Kullanici hesap bilgileri problemi

Başlatan ero3467, 03 Haziran 2014 - 22:22:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ero3467

merhaba bilgisayarı yeni aldım windows 8 ubuntu var fakat hiç bi şekilde hesap açamadım ve herhangi bir indirme yapamadım yardımlarınızı rica ederim.

iyi akşamlar.

umutubuntu

Biraz daha açar mısınız, bilgisayarınızda hem Windows hem Ubuntu'mu yüklü, açamadığınız ne hesabıdır, indiremediğiniz nedir?

ero3467

evet ubuntu yüklü biligsayar iyi güzel çalışıyor ama normal ofis uygulaması olsun video oynatıcı falan olsun hiç bişi indiremiyorum kimlik doğrulaması istiyo,ubuntu one den hesap açmaya çalışıyorum oradada hata veriyor bişi anlamadım yani.

teşekkürler.

umutubuntu

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de Ubuntu yüklü bilgisayar satışı yok, sizinkine bir şekilde yüklenmiş sanırım. Normal şartlarda herhangi bir Linux dağıtımında program yükleme veya yetki gerektiren diğer işler için kendinize ait bir şifrenizin olması gerekiyor, şifresini bilgisayarı aldığınız yere bir sorun derim. Ubuntu One uygulaması kaldırıldı. Halihazırda Ubuntu içinde ofis uygulamaları için Libreoffice video izlemek için Totem Player mevcut.

ero3467

merhaba anladım.peki bu bilgisayara ben ne tür farklı bi sistem yükleyebilirim?
HP 251 G1 H0W19EA 2GB 500GB Linux Ubuntu Notebook

umutubuntu

Alıntı yapılan: ero3467 - 04 Haziran 2014 - 18:31:49
merhaba anladım.peki bu bilgisayara ben ne tür farklı bi sistem yükleyebilirim?
HP 251 G1 H0W19EA 2GB 500GB Linux Ubuntu Notebook
Ubuntu ya da Xubuntu 14.04 son sürümü kurabilirsiniz. Tekrar kurulum yaptığınızda hem son sürümü kurar hemde kendinize ait şifre oluşturmuş olursunuz.

ero3467

peki bunu ben yapabilirmiyim.nasıl bi yol izlemem gerekiyor

plazma

Alıntı yapılan: umutubuntu - 04 Haziran 2014 - 09:00:23
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de Ubuntu yüklü bilgisayar satışı yok, sizinkine bir şekilde yüklenmiş sanırım. Normal şartlarda herhangi bir Linux dağıtımında program yükleme veya yetki gerektiren diğer işler için kendinize ait bir şifrenizin olması gerekiyor, şifresini bilgisayarı aldığınız yere bir sorun derim. Ubuntu One uygulaması kaldırıldı. Halihazırda Ubuntu içinde ofis uygulamaları için Libreoffice video izlemek için Totem Player mevcut.

hocam yanlış anlamazsanız bir düzeltme yapmak istiyorum, bilindik bir b2b markasının alt bayisiyiz, arkadaşlarımdan birine HP marka bir dizüstü bilgisayar aldık linux olarak başlık vardı özelliklerinde ozaman 14.04 yoktu tabikide 12.04 üzerinde yüklü ve sistem takır takır çalışır halde geldi ve buna ek olarka üzerindeki kasada touchpadin hemen yanında logolar vardır işlemci ekran kartı gibi orada ubuntu logosu vardı etiket halinde.

umutubuntu

Alıntı yapılan: plazma - 04 Haziran 2014 - 22:48:47
Alıntı yapılan: umutubuntu - 04 Haziran 2014 - 09:00:23

hocam yanlış anlamazsanız bir düzeltme yapmak istiyorum, bilindik bir b2b markasının alt bayisiyiz, arkadaşlarımdan birine HP marka bir dizüstü bilgisayar aldık linux olarak başlık vardı özelliklerinde ozaman 14.04 yoktu tabikide 12.04 üzerinde yüklü ve sistem takır takır çalışır halde geldi ve buna ek olarka üzerindeki kasada touchpadin hemen yanında logolar vardır işlemci ekran kartı gibi orada ubuntu logosu vardı etiket halinde.
Bak bundan haberim yoktu. Yani markaların yasal olarak garanti verdiği Ubuntu yüklü bilgisayarlar piyasada bulunabiliyor. Sevindirici bir gelişme :)

O halde @ero3467'nin aldığı bilgisayar da bunlardan birisi ve muhtemelen 12.04 yüklü. Önerim parola kısmına ''root'' yazarak denemeniz olmazsa unutulan, bilinmeyen parolaları çözmek için forumda başlıklar olacaktı, o da olmazsa formata giderek son sürüm Ubuntu kurulması da forumda bol bol anlatılan konulardan bir tanesidir.

Yalnız Windows 8 kısmını anlayamadım, dual boot mevcut mudur peki?

plazma

cihazın marka modeli nedir ? aslında servisini arayıp kullanıcı adı parola bilnmiyorsa sorulabilir ama bilgisayarı ben açıp kurdum açılıştada ben tanımladım aynı win yüklü gelen bilgisayarlar gibi sistem kurulu geliyor siz sadece ilk kullanım ayarlarını yaptıktan sonra sistem başlıyor olması lazım ilk açtığınızda herhangi bir ayar tanımla olmadı mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Haziran 2014 - 11:34:24

Hatta canlı örnek vermem gerekir ise dün sipariş ettiğimiz bir dizüstü dell marka freedos seçeneği vardı ve üzerinde ubuntu 12.04 LTS kurulu olarak geldi. fakat ilk açtığımda bu bilgisayarda bölge ve dil, kullanıcı tanımlamaları sordu sizinde o şekilde olması gerekiyor ilk açılışında kendinizin tanımlamsı gerekiyor.

ero3467

yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar..ubuntu falan kalmadı windows 7 yüklettim en temizi :)

heartsmagic

Temiz, temiz kullanabilmen dileğiyle... 
Konuyu kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.