Linux para kazanmak -> Gelecek ?

Başlatan RainMan, 17 Mayıs 2014 - 13:49:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RainMan

Arkadaşlar,ben Linux bedava,açık kaynak diye gelmedim,istediğim gibi özelleştirme imkanı verdiği için geldim,para sorun değil.Wİndows sistemine küçük bir crack le kullanılabiliyor.

Benim sorum şudur,bu işe baş koyunca yıllarımızı vereceğimiz kesin,ama Türkiye şartında bir Lİnux cu,bir .NET ciye oranla ne kadar kazanabilir ?

Linux felsefesini seviyorum,ama bu felsefenin yolundan gidersem ve aç kalırsam bu felsefe benim hayatımı bitirir.

meda

Kendinden bahseder misin ? Amaç nedir ? Öğrenci falan mısın ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

RainMan

#2
Lise sonum,öğrenciyim.10 senedir bilgisayar kullanıyorum,ve artık elle tutulur bir şeyler yapmak istiyorum.

Fİlmlerde gördüğümüz sistemler var,mesela adam şöyle der,Hasan Veli nin tüm suç kayıtlarını bul,tak tak diye karşına gelir.
Ve ya bilgisayara bir yüzü tanıtırsınız,ve yüzlerce trafik kamerasından o yüzü çıkarır nerede hangi konumda olduğunu gösterir.

O tür teknolojilere her zaman merak duymuşumdur,yani yeni teknoloji üretmek,ve ya üretemesem de yardım etmek istiyorum.

C# ve ya Java ile uygulama yapmak,bana pek teknoloji yapmak gibi gelmiyor,bence asıl teknoloji yapanlar,işletim sistemini geliştirenler,ve ya interneti bulan insanlar.

Bunu yapar ken de para kazanmak da önemli,rahat yaşamak istiyorum,en azından min2500-  3bin tl.Ailem devlet memuru,ve kıt kanaat geçiniyoruz,yani anlatabilmişimdir galiba hocam.

Java ,C#,Python,C++ dilleri var,diyelim Python dili en çok para kazandıran dil,benim için sorun değil,bilgisayar başında kalıp bir şeyler ortaya çıkarmaktan mutlu olduğum için,hangi dil farketmez bana.

En çok sempati duyduğum diller Web dilleri(Web Yazılım Sistemleri),ama çok fazla WebDeveloper var diyorlar,ve bu işte para kazanmak artık çok zor ve ya  az diyorlar.

Kısaca derseniz,çocuğum sen ne istiyorsun = Savunma Sistemi geliştirmek.

agg1401

W3C standartlarına göre CSS'yi öğreneceğim. Tema yapıp satacağım tabi python'u da katalım.

heartsmagic

Öncelikle şunu söyleyelim, bu konunun ucu bucağı açık durumda. Faydalı önerilerin yanında ele gelmeyen öneriler de verilecektir. İkinci olarak, başlıkla sordukların örtüşmüyor. Neden örtüşmüyor? Linux ile para kazanılır mı diye sorup sonra meseleyi programlamaya getiriyorsun. Linux bir işletim sistemi, senin bahsettiğin konu ise programlama. Önce hangi taraf için öneri istediğini kesinleştir lütfen.

Kendi adıma ilk olarak şunu söyleyeyim, filmlerden gördüğün, insanların anlattığı uçuk kaçık hayallerin peşine gideceğine, öncelikle ayağı yere basan hedefler koy kendine. Henüz yaşın çok genç ve bu dünyayı erken bir yaşta keşfetmişsin. Hayaller değil gerçeklerin peşinde koşarsan kendini geliştirir, mezun olduğunda bu dünyada tecrübe sahibi olur ona göre hedef belirlersin kendine.

Kısacası bu yaşta "Savunma sistemi geliştirmek" istiyorum diye hedef koyma kendine. O senin hayalin olacaksa olsun ancak hedeflerin net olsun. Aksi takdirde yol kat edemezsin. Örneğin "Linux'u öğrenmek istiyorum, ağ konularını öğrenmek istiyorum" Ardından savunma sistemi geliştirmek için güvenlik konularına kayarsın vs.

Şimdi, başlığın selameti için öncelikle konuyu netleştirelim. Programlama dillerinden mi bahsetmek istiyorsun (forumda bol bol konusu var) yoksa Linux ile para kazanılır mı meselesinden?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

berat01

#5
@RainMan: Öncelikle Oğuz Atay'ın "Bir Bilim Adamının Romanı" adlı kitabını okumanı öneririm.

