[Çözüldü] Skype

Başlatan cangerma, 30 Haziran 2014 - 03:30:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cangerma

Merabalar ya ben Skype'e girerken resimde görülen hatayı alıyorum fakat internet hızım gayet iyi.
Nasıl düzeltebilirim?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

bytan

Uçbirimden çalıştırdığında daha fazla bilgi edinebiliyor muyuz?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cangerma

Üzgünüm anlamadım?

meda

Skype açılması gerek ve uç birimde bazı yazılar oluşacak o yazıları kod olarak ekleyin. Bakalım hatanın sebebi neymiş.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

cangerma

Skype açıldı fakat aynı sorun yine çıktı ve bunun dışında hiç bir yazı görünmedi yada çıkmadı/eklenmedi ?
Uç birim dediğiniz şey kod girdiğimiz yer mi ?

bytan

Evet, uçbirim orasıdır.

Alıntı YapSometimes the internet gets a bit sleepy and takes a nap. Make sure it's up and running then try again

Olarak arayınca skype'nin kendi meseleleri ortaya çıkıyor. Örneğin kullanıcının biri internet explorer'in sertifikasını yenileyip ve sistem saatini düzenleme yolunu seçerek çözüme ulaşmış. Bizim durumumuzda pek geçerli görünmüyor.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-windows_programs/skype-error-messagesometimes-the-internet-gets-a/aa6cc8fd-ab42-47e6-bc5b-c2d4bafe962d?tab=question&status=AllReplies#tabs

Diğer girdilerde özellikle gsm operatörlerinin sağladığı internet erişimlerini kullananlar sıklıkla sorunu yaşamışlar.

Bizim tarafta geçmişten böcek görünüyor; burada libssl1 pakedini yükleyerek çözüme ulaşanlar olmuş.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/skype/+bug/1082954

uname -a
dpkg | grep libssl

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

cangerma

Her neyse ben Google'dan çözümü tam olarak buldum,yardımın için uğraştın falan teşekkür ediyorum sana.

bytan

Tam olarak bulduğun çözümü aktarırsan senden sonrakiler de sana teşekkür edeceklerdir.

PF @ ST

cangerma

Ubuntu 13.04 ve turevlerini kullandigimizda Skype 4.1 ile hesabimiza giris yapmada problem yasayabiliyoruz. Ben Microsoft hesabimi kullanip hotmail hesabima giris yaparken soyle bi hata aliyorum;

Bazen internet yavaş oluyor ve bi süreliğine duruyor. Kendine gelip çalışmaya başladığında tekrar deneyeceğiz

Bu hata'yi asmak icin oncelikle;

killall skype

Komutunu veriyoruz. Daha sonra bilgisayari yeniden baslatip terminal'e su komutu veriyoruz.

LC_ALL=C skype

Sonra Microsoft hesabimiza giris yapmaya calisiyoruz. Zaten Microsoft'a has ekran acildi ise giris yapabiliriz demektir. Ama bunu surekli yapmamiz gerekmekte. Yani surekli konsoldan girmek yerine otomatik olarak ayarlamak gerekmekte bunu da su sekilde cozeriz: Terminal ekranina;

sudo gedit /usr/share/applications/skype.desktop

Seklinde bi komut verecegiz ve acilan penceredeki kodu sununla degistirecegiz

[Desktop Entry]
Name=Skype
Comment=Skype Internet Telephony
Exec=env LC_ALL=C skype %U
Icon=skype.png
Terminal=false
Type=Application
Encoding=UTF-8
Categories=Network;Application;
MimeType=x-scheme-handler/skype;
X-KDE-Protocols=skype

Ya da az once verdigim satirda Exec kısmını bulup değiştirebilirsiniz. Yukarıdaki kod hata'nın çözümlenmiş halidir. Sizde Exec=env LC_ALL=c skype %U yazmayacaktir. Dedigim sekilde yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2014 - 13:47:43

Ama şey ya her zaman aynı şeyi yapmak zorunda kalıyoruz. :/

bytan

Anlatıldığı gibi  /usr/share/applications/skype.desktop dosyasında değişiklik yaptın mı? [bc]Exec=env LC_ALL=C skype %U[/bc] değeri kalıcılığı sağlıyor.

PF @ ST

cangerma

Hayır orasını anlayamadım .

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Haziran 2014 - 14:07:07

Daha doğrusu açılan bir pencere olmadı.

bytan

sudo gedit /usr/share/applications/skype.desktop
İle metin düzenleyici karşına gelmiyor mu? Uçbirime yazdığını ve aldığını aktarsan daha iyi olur.

PF @ ST

cangerma

Yok işte yazıyorum ve hiçbir şey olmuyor.

bytan

Şu an skype için açtığın oturumda komutu yazdığın için işlem görmüyor. Yeni bir uçbirim açabilirsin veya sağ tıklayarak yeni bir sekme açıp komutu bu şekilde kullanabilirsin.

PF @ ST

cangerma

Of şimdide bu hatayı veriyor ne bitmek bilmeyen şeymiş ya.

bytan

Bunu görmezden gel, sonuçta gedit penceresi açılmıştır ve içine gerekli düzenlemeyi yapıp kaydet.

PF @ ST

cangerma

Oh peki oldu sonunda.Termşnali kapattım falan Skype yeniledim o sorun yok.
Size çok teşekkür ediyorum yardımcı oldunuz iyi günler dilerim.  :)