Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex Kararlı Sürüm Yayınlandı

Başlatan Eren, 30 Ekim 2008 - 16:42:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Alıntı yapılan: immortal - 27 Kasım 2008 - 00:19:10
Intel Pentium Dual CPU E2140 1.60 GHz

1- powernowd
2- laptop-mode-tools
3- cpufreqd

Varsa bu ve bununla ilgili paketleri kaldırıp deneyin bakalım sonuç değişecek mi.

unforgiven

Linux for human beings..

kemistiri

8.10 RC sürümünü kullanıyorum.. yayınlanan güncelleştirmelermeleri indirip kurduğumda - ki güncelleştirme gördükçe öyle yapıyorum -  normal sürüme geçmiş olur muyum?

sorun olarak; sadece bazen kapanmırken ekranda çeşitli renkler beliriyor ve öyle kapanıyor hatta bazen kapanmıyor.. bir de ses çaldığımmda hoparlörden cızırtı verdi bu sabah.. dün bi hayli güncelleme yapmıştım ondan mı oldu diye düşünmedim değil

bahsettiğim kapanma sorununu ilk kurulumdan sonra yaşamış; /etc/modules e "apm" satırı eklemiştim
daha sonra bu sorunla karşılaşmadann epeyce kullandım.. bu sabaha kadar  :-\

Çağlar

Şahsen ben biraz hassas davranarak güncellenmiş yeni sürümü kullanmadım. Ağır çalışıyordu, güven vermiyordu,... Sizde de böyle bir sorun var sanırım. Tavsiyem bir gün temiz bir 8.10 kurmanız yönünde. Hatta benim içim rahat değil şu an cdler geldi bugün ordan bir daha kuracağım :D
We got a badass over here!

heartsmagic

Alıntı yapılan: kemistiri - 27 Kasım 2008 - 13:12:58
8.10 RC sürümünü kullanıyorum.. yayınlanan güncelleştirmelermeleri indirip kurduğumda - ki güncelleştirme gördükçe öyle yapıyorum -  normal sürüme geçmiş olur muyum?

sorun olarak; sadece bazen kapanmırken ekranda çeşitli renkler beliriyor ve öyle kapanıyor hatta bazen kapanmıyor.. bir de ses çaldığımmda hoparlörden cızırtı verdi bu sabah.. dün bi hayli güncelleme yapmıştım ondan mı oldu diye düşünmedim değil

bahsettiğim kapanma sorununu ilk kurulumdan sonra yaşamış; /etc/modules e "apm" satırı eklemiştim
daha sonra bu sorunla karşılaşmadann epeyce kullandım.. bu sabaha kadar  :-\

Lütfen aynı soruyu iki farklı başlıkta sorma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

immortal

Alıntı yapılan: Eren - 27 Kasım 2008 - 00:23:22
Alıntı yapılan: immortal - 27 Kasım 2008 - 00:19:10
Intel Pentium Dual CPU E2140 1.60 GHz

1- powernowd
2- laptop-mode-tools
3- cpufreqd

Varsa bu ve bununla ilgili paketleri kaldırıp deneyin bakalım sonuç değişecek mi.
Paketleri kaldırdım. Bir de bu paketlerin ne işe yaradıklarını açıklayabilir misin? Bahsettiğim kasılmaların sebebinin bunlar olabileceğine nasıl kanaat getirdin? Sonucu Ubuntu'da bir atraksiyon yaptıktan sonra yazacağım.

Eren

@immortal

Bu öneri bana ait değil. Lapis forumunda ve benzeri forumlarda Gnome ile kasılma sorunu yaşayanlara öneriliyor. Bu da genelde Intel Pentium ve Intel Celeron kullananları etkiliyor. Ben denemediğim için ve öneri bana ait olmadığı için bir şey diyemeyeceğim. Deneyin bakalım işe yararsa seviniriz, yaramazsa başka çözüler ararız.

immortal

Bir değişme yok. Sistem Gözlemcisi'nden bellek yiyen şeyin ne olduğunu merak edip açıp bakıyorum. Sistem Gözlemcisi sekmelerinde yer değiştirirken ve bu sekmelerden -mesela- Rythmbox'a geçerken bile 2 saniye kasıyor.