Orada Mustafa İnan gibi para için değil sevdiğin için çalışıp öğrenirsen para seni bulur. Aç kalmazsın yani :) Ne demişler; "Pekmezin varsa sineği bağdat'tan gelir."

Bu konuyla ilgili bir bölüme girersen (Bilgisayar Müh., Bilişim Teknolojileri Müh. ...) zaten çok rahat bitirebileceğini düşünüyorum. Hazır programlama bilgin zaten var. Bir de savunma sistemi gibi hayallere kapılma. O sistemleri çok fazla bilim adamı grupları bir araya gelip çıkarabiliyor. Onların bir parçası olmayı hedef koy kendine.

Bunların dışında sakın ama sakın yabancı dil bilmeyi küçümseme. Lisede bir çok kişinin yaptığı bir hatadır. İngilizce yanında en az bir dili daha çok iyi bil. İleride çok ama çok işine yarar. Çok önemli.

Gerisini konuşmak için erken tabi sonrası sana kalmış. İş hayatı, yurtdışı eğitimi gibi bir çok imkan var.

RainMan

#6
@heartsmagic
Linux sistemi özelleştirilebilir bir sistem olduğu için,kendimi daha iyi geliştiririm diye düşünüyorum.
Sistemi istediğim çapta dizayn etmek mesela.Ama eğer yalnış biliyor isem lütfen düzeltin.

Savunma sistemi derken açık olarak özetledim sanırsam,mesela hotspot shield türü uygulamalar,ve ya firewall türü uygulamalar.

@berat01
Sağ ol hocam,ben küçükken pek ingilizce nin iyi eğitildiği bir okul değildi benim okuduğum okul,lise de öyle.Simple Present Tense de kaldık,üniversiteye başlamadan ingilizce öğreneceğimi sanmıyorum,netteki kaynaklara bakıyorum her gün,ama koskoca internette pek özgür kaynak yok.
Zamanında çok oyun oynar,filim izlerdim,2-3 senedir İşletim sistemlerimi İngilizce olarak kullanıyorum,teknik terimleri az da olsa anlıyorum,ama bakkal İngilizcesi desek yeridir.
Boş zamanlarımı sorular sorarak geçiriyorum ben de.

3-4 adet C / C++ kitabı okudum, aklımda kalnlar biri kaan aslanın C kitabı,diğeri de Deitel How To C kitabı idi.C# kitabı da okudum,sefer algan C# tam hakimiyetti,ama bir piyasa kitabıydı,görebileceğim en baştan savma anlatımı vardı,ek olarak Python,Java,Javascript,Php,C# gibi dillere de aşinağlığım var.Uzmanlık derecesinde derseniz,daha yaşım kaç ki,hiç birinde uzman değilim şu an,çünkü aklıma tam bir proje gelmiyor.

Bazı forumlarda merak edip soru sormaya da çekiniyorum,sen bu işi bırak diye suratıma lafı yapıştırıyorlar,bu forumda bile korka korka okuyorum cevapları.

Linux üzerinden para kazanmak derken,şunu kast etmiştim.Linux üzerinde kullanılan dillerden para kazanmak.

heartsmagic

Öncelikle, korkulacak bir durum yok ortada. Kafanda sorular varsa sorman gayet makul, yeter ki konuyu fazla dağıtmadan amaca yönelik sorular olsun bunlar.

Linux sisteminin özelleştirilebilir olması sana yardımcı olabilir elbette, ancak mesele insanın kendisinde bitiyor. Sen gayret edersen Linux sana fayda sağlar, öteki türlü gayret etmeyene bir şey verebileceğini sanmıyorum. Ayrıca gayret eden her sistemde öğreneceğini öğrenebilir bence. Fakat elbette Linux ve özgür yazılımın katkısı yadsınamaz düzeyde, bu nedenle doğru dünyada olduğunu söyleyebilirim kendi adıma.

Para konusuna gelirsek. Linux üzerinde diğer platformlara bağlı olmayan diller haricinde (örneğin .NET gibi) hemen her dille çalışabilirsin. Para kazanılıp kazanılmayacağı kesinlikle yine insanın ne kadar öğrendiğine, ne kadar kendisini geliştirdiğine, ne kadar doğru adımlar attığına bağlı. Kısacası işin başında "para hedefli" bir gayretin içine girme.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

RainMan

@heartsmagic

Sağ olun hocam,her halde yolum Java dan geçecek gibi gözüküyor.
Web dillerine baktım ama işin içinden çıkamadım.

