Openbsd kurdum tüm hdd verileri silindi

Başlatan penguenmurat, 01 Haziran 2014 - 17:08:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

penguenmurat

Birkaç ay önce kurmuştum. Normalde 4den fazla hdd bölümü olmuyordu. Boş 2 bölüm olmasına rağmen kurulum sırasında Openbsd hdd yapılandırmada sorun çıktı çok biliyorsan kendin yap dedim.
en az 8tane hdd bölümü oluşturdu ve tüm verilerimi yaktı.
Sebebi benim hdd nin msdos olması olabilirmi?
Veriler yanınca ana format attım ve hdd yi "gpt" yaptım. Bir daha kuracak olursam yine aynısı olurmu? gpt olduğu için hdd de 4den fazla bölüm linuxda oluşabilirmi?

if

@penguenmurat, bölümleme tablosunun msdos ya da GPT olmasıyla alâkası yok. Kimi dağıtımlar bölümleme için öntanımlı ayarlarında root, /home ve /boot dizinlerini ayrı bölüme atar. Kimisi atmaz vs. GPT'de 128 bölüm oluşturabilirsiniz. Bir daha kuracaksanız BSD belgelerini ve disk bölümlendirmenin nasıl yapıldığını tekrar tekrar okuyun.

penguenmurat

Cevap için teşekkürler @if , biraz daha araştırdım ve ne kadar dağıtım denesemde unity ve ubuntudan vazgeçemiyeceğimi anladım.

BSD kuracaklara benimde tavsiyem tekrar tekrar translator sitelerinde filan iyice okuyup anlayın öyle kurun.

Openbsd kurulum için kaynak:http://bsd-tr.org/index.php?topic=144.0

if

Felâsife

Geçmiş olsun.
Daha kolay BSD ler varken OpenBSD en zor yol olmuş, o yüzden başlangıç olarak her zaman PCBSD yi tavsiye ediyoruz.
Ayrıca OpenBSD nin disk yapılandırma olayı hiç kolay değildir, komutlarla yapılıyor, yapılandırmasıda kolay değildir vs.

Ama hangi dağıtım olursa olsun, diski sen yapılandır dendiğinde tüm diski uçuracaktır, buna dikkat etmek gerekir.

@if teşekkürler :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

if

Felâsife

Yol göstermek bile çok şey olsa gerektir.  ;)
Heleki bu yollarda kaybolup gidenler olunca, yol göstermek çözüm sunmak kadar değerli oluyor.

Sevgiler  :)

if

penguenmurat

Alıntı yapılan: Felâsife - 02 Haziran 2014 - 10:11:45
Geçmiş olsun.
Daha kolay BSD ler varken OpenBSD en zor yol olmuş, o yüzden başlangıç olarak her zaman PCBSD yi tavsiye ediyoruz.
Ayrıca OpenBSD nin disk yapılandırma olayı hiç kolay değildir, komutlarla yapılıyor, yapılandırmasıda kolay değildir vs.

Ama hangi dağıtım olursa olsun, diski sen yapılandır dendiğinde tüm diski uçuracaktır, buna dikkat etmek gerekir.

Teşekkür ederim önerilerin için. Ben win... işletim sistemini kullanırken o kadar virüslerle uğraştım ki adeta virüskolik olan bilgisayarımın virüskopat kullanıcısı oldum. antivirüsler kardeşim antimalwareler kankam güvenlik duvarları can dostum olmuştu. Linuxla birlikte %100 tedavi olamayan virüskopat yapım openbsd en güvenli os yazısını okuyunca dayanamadı ama en iyi virüs ben oldum verileri yaktım :D  ama zamanla linuxun güvenliğine kendimi bıraktım. Son kullanıcı yapım, unity ve deb oldukça ubuntu'dan vazgeçmicem artık.

Felâsife

En kolayı en iyisidir, kazası az olur.  :D

Geçmiş olsun.