Localhost host var/www klasörü okunmuyor

Başlatan Orhanİnce, 16 Haziran 2014 - 12:21:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhanİnce

Merhaba arkadaşlar..

php, apache ve mysql kurulumunu yaptım.Ancak var/www altına eklediğim herhangi bir dosya görünmüyor. Örneğin localhost çalışıyor fakat localhost/php/index.php dosyası bulunamadı hatasını veriyor.

İzin ayarlamalarını yaptım oysa ki.Aynı zaman da phpmyadmine de ulaşamıyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

freeman

Aynı sorunu, /var/www dizini altına html adlı bir klasör oluşturup çözmüştüm. Bir deneyin isterseniz.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

Orhanİnce

Cevap için teşekkür ederim ama zaten haliz hazırda bir html klasörü var.Maalesef sorunun çözümü bu değil.

if

@Orhanİnce, "DocumentRoot" nnereyi gösteriyor?

Orhanİnce

DocumentRoot yoluna nasıl ulaşılacağını bilmiyorum.

if

/etc/apache2/sites-available dizini altında çalıştırmak istediğiniz siteya ait ayar dosyası içinde yazar.

Orhanİnce

Şimdi şöyle documentroot ile ilgili bir kaç şeye bakarken var/www yolunu değiştirecek bir koda denk geldim ve uyguladım.Ancak şu anda var altın www klasörü yok.Oluşturmaya çalıştım ama oluşturmama rağmen göremiyorum.Haliyle localhosta da ulaşamıyorum.Servera ulaşmak için izniniz yok hatasını veriyor.

if

Orhanİnce

Ayrıca apache yi yeniden başlatmaya çalıştığımda Warning: DocumentRoot [/var/www/html] hatasını veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Haziran 2014 - 18:56:03

total 44
drwxr-xr-x  2 root root     4096 Haz 16 12:22 backups
drwxr-xr-x 21 root root     4096 Haz 16 18:00 cache
drwxrwsrwt  2 root whoopsie 4096 Haz 16 12:14 crash
drwxr-xr-x 70 root root     4096 Haz 16 12:13 lib
drwxrwsr-x  2 root staff    4096 Nis 11 01:12 local
lrwxrwxrwx  1 root root        9 Haz  7 09:54 lock -> /run/lock
drwxrwxr-x 16 root syslog   4096 Haz 16 17:11 log
drwxrwsr-x  2 root mail     4096 Nis 17 04:21 mail
drwxrwsrwt  2 root whoopsie 4096 Nis 17 04:26 metrics
drwxr-xr-x  2 root root     4096 Nis 17 04:21 opt
lrwxrwxrwx  1 root root        4 Haz  7 09:54 run -> /run
drwxr-xr-x  9 root root     4096 Nis 17 04:24 spool
drwxrwxrwt  2 root root     4096 Haz 16 18:23 tmp

if

Ben phpmyadmin kullanmadım ama onda da mutlaka "DocumenRoot" yani site ile ilgili belgelerin tutulduğu yayın yapılacak dizinin gösterildiği bir yer vardır.

Orhanİnce

Evet var.Ancak ben bir kaç yanlış komut yürüttüğüm için şu anda hiçbir şey yapamıyorum.

if

Orhanİnce

Tam hatırlamıyorum sanırım var/www klasörünü değiştirdim.xampp kuracağım artık.Daha sonra bu soruna dönüp bakarım.Yardımların teşekkür ederim.

cihad861

/var/www klasörü içine yeni klasör açtığımda veya indirdiğim bir arşivi çıkarttığımda sıklıkla yaşıyorum yetki problemini.
çözüm olarak teminalde /var/www/ dizininde iken
chmod -R 777 ./
komutu ile tüm dosya ve dizinlerin izinlerin yeniden veriyorum.

Sadece tek bir klasör için izin vermek istiyorsan ./klasor_adi şeklinde yapabilirsin.

Ayrıca izin problemini sürekli yaşamamak için bağlantıda alt kısımda anlatılanları deneyebilirsin. http://ndever.net/articles/linux/install-lamp-server-ubuntu-1210-1304
Not: Ben anlatılanları yaptım ama yine de karşılaşabiliyorum...
if it ain't broke tweak it

Orhanİnce

Cevap için teşekkür ederim.Ancak sorun şu var altında bir www klasörü yok.Xampp kurdum ve çalıştırdım.Artık xampp ile bir süre devam edeceğime benziyor.Daha sonra bu soruna dönmeyi düşünüyorum.

heartsmagic

/var altında www dizini olur, eğer yoksa silmişsin demektir. 14.04'e kadar, daha doğrusu 14.04 üzerinde kurulan Apache'ye kadar ilgili dizin /var/www idi, daha sonra /var/www/html oldu. html dizini altındaki her şey sunucu tarafından okunup yorumlanabilir, yeter ki izinler sorun olmasın.