En azından Java her platformda çalışabiliyor.Ve .NET çilere oranla daha fazla kazanıyor ( avantaj olarak yazdım bunu )

agg1401


heartsmagic

@RainMan, yine paraya takılmışsın gibi. Java'cıların daha fazla kazandığını kim söyledi :) Ehil .NET'ci, ehil olmayan Java'cıdan daha fazla kazanabilir bal gibi. Dediğimiz gibi, dilden öte senin kendini nasıl geliştirdiğin önemli. Zaten bir dili hakkıyla öğrenenler genelde diğer dillere rahat geçiş yapabiliyorlar, mantık aşağı yukarı aynı. Web dilleri için de bu geçerli sanırım, mesele sadece yeni geçilen ortamı tanımak.

@agg1401, Python şu an bile geçerli diller arasında, gelecekte de öyle kalacağı garanti. Tabi mesele bizim ülke şartlarıysa o zaman iki kere düşünmek lazım. Ülkemize özel konuşmuyorsak Python'un nerelerde kullanıldığı zaten malum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agg1401

Anladım, ben de o dile hakim olmak istiyorum, hobi de olsa bu dünyaya bir şeyler katmak istiyorum. O yüzden bu dili seçtim.

heartsmagic

Bu dünyaya katkı için Python isabetli bir dildir zaten. Öğrenmesi kolaydır, bol bol uygulaması mevcuttur. Tek başına Python bilmek, onda uzman olmak bizim ülke için yeterli midir? Muhtemelen hayır. Esasında bu konuya esas işi programlama olan arkadaşlar daha güzel cevap vereceklerdir. Fakat Python'u çok çok iyi bilmek birçok alana geçiş yapmak için sana yardımcı olacaktır. 

Google yoğun bir şekilde Python kullanır örneğin, esasında birçok firma birçok uygulaması için kullanıyordur. Ancak ana dil muhtemelen Python değildir. Sunucu tarafında veya bu uygulamalar için "scripting"  temelli işler yapma amaçlı kullanılıyordur. Kısacası yurt dışında iyi derecede Python bilip de işsiz kalınacağını sanmıyorum. Fakat benim gözlemlediğim kadarıyla yazılım dünyası çetin bir dünya, kimse tek dille kalmıyor. 

Not0: Python öğrendikten sonra sadece masaüstü uygulama düzeyinde kalmamak lazım. Bu firmalar ne tür işler yapıyorlar diye bakınıp oraları da kurcalamak lazım sanıyorum. 
Not1: https://www.python.org/about/success/
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

WhiteScars

Soru garip olmuş, para kazanırsın ya eğer yaptığın işi ehli ile yapıyorsan. Yazılım konusunda geliştireceğin yazılımın çalıştırılacağı platform önemlidir. Java cross-platform olmasıyla ünlüdür. Bir kere yazarsın işletim sistemine bakmadan kullanırsın.

Linux'ten programlama dışında da bir çok şekilde para kazanabilirsin. Örneğin;

1. Load balancer kurulumu yapıp satarsın
2. LAMP server yapıp satabilirsin destek verebilirsin. Hosting işi falan yapabilirsin.
3. Firewall olarak konfigure edip satarsın

vs vs bir sürü şey var ya.

Filmlerde gördüğün afili şeyler için bir yerlerden başlaman lazım. Öyle şeyleri yapmak kolay değil. Eğitimine önem vermeni tavsiye ederim. Mümkünse yüksek lisans, doktora vs yapman lazım ileri seviye teknolojiler için.


İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

91011

@RainMan,

biraz hayalperest bir konuşma olmuş,  şöyle demişsin "mesela adam şöyle der,Hasan Veli nin tüm suç kayıtlarını bul,tak tak diye karşına gelir."
c# ta biraz veritabanı işlemleri yapsan bunu sende rahatlıkla yapabilirsin.

Ne kadar tecrübelisin veya nasıl bir eğitim aldın bilmiyorum ama genelde ben şu kadar yıl bilgisayar kullanıyorum a benden çok iyi bilgisayarcı olur gibi kanılar çok doğru değil, veya hesap makinesi veya ufak tefek şeyleri yapmakta sana birşey kazandırmaz zaten bu seviyeye ulaşıcaksın aldığın yarım dönemlik c# eğitimiyle hatta daha fazlasına.

