[Çözüldü] ubuntu kullanarak java programlamak

Başlatan dorukduruberk, 27 Mayıs 2014 - 22:32:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dorukduruberk

merhaba daha öncede openjdk konusu açmıştım. ben java programlamayı java kitaplarından öğrenmeyi düşünüyorum ve bu kitaplarda hep windows kullanılıyor. acaba ubuntuda windowstaki gibi programlama yapabilirmiyim. kitaplarla bir uyumsuzluk sorunu çıkarmı?

WhiteScars

Yok bir uyumsuzluk vs çıkmaz. Zaten Java cross-platform bir dildir.

Fakat kullanacağın IDE, değişebilir. Eclipse veya Netbeans kullanabilirsin. Kitabında hangisinden bahsediyor bilmiyorum ama bu ikisininde windows ve linux versiyonları mevcut.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

dorukduruberk

teşekkürler. peki python mu java mı önerirsin? hangisinin geleceği var? ayrıca eklentiler sorunsuz çalışırmı?(lwjgl gibi)

alorak

Alıntı yapılan: dorukduruberk - 27 Mayıs 2014 - 23:41:25
teşekkürler. peki python mu java mı önerirsin? hangisinin geleceği var? ayrıca eklentiler sorunsuz çalışırmı?(lwjgl gibi)

lwjgl gibi çapraz platform eklentiler sorunsuz çalışır sisteminizde. Aslında python ve java kullanım alanı açısından farklı platformlar. her ikisi de işinize geldiğinde kullanabilirsiniz.
özgürlük için

dorukduruberk

peki sizce java programlama için windows mu daha iyi linux dağıtımlarımı?

WhiteScars

Farketmiyor. Kendini nasıl iyi hissediyorsan.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

dorukduruberk

tamam teşekkürler. peki sizce java mı c# mı? eğer c# olursa windows ubuntu dual boot yapacağım.

ekremsenturk

Sen de ne istediğine kendin karar ver artık. O mu? bu mu? gibi şeyler soracağına, başla bir yerden. Ben şimdi PHP desem ne olacak?

dorukduruberk