Traceroute Farkı

Başlatan muhammetfaik, 25 Haziran 2014 - 16:37:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhammetfaik

Arkadaşlar sanal makine üzerinde traceroute attığımda resimdeki gibi cevap vermiyor fakat windows üzerinden tracert attığımda cevap alıyorum.Bunun nedeni nedir birde resimde de görüldüğü gibi windowsdaki IP adresimle Ubuntuda ki IP adresim farklı sebebi nedir?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

desperado

Ağ türünü bridged mı yaptınız ? Yoksa NAT mı ?
Uzun bir gece yolculuğu gibidir hayat uzunları yaksan da pek uzağı göremezsin.

muhammetfaik

heartsmagic

Alıntı yapılan: desperado - 25 Haziran 2014 - 17:28:53
Ağ türünü bridged mı yaptınız ? Yoksa NAT mı ?

İpucunu almışsındır sanırım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

desperado

Ağ yapılandırmasında bridged seçeneğini kullanmanız gerekmektedir. Çünkü sanal makineniz köprülenmiş bağlantı (bridged) seçeneği ile host işletim sisteminin ağ yapılandırma bilgilerini kullanacaktır. NAT seçeneği ile kendisine ait bir yapılandırma oluşturacaktır. Şu anda sistemimde herhangi bir sanallaştırma olmadığı için bir ekran görüntüsü paylaşamıyorum ancak bu seçeneğe kurulum esnasında rastlamış olmanız gerekiyor. Eğer yanlış bilmiyorsam kurulumdan sonra da bununla ilgili bir yapılandırma mümkün olmalı.

muhammetfaik

NAT  ayarını değiştirsem  bir problem olmaz değil mi? sonradan donanım değişikliği olduğu için problem olmasın

desperado

Eğer alabiliyorsan bir snapshot al ne olur ne olmaz diye ancak sanmıyorum bu DNS ayarını değiştirmek gibi bir şey VM için.

muhammetfaik

Teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Haziran 2014 - 14:38:37

Arkadaşlar ben vodafone mobile braodbond kullandığım için bir problem oluyor bu seferde ubuntu internete girmiyor braodbondu kablolu bağlantı görüyor malesef

heartsmagic

Bir modem arkasında değil misin yani? Hmm, bildiğimiz Vodem'miş yani bu.

Bağlantıyı tekrar NAT yapıp sanal makine ayarlarından da Cable Connected ayarını etkinleştirip, Premicious Mod'u da "Allow VMS" yapmayı dener misin? Şuradaki gibi yani: http://extr3metech.files.wordpress.com/2013/04/nw-settings.jpg
Sen NAT seçeceksin ama.

Kaynak: http://superuser.com/a/423960

muhammetfaik

Arkadaşlar şu an kablosuz ağ kullanıyorum yani wireless.Sanal makinayı  bridged yaptım fakat bağlanmıyor.Sebebide resimdeki olsa gerek bu sorunu nasıl halledebilirim?

heartsmagic

ifconfig
ping google.com

çıktılarına bakabilir miyiz?

muhammetfaik

Buyurun

plazma

heartsmagic

Yok DNS değil, hiç IP almamış. @muhammetfaik, sanal makine ağ ayarların ne şekilde şu an? Bir ekran görüntüsü geçer misin?

Muhammet Dilmaç

Merhaba cihazı ilk haline getirin ve sudo traceroute -I facebook.com yazınız.

muhammetfaik

@heartsmagic hocam tam olarak o ayarlara nereden ulaşıyoruz.Kusura bakma cahilliğimi maruz gör

heartsmagic

Kullandığın sanal makine uygulaması nedir? Ben nedense hep Virtualbox üzerinden gitmişim. Sana bir şeyler anlatırken de hep oradan örnek verdim şu ana kadar.

Muhammet Dilmaç

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Temmuz 2014 - 03:54:14
Kullandığın sanal makine uygulaması nedir? Ben nedense hep Virtualbox üzerinden gitmişim. Sana bir şeyler anlatırken de hep oradan örnek verdim şu ana kadar.

Hocam vmware diye bağırıyor resimler :)

Arkadaş bence ağa bağlanamamış vmware da cihazı shut down edip cihaza sağ tıklayıp virtual machine settings e tıklayın.

heartsmagic

Evet, resimlere göz ucuyla bir daha bakınca gözüme gözüme girdi :) Ben de onu yazmak üzereydim şu an. Ağa bağlanamamış kısmı için daha önce söylediğimiz üzere IP alamamış. Bu nedenle ben de ayarların nasıl olduğunu merak ettim zaten.

muhammetfaik

Bu ağ ayarları sanırım

Muhammet Dilmaç

Mevcut ayarlarda internetiniz bridge modde siz onu nata çevirin ve benim yukarda verdiğim komut ile traceroute'yi çalıştırın veya direk nat'a çevirmeden çalıştırın. (Tabi bilgisayarınızı network'e bağladıktan sonra)

muhammetfaik

Burda Bağlant:Brigged

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Temmuz 2014 - 01:14:38

Arkadaşlar problem hallodu çok teşkkürler

if

muhammetfaik

Arkadaşlar yanlış alarm kablolu bağlantıda sorun yok ama kablosuzda devam ediyor aynı şey