Piyasada istediği kadar web tasarımcısı olsun eğer sen geniş bir ufka sahipsen zaten paranı kazanırsın web kısmı şu an  biraz çevreyle  alakalı  ama para yok diye bir şey yok.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

Atamertes

Unity benzeri programlar ile linux için oyun yazabilirsin, bu aralar oyun piyasasında linuxa doğru bir hareketlenme var senin için güzel bir fırsat olabilir.

gnukarabatak

#16
Linuxta para kazanmak ve gelcek? sorusunun birçok cevabı olacaktır elbet. Ama genel anlamda tam cevabı veremeyebiliriz. Bir örnek olacak olursa Avatar filminin tüm efekt çalışmalarında linux tabanlı yazılımlar ve bu yazılımların kullandığı devasa kapasiteli bilgisayarların kullanıldığını çoğumuz duymuşuzdur. Sadece oturup GIMP öğrensen grafiker olarak al sana ekmek kapısı. İş yazılım geliştirmek/program yazmak ve bu işi para kazanmak eksenli yapmayı düşünürsen üzgünüm çokta başarılı olamazsın. Öncelikle sana lâzım olan sevdiğin işi yapmak. Kendimden örnek verecek olursam benim en büyük zevkim masaüstü yazılım üretmekti. Ama yazılım üretmeyi her zaman uğraş(hobi) olarak yapmayı istedim. Ancak hayat şartlarında bu zevkimden aynı zamanda parada kazandım. Düşünsenize ben sevdiğim uğraşı yaparken bir taraftan bana üstüne parada veriyorlardı :) Şayet bu mantıkla ortaya sanat eseri icra etmek gibi bir hevesin varsa yaptığın işten iyi para kazanırsın. Ancak para kazanmak zorunda olduğun bir işi zorunluluk olarak görüpte yapmaya çalışırsan işi yaparsın elbet, amma velakin 3-5 sene içinde artık miden bulanmaya başlar yazılım diyince.
Linux ve yazılım üretmek. Bence çok yerinde bir seçim. Ayrıca linux'te yazılım üretmek biraz külfetli gibi görünsede sayamayacağım kadar Windowstan daha çok avantajı var. En basitinden linuxte yazılan bir yazılımın zaman için yazılım uyumsuzluğu gibi bir derdi olmaz. Donanıma erişmede tamamen özgür bir dünya seni bekliyor. Tabi bu işler biraz külfetli gibi görünüyor ama öyle değil, daha kolay linuxte. Ben masaüstü yazılım geliştirmeyi sevdiğim için oldum olası web geliştirme işini bir türlü sevemedim. * tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz. Son olarak ne yaparsan yap sevdiğin işi yap. Her zaman karnını doyuracak parayı kazanırsın. Bir bill gates olmak istiyorsan yazılımcılıktan başka maharetlerinde olmalı. (anlayan anladı :)

Ek not: Bu yıldan itibaren geliştirdiğim yazılımlarda müşterimi ikna edebilirsem ubuntu kurmasını önereceğim. Üstüme son kullanıcıya teknik destek vermek gibi bir kambur binmesine rağmen bu kararı aldım. Şayet kullanacağı masaüstü işletim sistemini değiştiremezsem müşterinin veritabanı sunucusu mutlaka ubuntu/linux olacak. Kafayı taktım bir kere :)
Linux kullanmak bir farklılık, linux'te kod yazmak ise ayrıcalıktır.

berkayaslan

Alıntı yapılan: agg1401pythonda gelecek var mı sizce?
heartsmagic demiş zaten. Python'un geleceği kuşkusuz. Dünyaya katkıyı her dille sağlarsın. Öncelikle nasıl bir katkı sağlayacağın önemlidir. Her dilin kendi alanı var her dilde farklı şeyleri daha temiz gerçekleştirirsin.. Bu nedenle birkaç dil bilmek daha iyidir. Bu dillerin mantığını kavramak, bir şeyleri hızlıca yapmak için python iyi bir seçimdir. Ancak python her şeye yetmeyebilir.. Zaten bu işte gerçekten bir şey yapmak istiyorsan zaten diğer diller sana 'beni öğren' diye gelecektir. Yeter ki sen bir işin ucundan tut..

Alıntı yapılan: RainMan@heartsmagic

Sağ olun hocam,her halde yolum Java dan geçecek gibi gözüküyor.
Web dillerine baktım ama işin içinden çıkamadım.