Kafama takılan nokta 8.04'te bu tip bir problem yaşamıyorken 8.10'da yaşıyor olmam.

heartsmagic

Sistem gözlemcisi değil de

komutunda bir şey görünüyor mu?

immortal

heartsmagic

Yani sistemi kasan bir şey görünüyor mu :D
Hoş ben oradan da bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Eren

immortal

"Ubuntu'nun Performansını Arttırmak" başlığındaki bazı seçenekleri gerçekleştirdim. Akşam tekrardan bakacağım son duruma.

Verilerinde kasan bir şeye rastlamadım fakat ara ara GTK yukarılara zıplayıp duruyor.

heartsmagic

Sistemde compiz kapalıyken de bu kasma oluyor mu?
Ayrıca Ubuntu forumlarında bazı eski grafik kartlarının yeni gelen kısıtlanmış sürücülerle düşük performans verdiği söylenmiş, acaba sebebi bu olabilir mi?

immortal

O şekilde hiç denemedim. Ayrıca Compiz'de küplü, şekilli, afilli şeyler kullanmıyorum. Sadece "Normal seviye"de görsel efektleri kullanıyorum. Ekran kartımı biliyorsunuzdur. nVidia GT 8600 onu da taktığımda recommended olan sürücüyü yükledim.

heartsmagic

Compizin afilli şeyler kullanması değil de sadece etkin olması bile sorun teşkil edebilir. Kapatarak bir dene bakalım.

FeNDeR

Intrepid Ibex'in Hardy Heron'a göre açık ve net artıları nelerdir? Kurmayı düşünüyorum ancak gerçekten gözle görülür bir fark varsa kuracağım. Mesela benim onboard via çipset'li grafik kartımla ilgili sorunlarım var. Kernel güncelleyemiyorum. Bugün 22 çıktı, güncelledim ama sorunum sürüyor. 19'u kullanmaya devam ediyorum epeydir. Ben bilgisayarda standart işler yapan birisiyim. Müzik kayıtları için zaman zaman windows'u kullanıyorum. Henüz linux'un müzik yazılımlarını denemedim. Grafikle filan hiç ilgim yok. İnternet, film-konser izleme, müzik dinleme dışında ekstra yaptığım fazla birşey yok. Bu açılardan bakacak olursak Ibex'e geçmeli miyim? Teşekkürler.

immortal

Compiz'i kapatıp denedim fakat bir değişiklik söz konusu değil.

heartsmagic

@immortal, bu durumda başka bir fikrim yok ne yazık ki.

@FeNDer, çok bariz bir artısı yok. Belki en büyük artısı (ya da telafisi) kablosuz meselesinin çözülmüş olması. Hoş bazı arkadaşlar yine sorun yaşıyorlar ancak genel anlamda çözülmüş gibi. Bir diğer gözle görülür artısı ise yeni Gnome sürümü ve sekme desteğine sahip Nautilus. Eğer hayatından memnunsan ve kullandığın programların yeni sürümlerine ihtiyaç duymuyorsan yükseltme bence.

FeNDeR

Hmm.. Aslında yeni gnome sürümünü görmek lazım. Ibex'in sorunlar çıkarttığından bahsedilmesi sebebiyle kafamda soru işareti oluşmuştu. Biraz daha zaman geçsin, kurarım. Her şey yerli yerine iyice otursun. Teşekkürler.

immortal

Dün bir şey daha fark ettim; Kaffeine ile film izlerken sürekli takılıyor.

Sonradan gelen edit: Intrepid Ibex'e format atmadan Hardy Heron'a versiyon düşürme hadisesine girilebilinir mi?

Gimp Uzmanı

Alıntı yapılan: immortal - 29 Kasım 2008 - 10:25:45
Dün bir şey daha fark ettim; Kaffeine ile film izlerken sürekli takılıyor.

Sonradan gelen edit: Intrepid Ibex'e format atmadan Hardy Heron'a versiyon düşürme hadisesine girilebilinir mi?
Smplayer kullanmanı tavsiye ederim.

immortal

Sorunlu programa alternatif bir program önermek yerine mevcut sorunu çözmek daha iyi olur kanımca. Genel bir sorun var zaten Intrepid Ibex'te bu yüzden tekrardan Hardy Heron'a geçeceğim.

Gimp Uzmanı

Mecburen 8.10 kullanıyorum. Çünkü 8.04'ün depoları güncel değil. Her zaman Smplayer kullanırım. Bu alternatif değil. Şimdiye kadar bende sorun çıkarmayan bir yazılım.