GCC-4.8 sorunu

Başlatan mathiasfreire, 08 Haziran 2014 - 00:41:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mathiasfreire

Merhabalar. Ubuntu'ya yeniyim dolayısıyla öğrenmeye ve alışmaya çalışıyorum. Kendi çapımda programlama yapan birisiyim, bu sebepten gcc'nin 4.9 sürümünü içeren bir ppa deposu bulup ekledim ve bu depodan güncelleme yaptım. Fakat bu yükseltme işlemini yaptıktan sonra sistem kararsız bir hale geldi ve hiç bir işlem yapamamaya başladım. Yeniden yükleme yapmadan gcc ve tüm paketlerini nasıl başlangıçtaki haline döndürebilirim. Bu arada dağıtımım Kubuntu 14.04 64 bit. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim

guopx

Hangi ppa'yı eklemiştiniz?
sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:eklediğiniz/ppa

İle eski paketlere dönmeyi deneyebiliriz.
Hata ve çıktıları buraya geçin lütfen.
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

mathiasfreire

Depoyu kaldırdım. Fakat gcc'ye bağlı bir çok paket var ve bir çoğunu geri döndüremiyorum. Şu anda Ubuntu'dayım ama bu sayfaya girebilmek ve konsoldan komut verebilmek dışında bir işlem yapamıyorum. Tüm gcc paketlerini geri döndürmem gerek. Bunu nasıl yapabilirim?

Ekleme: Eklediğim ppa buydu: ppa:ubuntu-toolchain-r/test

guopx

Depoyu ppa-purge ile mi kaldırdınız?

mathiasfreire

Hayır, add-apt-repository ile. Tekrar ekleyip ppa-purge ile kaldırmam gerekir mi?

guopx

add-apt-repository --remove sadece kaynak listesindeki depo girdisini siler diye biliyorum. Paket sürümlerini düşürmez.
Ekleyip tekrar kaldıralım:
sudo add-apt-repository  ppa:ubuntu-toolchain-r/test
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sonra
sudo ppa-purge  ppa:ubuntu-toolchain-r/test
Hata döndürürse çıktıları geçin buraya, bakalım.

mathiasfreire

Hata:

sudo ppa-purge  ppa:ubuntu-toolchain-r/test               
Updating packages lists
PPA to be removed: ubuntu-toolchain-r test
Package revert list generated:
cpp/trusty g++/trusty gcc/trusty