En azından Java her platformda çalışabiliyor.Ve .NET çilere oranla daha fazla kazanıyor ( avantaj olarak yazdım bunu )
Yukarıda dediğim gibi eğer gerçekten bir şeyler yapabilmek istiyorsanız Java, Perl, Ruby, Assembly farketmez.. Ancak işletim sistemlerine meraklıysanız ve işi burada görüyorsanız sizin işinize C yarar... Yok görsel programlama, şirketlere program satımı v.b. işler için Java rahatlıkla yeter. Alternatifi yok mudur? Tabi ki var..  Web teknolojilerini bu gün birçok dilde yapabilirsin. 

Para mı diyorsun?? Bu iş için bilgi yetmiyor.. Sana fikir gerekli. Eğer yıllar önce Facebook fikri senin aklına gelseydi ve sen o sitenin benzerini en uygunsuz dille dahi yapsaydın yine de para içinde yüzerdin. Ya da gerçek bir örnek vereyim. Bir bayan Türk vatandaşı şu anda Microsoft'ta çalışıyor. Adını hatırlamıyorum ama internette ufak bir araştırmayla rahatlıkla bu yazdıklarıma ulaşırsın.. Microsoft firması onu bilgisi için değil bir forum sitesindeki fikri için işe aldı.. Eğer akıllı telefon fikri senin olsaydı yine parayı saçacak yer arıyor olurdun. 


Kısacası sen hedefini bul, fikrini seç ve oradan ilerle.. 

Ayrıca fikrin nedir? Güvenlik mi istiyorsun?

Bu gün Deep Web'in yüksek seviyelerine giriş için çeşitli ışınlar kullanılıyor. Yani senin klavyende bastığın tuştan gelen ışın yardımıyla haberleşiliyor. Bu sinyalleri duyabilenler Wikileaks diyor. Bu ışınlar genel anlamda Alfa ve türevidir. Yani maddeseldir. Maddesel demek tanecikli yapıdadır. Sen süper bilgisayarın kasasını mutlak sıcaklık seviyesine ulaştırıp bunu ince alanda kısıtlayabilirsen maddesel her şeyi o ince alandan geçmesini olanaksız kılarsın. Çünkü mutlak sıcaklıkta maddesel hiçbir şey hareket etmez...

Peki Google Glass senin fikrin olsaydı?? Sadece fikir bile sana milyon dolarlar kazandırabilirdi..

ÖNCE HEDEF BUL gerisi sana koşacak... 
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

Caine

İşletim sistemi ile programlama arasında ilişki yok dersek yanılmış oluruz. İşletim sistemi ile programlama arasında bir ilişki var ki kişi o işletim sistemini kullanmak istiyordur. Bu yanılsamaya karşın akla gelecek ilk cevap bu olurdu misal.

Fazla bilim kurgu tarzı filmlerin etkisinde kalmanı önermem. Tek bir işletim sisteminden ya da programlama dillerinden beklentilerini karşılamasını ve seni başarıya (senin kıstasına göre zenginliğe) götürmesini bekleme bence. Bu eksiklikler dışında nasıl başlamalıyım sorusu güzel bir sorudur. Genel de bizim insanlarımız pek sormaz bu tür sorular, başlar ve her şey yarım ilerler.

Öncelikle akademik önemli konularda eksiği olduğun açık, bunu lise okuduğun için söylemiyorum. Yukarı da yazdıkların biraz bana bunu gösteriyor. Bu eksikleri gidermek senin ufkunu epey geniş tutacaktır. Her şeyi de okuldan beklememek gerekiyor. Otodidakt bir insan ol, zamanını program yazmak yerine matematik ve alt dalları (ayrık cebir, bool cebir, algoritma vs.) konularına harca şimdilik. Program yazacaksan da bu dallarda basit problemleri çözerek kendini geliştir. Her çözülen bir problem, geliştirilmiş ufuk demektir bunu unutma... Amacın para kazanmaksa eğer işin teknik boyutu dışında ticari bir vizyona da sahip olman gerekiyor. En azından bu yönünü de geliştirmelisin.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Caine - 25 Mayıs 2014 - 21:58:10
İşletim sistemi ile programlama arasında ilişki yok dersek yanılmış oluruz. İşletim sistemi ile programlama arasında bir ilişki var ki kişi o işletim sistemini kullanmak istiyordur. Bu yanılsamaya karşın akla gelecek ilk cevap bu olurdu misal.

Eğer bu benim ilk iletimdeki ayrımı yapalım yorumu içinse bir yere kadar katılırım elbette. Örneğin eğer .NET üzerine eğilecekse biri ne işi var Linux'ta değil mi? :) Fakat temel anlamda işletim sistemi ile programlama göbekten bağlı mıdır? Bunu yazılımcı arkadaşlara havale etmek isterim zira benim alanım değil.

