Ubuntu'nun Yanına Windows Kuramıyorum !

Başlatan MD5-Cypher, 18 Haziran 2014 - 20:45:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MD5-Cypher

Arkadaşlar bilgisayarımda ubuntu 12.04 kurulu bunu yanına windows7 kurmak istiyorum ama boot'ta açtıgımda gelmiyor..Linux dagitimlarından birini boot ediyorum oluyor fakak windows işletiminde boot olarak gelmiyor..

iceboy

Windows'un yanına ubuntu kurmalısınız,ubuntunun yanına windows değil.

Önce windows'u kuracaksınız.Window's u kurarken linux'a ayırmak istediğiniz bölümü boş bırakacaksınız örneğin 500gb lik hdd de linux'a 200 gb ayıracaksanız ;

Windows'u kurup C için 80gb ayırıp sistemi kurun,kalan boş bölümü seçip 220gb yi de nfts olarak biçimlendirirsiniz.

Kurulumu C ye yaparsınız.D de 220 gb kalır size windows üzerinde dosya saklamak için.

Ondan sonra yani windows'u kurduktan sonra usb den veya ubuntu cd sini takıp geriye biçimlendirilmemiş olarak kalan 200gb nin 30gb sini ''/'' olarak ayırırsınız,geriye kalan 170gb yi de ''/home'' olarak ayarlayıp kurulumu yaparsınız.

Böylece linux'un bootloaderi olan grub açılışta her sistemi görüntüler ve açmanıza izin verir.(Yukarıdaki rakamlar sadece örnek olsun diye verilmiştir,kendi ihtiyacınıza göre değiştirirsiniz orası size kalmış)
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

MD5-Cypher

Yani orda linux derken başka bi linux dagitimini boot olarak ekrana geliyor ama windows boot olarak gelmiyor onu demek istemiştim (Yanlıs olmus)...Peki ubuntu'da bölümlendirme nasıl yapabilirim ubuntu tecrübem fazla olmadıgı için bilmiyorum :)

iceboy

Alıntı yapılan: MD5-Cypher - 18 Haziran 2014 - 21:20:25
Yani orda linux derken başka bi linux dagitimini boot olarak ekrana geliyor ama windows boot olarak gelmiyor onu demek istemiştim (Yanlıs olmus)...Peki ubuntu'da bölümlendirme nasıl yapabilirim ubuntu tecrübem fazla olmadıgı için bilmiyorum :)

Ubuntu kurarken nasıl yaptınız bölümlemeyi ? Eğer otomatik olarak yaptırdıysanız forumdaki arama kutusuna ubuntu disk bölümleme yazarak arayıp öğrenebilirsiniz.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

MD5-Cypher

Daha bölümlendirme yapmadım..Simdi forumdan bakıcam..Benim sorunum su aslında flashdisk'i ubuntu makina da biçimlendirip win7 iso dosyasını boot olarak yazdırabilirmiyim flasha :D

heartsmagic

Alıntı yapılan: MD5-Cypher - 18 Haziran 2014 - 20:45:05
Arkadaşlar bilgisayarımda ubuntu 12.04 kurulu bunu yanına windows7 kurmak istiyorum ama boot'ta açtıgımda gelmiyor..Linux dagitimlarından birini boot ediyorum oluyor fakak windows işletiminde boot olarak gelmiyor..

Bu durumda sorun Linux sorunu değil, Windows sorunudur. Onun da çözümünü bu forumda aramak çok makul değil. Elindeki kalıbın yasal olup olmadığını sormak istemiyorum, fakat her ne sorun varsa konu Linux konusu değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.