Disabling ubuntu-toolchain-r PPA from
/etc/apt/sources.list.d/ubuntu-toolchain-r-test-trusty.list
Updating packages lists
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
g++ zaten en yeni sürümde.
'cpp' paketinin '4:4.8.2-1ubuntu6' (Ubuntu:14.04/trusty [amd64]) sürümü seçildi
'g++' paketinin '4:4.8.2-1ubuntu6' (Ubuntu:14.04/trusty [amd64]) sürümü seçildi
'gcc' paketinin '4:4.8.2-1ubuntu6' (Ubuntu:14.04/trusty [amd64]) sürümü seçildi
Bunları düzeltmek için 'apt-get -f install' komutunu çalıştırmanız gerekebilir:
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
gcc-4.9 : Bağımlılıklar: binutils (>= 2.24.51.20140425) ama 2.24-5ubuntu3 kurulacak
gcc-4.9-base : Bozdukları: gcc-4.9-base:i386 (!= 4.9.0-5ubuntu2) ama 4.9-20140406-1ubuntu1 kurulacak
gcc-4.9-base:i386 : Bozdukları: gcc-4.9-base (!= 4.9-20140406-1ubuntu1) ama 4.9.0-5ubuntu2 kurulacak
gcc-4.9-multilib : Bağımlılıklar: libc6-dev-i386 (>= 2.11) ama kurulmayacak
                    Bağımlılıklar: libc6-dev-x32 (>= 2.11) ama kurulmayacak
gcc-4.9-plugin-dev : Bağımlılıklar: libgmp-dev (>= 2:5.0.1~) ama kurulmayacak
gcj-4.9 : Bağımlılıklar: ecj-gcj ama kurulmayacak
           Bağımlılıklar: libecj-java-gcj (>= 3.5.1)
gcj-4.9-jdk : Bağımlılıklar: fastjar
               Bağımlılıklar: libgcj-bc ama kurulmayacak
               Bağımlılıklar: libantlr-java ama kurulmayacak
               Tavsiye ettikleri: libecj-java-gcj
libgcc1 : Bozdukları: libgcc1:i386 (!= 1:4.9.0-5ubuntu2) ama 1:4.9-20140406-1ubuntu1 kurulacak
libgcc1:i386 : Bozdukları: libgcc1 (!= 1:4.9-20140406-1ubuntu1) ama 1:4.9.0-5ubuntu2 kurulacak
libgcj15 : Bağımlılıklar: libgcj-common (>= 1:4.1.1-21) ama kurulmayacak
libgcj15-dev : Bağımlılıklar: libgcj-bc ama kurulmayacak
libstdc++-4.9-doc : Bağımlılıklar: libjs-jquery ama kurulmayacak
libstdc++6 : Bozdukları: libstdc++6:i386 (!= 4.9.0-5ubuntu2) ama 4.9-20140406-1ubuntu1 kurulacak
libstdc++6:i386 : Bozdukları: libstdc++6 (!= 4.9-20140406-1ubuntu1) ama 4.9.0-5ubuntu2 kurulacak
libx32asan1 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32atomic1 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32cilkrts5 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32gcc1 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32gfortran3 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.17) ama kurulmayacak
libx32go5 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32gomp1 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.17) ama kurulmayacak
libx32itm1 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32objc4 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32quadmath0 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
libx32stdc++6 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.17) ama kurulmayacak
libx32stdc++6-4.9-dbg : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.17) ama kurulmayacak
libx32ubsan0 : Bağımlılıklar: libc6-x32 (>= 2.16) ama kurulmayacak
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'mc3man-mplayer-test-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'stebbins-handbrake-snapshots-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-wine-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tahutek-team-prozilla-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'videolan-master-daily-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome-unstable.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'xorg-edgers-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'saiarcot895-chromium-dev-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'samrog131-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-toolchain-r-test-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'unit193-staging-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'rvm-smplayer-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'mozillateam-firefox-next-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'libreoffice-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'me-davidsansome-clementine-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'mc3man-mplayer-test-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'stebbins-handbrake-snapshots-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-wine-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'tahutek-team-prozilla-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'videolan-master-daily-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'google-chrome-unstable.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'xorg-edgers-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'saiarcot895-chromium-dev-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'samrog131-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'ubuntu-toolchain-r-test-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'unit193-staging-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'rvm-smplayer-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'mozillateam-firefox-next-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'libreoffice-ppa-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
N: '/etc/apt/sources.list.d/' dizinindeki 'me-davidsansome-clementine-trusty.list.save' dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor.
E: Karşılanmamış bağımlılıklar. 'apt-get -f install' komutunu paket seçeneği vermeden deneyin (ya da bir çözüm belirtin).
/usr/sbin/ppa-purge: satır 180: aptitude: komut yok
Warning:  Something went wrong, packages may not have been reverted

guopx

sudo apt-get install -f ne çıktı veriyor?

mathiasfreire

Bu komutu verdikten sonra kernel dahil kurulu olan önemli ne var ne yoksa gitti ve bir daha açılmadı. Baştan kurmak zorunda kaldım. Kusura bakmayın, yordum sizi de. Teşekkür ederim yardımınız için.

guopx

@mathiasfreire
Ne demek yormak asıl siz kusura bakmayın, çok fazla ve kritik bağımlılığa sahip paketleri ppa ile günceleyinde gerçekten kaldırması zor oluyor. Benim de başıma birçok defa gelmişti. Ya sorun çıkaran bütün paketleri bağımlılıklarıyla beraber kaldırıp (ki bütün dağıtımı kaldırmak oluyor nedereyse) tek tek tekrar kurmak gerekiyor ya da yeniden kurulum yapmak. Yeniden kuruluma gidildiği için etiketsiz kitliyorum konuyu.