[Çözüldü] Elementary OS "Geçersiz bir dosya uzantısı" Hatası

Başlatan VisitoR, 19 Haziran 2014 - 22:37:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VisitoR

Komut satırında N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'patches.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.  şeklinde hata alıyorum sebebi nedir?

agritux

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/*.save

komutunu verin bakalım düzelecek mi

VisitoR

Malesef düzelmedi  :'( Elementary OSu kurduktan sonra dil desteğinden Türkçe dışındaki dillerin hepsini kaldırdım sonra da güncelleştirmeleri yaptım.

agritux

O hata değil aslında. Takacak bir durum da değil.
Aşağıdaki kodu aramaya üşendiğimden yukardaki kodu verdim.
Buyrun aradım buldum.

sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"

heartsmagic

1. Başlık çok genel.
2. Önce neden forumda aramayı denemiyorsun? "Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden"

İlk madde için başlığı düzeltebilirsen seviniriz. Başlık açarken mümkün mertebe sorununu tarif edecek şekilde bir şeyler seçmen aramalar için faydalı olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

VisitoR

@heartsmagic

1)Başlığın adının ne olsun diye düşündüm fakat aklıma bir şey gelmeyince böyle bir başlık açtım.
2)İnternette arama yaptım fakat arama sonuçlarından bir şey elde edemedim.Bir de forumda tam olarak hangi terimi arayacağımı bilemediğim için konuyu açtım.Konu açmadan önce arama yapılması gerektiğini ben de biliyorum.

Başlığın adını değiştirdim.Forumda "Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden" şeklinde arama yapınca sonuca ulaştım.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23296.0 bağlantısında sorunun çözümleri anlatılmış.

@agritux

Verdiğiniz komut aşağıodaki gibi çıktı verince sorun çözülmedi zannettim
sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"
sudo: komut bulunamadı

Halbuki sizin verdiğiniz komut yukarıda bağlantısını verdiğim sayfadaki komutmuş.Ben aynı sayfadaki şu komutları kullandım.

sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*.save
sudo rm -f /etc/apt/sources.list.d/*.distUpgrade

Şu anlık bir sorun görünmüyor.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

@İnternet Çocuğu, aramadan kastım önce forumda arama yapmak, internette yapınca da bu forumun geliyor olması lazım veya başka çözümlerin: https://www.google.com.tr/?gfe_rd=cr&ei=P4ClU9m-NqTe8gfFioCAAw#q=ubuntu+Ge%C3%A7ersiz+bir+dosya+uzant%C4%B1s%C4%B1

Tepki veriyor gibi düşünme bunu, daha çabuk sonuca ulaşman için yazıyorum. Ne yazacağına karar vermeye çalışma, aldığın hata neyse onu yaz :) Bu nedenle sürekli forumda uçbirimden komut denetip, çıktılarını buraya aktarıyoruz. Bilgi birikimi ve aramalarda çıkmasını sağlamak için.

Etiket ve konu düzenlemesi için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.