@cihad861, 777 her zaman önerilmez, hele hele sunucu dışarı bakacaksa hiç önerilmez. Yereldeyken sorun olmayabilir, fakat bence komut önerisini o şekilde yapma. Zira ilgili kişi /var/www dizinine geçmeden o komutu es kazara -örneğin- / dizininde iken uygularsa sistemi düzeltmek imkânsıza yakın bir hâl alabilir. En kötü cd ile o dizine gitme önerisi de yapabilirsin. Fakat doğru olanı, sadece ilgili dizinlerde işlem yapmak bence.

@Orhanİnce, dediğim gibi www dizininin olması gerekirdi, sen bir şeyler yaparken muhtemelen sildin o dizini.

ls -ld /var/www/html                                                                                                                      
Alıntı Yapdrwxr-xr-x 2 www-data www-data 4096 Nis 18 02:18 /var/www/html

Görüldüğü üzere dizin www-data'ya (Apache'nin kullanıcısı) ait ve izin hakkı 755.

Phpmyadmin meselesi ayrı, onda bir sembolik bağ işlemi yapmak gerekebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Orhanİnce

Cevap için teşekkürler. Verdiğin kodu terminalde çalıştırdığımda

ls: cannot access /var/www/html: No such file or directory

hata mesajını veriyor.Evet var altında bir www dizini yok.var/www dizinini değiştirmeye çalıştım,o sıra silinmiş.

91011

Şu komutla birlikte komut satırından da düzeltebilirsin veya direk dizine giderekte yapabilirsin:
sudo nano /etc/apache2/sites-available/000-default.conf

<VirtualHost *:80>
        # The ServerName directive sets the request scheme, hostname and port t$
        # the server uses to identify itself. This is used when creating
        # redirection URLs. In the context of virtual hosts, the ServerName
        # specifies what hostname must appear in the request's Host: header to
        # match this virtual host. For the default virtual host (this file) this
        # value is not decisive as it is used as a last resort host regardless.
        # However, you must set it for any further virtual host explicitly.
        #ServerName www.example.com

ServerAdmin webmaster@localhost
       DocumentRoot /var/www/

yukarıda gördüğün gibi DocumentRoot /var/www/ bende düzenleme yapmıştım ilk kurduğumda
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

Orhanİnce

Cevap için teşekkür ederim.Lammp kurulumu hatalıydı ve xampp kurdum ama phpmyadmine ulaşmada sorunlar yaşadım.14.04 'e yeni geçtim,sistemde yüklü herhangi bir şey yok.Tekrar kurulum yapacağım.Yardımcı olan arkdaşlara teşekkür ederim.

cihad861

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Haziran 2014 - 00:39:58
@cihad861, 777 her zaman önerilmez, hele hele sunucu dışarı bakacaksa hiç önerilmez. Yereldeyken sorun olmayabilir, fakat bence komut önerisini o şekilde yapma. Zira ilgili kişi /var/www dizinine geçmeden o komutu es kazara -örneğin- / dizininde iken uygularsa sistemi düzeltmek imkânsıza yakın bir hâl alabilir. En kötü cd ile o dizine gitme önerisi de yapabilirsin. Fakat doğru olanı, sadece ilgili dizinlerde işlem yapmak bence.

alışkanlık oldu bende, ama dediğin gibi yanlış yerde verildiğinde sıkıntı yapabilir dikkat etmek lazım.
if it ain't broke tweak it

cagriemer

Kok dizininizde var bulunmuyor. Muhtemelen yanlislikla onu da silmissiniz. Yeniden kurulum yapmaniza aslinda gerek yok, [bc]sudo mkdir -p /var/www/html/[/bc] komutunu yuruttukten sonra bir de [bc]sudo chown -R www-data:www-data /var/www/[/bc] komutunu yuruturseniz hem dizinleriniz yeniden olusturulmus olur hem de dogru kullaniciya ait olarak duzeltilmis olurlar.