Benim orada değindiğim konu şuydu, arkadaşımız Linux ve .NET'cileri karşılaştırmış, başlıkta ise Linux ile para kazanmaktan bahsediliyor. Linux bir işletim sistemi, konu ise programlamaya gelmiş. Başlığa bakarak ben rahatlıkla hiç programlamaya girmeden "Evet kazanılabilir" derim, ki örneklerinden bazılarını @WhiteScars vermiş. Onları da geçtim iş kolu olarak Linux Sistem Yöneticisi diye bir şey var değil mi? Hatta X Sistem Yöneticisi konularının içinde Linux mutlaka kendisine her türlü yer bulmaktadır. Koca koca veritabanlarının yönetildiği, depolama ünitelerinin çalıştığı sunucuların çoğunluğu Linux'tur.

Benim meramım başlığın sıhhati açısından konuları ayırmaktı. Fakat mesele programlama ağırlıklı gitti şu ana kadar :)
Bu arada @Caine, cümle aralarındaki bazı tespitlerine sonuna kadar katılıyorum. Eğitimden ziyade daha öncesinde doğru yönlendirilemeye ihtiyaç oluyor birçok arkadaş için.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

WhiteScars

Linux'le para kazanılabilecek bir fikir daha  ;D

Küçük pc'lere debian kurup, üzerine plex media server entegre edip, tv box set olarak satılabilir. Sanırsam bunu yapan vardı. Fikir orjinal değil ama ekmek yersiniz :)
Şöyle bişi mesela:

http://www.vatanbilgisayar.com/fc-s6035b-300w-kulplu-slimt-atx-siyah-kasa.html
üzerine itx bi anakart, HDMI çıkışlı bir ekran kartı low profile, üzerine debian veya ubuntu, onun üzerine plex media server, xbmc'de olabilir. Birde disk sağlamından şöyle 4TB'lik.

Hatta smplink midir nedir LG'nin öyle bir teknolojisi var. Televizyonun kumandası ile 2. cihazlarıda kontrol edebiliyorsun. Eğer api vs bişiyi varsa böyle bir yazılım geliştirip, pc'yi televizyon kumandası falan entegre edilebilir.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

bugra9

@WhiteScars;

O tarz işler için raspberry pi en uygun olanı ve tam istediğin gibi. Çok küçük boyutta olması ve ucuz olması büyük avantaj. İçine linuxu kur ve istediğin gibi kullan. Her amaç için kullanılabilinir.

Konuya dönüp ilavelerde bulunmak gerekirse,
  Olayın bütününün görünmesi için üç aşamaya ayıracağım.
  1) Programlama
          Yazacak bir şey yok. Her şey yazılmış zaten.
  2) Program Kullanımı
          @WhiteScars belirtmiş. Linux programlarını kullanıp, yapılandırıp para kazanabilirsin.
          İlave olarak bulut bilişim alanına girebilirsin. Bulut sistemleri kurup, yapılandırırsın.
   3) Teknik bilgi sahibi olmak
          Yeni veritabanı sistemleri geliştirebilirsin. Şuan ilişkisel olmayan veritabanlarının(nosql) kullanım oranı hızla yükselmekte ve alternatifi çok az.
          Güvenlikle ilgili yeni uygulamalar geliştirilebilir.

Unicode

Valla bende bir aralar acayip programlama dilleri arasında gittim geldim çok kararsızdım habire programlama dillerinin piyasadaki durumunu araştırıp durdum.
Eğer Türkiye isen öğreneceğin ilk 3 dil şunlar olmalı.

Java,php,c#
Bunlar Türkiyede çok rağbet gören diller şirketler tarafından çok talep ediliyor.
Java zaten piyasa dili oldu sağlam bir Javacıysan androidle güzel paralar kazanırsın.

Linux ile para kazanma meselesi biraz karışık sanırım ama Redhat ve Backtrak gibi sistemler kullanarak pentest yaparak para kazananları duymuştum.

ekremsenturk

Para kazanmasını bilen, her ortamda para kazanır. Bilmeyen de, 3 Üniverite bile bitirmiş olsa, değerlendiremez. Bu bir istek veya Linux veya Java veya başka bir şeyin meselesi değil, yetenek meselesi.

agg1401

Bir de bilgisayar toplayıp üzerine işletim sistemi kursak satabilmemiz mümkün mü?