Medya oynatıcı

Başlatan agahvcn, 17 Haziran 2014 - 18:11:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agahvcn

Arkadaşlar herkese iyi günler.yeni bir kullanıcıyım saçmalarsam kusura bakmayın.
Ben medya player ile sabit bir dosyayı sürekli ve her açılışta otomatik oynatmak istiyorum.yani Güvel bir dosyan ve bir pls dosyan olacak.ve ben müdehale etmeden oynatıcı bilgisayar her açıldığında bu pls dosyasını oynatmaya başlayacak.ben pls dosyasını gerektiğinde güncelleyeceğim. Ama oynatıcı her seferinde oynatmaya devam edicek.
Bunu yapmanın bir yolu varmıdır varsa nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim.

if

agahvcn

if

medya oynatıcı olarak ne kullanaccaksınız?

agahvcn

Yüklü bitane var zaten ama önerdiğiniz bir şey varsa onu kullanayım

if

Oynatma listesi diyelim ki ev dizininde olsun. totem oynatma_listesi.pls & ile başlatın. Ardından oynatma listesinde değişiklik yapın. totem --replace oynatma_listesi.pls & komutunu verin. Yeni videolar oynatılıyor mu?

agahvcn

Şimdi pc başından ayrıldım birazdan deniyeceğim.
Bilgisayar kapanıp açıldığında kendisi oynatmaya başlayacakmı peki.

if

Onu daha sonra yapacağız. Önce güncellenmiş oynatma listesi istediğimiz gibi başlıyor mu bakalım.

agahvcn

İş yerine dönene kadar amacımı anlatayım ben size.belki başla bir fikirde verirsiniz.
Dropbox hesabı açtım bir tane dropbox masa üstüne bi klasör açıyor ve istediğiniz değişiklikleri o dosyaya attığınızda kendisi yedekliyor internete.aynı şekilde  başka bir bilgisayardan bu hesaba giriş yaparsak internetteki verileri bu dosyaya otomatik yedekliyor.ben iş yerinde istediğim videoları bu dosyaya atıcam evde harici bir bilgisayarı tv ye bağladım.evdeki bilgisayarı düğmesine bastığımda işyerinde dropbox hesabımda yedeklediğim videoları evde oynatmayatıcam.her kapanıp açıldığında pls dosyası güncellenecek.
Bu şekilde.

agahvcn

Bu arada denedim bilgisayarı yedin başlatıca pls güncel leniyor

if

Bilgisayar başlar başlamaz Dropbox dosyası günccelleniyor mu ki?

videocu.sh diye bir belge oluşturun ve içine aşağıdakileri kaydedin.

#!/bin/bash
# Totem ile oynatma listesi aç
sleep 2m
totem oynatla_listesi.pls

Ardından dosyaya sağ tıklayıp çalıştırılabilme izni verin.

Süper tuşuna basın > Başlangıç Uygulamalarını aratın ve açın > Ekle deyin > İsim kısmına bir şey yazın > Komut kısmına videocu.sh dosyasının yolunu gösterin > Açıklamaya bir şey yazın.

agahvcn

Bilgisayarın başlamasına gerek yok dropbox videoyu yükler yüklemez diğer pc ye  aktarıyo.bilgisayarı kapatıp açmadaki maksat oynatıcıyı yeniden başlatmak.pls dosyasını güncellemiş oluyo oynatıcı.benim kafama talıkan tek yer.bilgisayarı açtığımda oynatıcı tam ekran başlıyacak ve plc dosyasını oynamaya başlayacak.

agahvcn

Programı açılışta başlatma işini yaptım ama şimdi neyi oynatması gerektiğini söylemem gerekiyo programa onu yapamıyorum

if

Eğer sürekli açıksa bilgisayar video oynatıcı tekrar başlatmaya gerek yok.

#!/bin/bash
# Oynatma listesinin yolunu yazın
liste=""
son=$(md5sum "${liste}")
while true; do
  sleep 8h
  yeni=$(md5sum "${liste}")
  if [ "${yeni}" != "${son}" ]; then
    totem --replace oynatma_listesi.pls
    son="${yeni}"
  fi
done

Betiğini başlangıç uygulamasına eklemeniz yeter. Oynatma listesi değiştikçe yenilikler eklenecektir video oynatıcıya.

Oynatma listesi nerede?

agahvcn

Hayır bilgisayar kapanıp açılıyo sürekli

agahvcn

İşte ben bunu yapamıyorum bilgisayar başlayınca oynatıcı başlıyo ama play listi oynatmıyo sadece açılıyo

agahvcn

Bu arada kullandığım otnatıcı movie player

agahvcn

Böyle bi hata verdi oynatma listesini oynatamıyor

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

Oynatma listesinin yolu nedir?

agahvcn

if

liste="/home/canbel/Desktop/listanin_adı.pls" olarak değiştirin yukarıdaki betiğin liste satırını.

agahvcn

agahvcn

Tmam bunuda çözdük :-D şimei geriye sadece şu kaldı.
Movie playar programına pls dosyasını her açlışışta çalıştırması gerektiğini nasıl söyliyeveğiz. Bunuda çözersek yemekler benden :-D

if

Alıntı Yap
Süper tuşuna basın > Başlangıç Uygulamalarını aratın ve açın > Ekle deyin > İsim kısmına bir şey yazın > Komut kısmına videocu.sh dosyasının yolunu gösterin > Açıklamaya bir şey yazın.

agahvcn

Tamam yarın da bunları deniyeceğim. Artık yeter

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Haziran 2014 - 15:37:26

şimdi sen çattık belaya diyeceksin ama bilgisayar çöktü ben bu işlemleri sanal makinada tekrar etmeye çalıştım ama pls dosyasını yine açmıyor bu oynatıcı.  " Could not determine type of stream."  böyle bir uyarı veriyo nasıl çözebilirim