş ama sanırım işler değişmiş :) dconf üzerinde öyle bir yol yok, org/compiz/profiles altı kurcalanabilir belki. Ayrıca dizin olarak da .config dizini altında compiz-1 var ama işe yarar yapılandırma dosyası bulamadım orada.

mehmet015

Sanırım Şuanda sıkınıt yok ben şmdi sizin dediklerinizi yaparak sorunsuz çalıştırdım  :o

firenems

Ben 14.10 sürümünü yükledim hala bu sorun devam etmekte. :/

civler

Ben de ubuntu 14 04 'e geçtim ama etkin köşeler çalışmıyor, bilgisayarı her açtığımda tweek tool bardan yeniden ayarlıyorum ama bilgisayarı kapatıp açınca yeniden ayarlamak gerekiyor. Henüz bir çözüm bulamadım. Takipteyim. Daha önce gnome kullanıyordum onda böyle bir sorun yoktu.
İleri, daima ileri gitmeliyiz, bu bilinmeyene yolculukta.

plazma

Hata kaydı onaylanmış çok kullanıcıyı etkilediği için ama bir çözüm/güncelleme çıkmamış henüz, sizde üstteki hata kayıt bağlantılarından "Beni etkiliyor" u seçip raporlayın.

kötükurt

Bu konuyu görmeden ben de kısa süre önce şu konuyu açmıştım: https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49264.0;topicseen
Sorun herkesi etkiliyorsa Launchpad hesabı olan arkadaşlar da bildirimde bulunabilir mi? Konuya dikkat çekelim, böyle bir hatanın bu kadar zamandır devam etmesi çok kötü.
"Cahil tutarlıdır kendi içinde, kötü olan yarı cahillerdir." İlber Ortaylı

civler

Selam, ben takrar gnom'a geri dönerek bu sorundan kurtuldum şimdilik, umarım orda da karşılşamam. Ama Ubuntu 14 04 LTs yi daha çok sevmiştim. iki şeyin dışında biri bu sorun diğeri de pencere kapatmanın solda olması zorlamıştı beni.
İleri, daima ileri gitmeliyiz, bu bilinmeyene yolculukta.