Elementary os Luna Grub yüklemesi hakkında...

Başlatan emrah08, 15 Haziran 2014 - 16:33:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah08

arkadaşlar merhaba.Win 8.1 yüklü bilgisayarıma elementary os luna kurulumu gerçekleştirdim.Fakat kurulum sırasında hangi bölümü gösterdiysem birtürlü grubu yükleyemedim.Grubsuz kurulumu tamamladım.Fakat o bölümü boot edemiyorum.Ayrıca şunu da belirteyim laptopumda 1 ssd ve dvd yuvasına takılı bir de harddisk bağlı.Ben harddiskte 20 gb lık bir bölüm oluşturup kurulumu oraya gerçekleştirdim.( dev/sdb5 ) olarak görünüyor kurulum yapılan bölüm.Bu bölümü nasıl boot edebileceğimle ilgili yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

heartsmagic

"Yeniden Grub2 kurulumu" isimli başlığa bakabilirsin. Fakat, sormak istiyorum makinede UEFI var mı? Çok büyük ihtimalle vardır, buna dikkat ederek mi kurulum yapmıştın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emrah08

if

emrah08

Laptopu freedos olarak aldım.UEFI olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

if

BIOS'a bakabilirsiniz. Windows'ta Boot dizini altında EFI diye bir dosyanın olup olmadığına bakabilirsiniz. Ayrıca güvenli önyükleme diye bir şey var. O açıksa onu da kapatmanız gerek.

emrah08

Bligisayarim uefi degil. Fakat yine de grub2 yuklemesi olmuyor. Sudo chroot komutunda hata aliyorum

if

emrah08

Resimdeki hatayi veriyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

emrah08

Ayrica laptopumdaki harddiskler ve bolumleri. Belki isimizi kolaylastirabilir.

heartsmagic

Bilindik bir böcek sanırım bu, 54bit-32bit mevzusuydu yanlış hatırlamıyorsam. İkinci yöntemi dener misin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emrah08

2. Yontemde de bu hatayi aliyorum. Ne kadar sıkıntılıymış arkadaşlar bu kurulum daha şimdiden birçok sıkıntı yaşıyorum.

if

@emrah08, "Masaüstüne geldikten sonra dosya yöneticisi (Nautilus vb.) üzerinden kurulu bölümünüze çift tıklayarak sisteme bağlanmasını sağlayın " bu adımı yaptınız mı?

emrah08

emrah08

Bu arada bilgisayar acilirken 'no such device' ve rescue grub hatası veriyor

if

Elinizdeki Elementary canlı cd/usb ile bilgisayarı başlatın. Sonra bu[1] makalenin 2. maddesinde anlatılanları uygulayın.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Boot-Repair

emrah08

Bu yontemi denedim yalniz boot repair programi ekrana gelmiyor

emrah08

Soylediginizi tekrar yapinca boot repair acildi. Onar dedim. Fakat direk windows aciliyor.

if

Elementary'yi kurduğunuz disk bağlı mıydı? BIOS'tan ilk sıraya başlaması için seçtiniz mi?

emrah08

Latopumda boot seceneginde sadece bitane hdd secenegi gorunuyo. Biri ssd digeri dvd yuvasina bagladigim harddisk

if

Elementary'yi hangisine kurduysanız onu ilk sıraya alın.

emrah08

Grub2 yukleme sirasinda tam olarak nereye kurulmali. Sda mi. Sdb mi. Yoksa lunanin kurulu oldugu sdb8 mi?

if

emrah08

Resimdeki boot hatasiyla karsilasiyorum.

if

grub-install --target=i386-pc --recheck --debug /dev/sdb
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
komutlaırnı uygulayın.