Linux Ubuntu'nun yanına Windows 7 Kurmak

Başlatan ByLoLo123, 10 Haziran 2014 - 12:54:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ByLoLo123

Öncelikle herkese merhaba .

Özlediğim linuxu tekrar kurmak istedim fakat bi an dalgınlığıma geldi ve tüm windowsu silerek yükleme yaptım . Şimdi ise linux'un yanına bir windows kurmak istiyorum .
Yardıma ihtiyaç duyduğum noktalar ;

1-) Windows iso'su elimde var , dd komutu ile yazdırdım fakat çalışmadı , unebootin ile yazdırmaya çalıştığımda 1-2 saniye sonra işlem bitiyor ve doğal olarak yazılmıyor . İso dosyasındamı bir sorun var yoksa yazdırabileceğim düzgün bir program varmı ?

gnukarabatak

Bu konuda sana uzman arkadaşlar daha iyi yardım edeceklerdir. Ancak kendi uyguladığım yolu kısaca sana söyleyeyim. Sadece Ubuntu kurulu bilgisayarıma öncelikle gparted gibi bir programla yada partition magic programıyla bir NTFS bölümü oluştur. Daha sonra tak windows kurulum cd sini ve windows'u kur. Yalnız dikkat et sadece oluşturduğun NTFS bölümü üzerinde yükleme ve işlem yap. Yoksa ubuntu yüklü kısma zarar verebilirsin. Windows'u normal şekilde yükledikten sonra doğal olarak Grub açılış kısmı kaybolacak. Grub menüsünü yeniden oluşturmak için birkaç yöntem var. Benim uyguladığım ubuntu kurulum DVD si ile yaptığımdı. Bu yöntemle nasıl yapıldığı verdiğim adreste ayrıntıları ile var. (Ben 4.Yöntemi uygulamıştım.)
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_onarmak
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

ByLoLo123

Sanırım önce windows sonra linux kuracağım.  Benim için görsellik çok önemlidir bu yüzden burgu kurmam şart. Eğer linuxu sonradan yüklersem Burg sorun çıkarırım?

berkayaslan

İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

ByLoLo123