vmware disk farklılığı

Başlatan muhammetfaik, 16 Mayıs 2014 - 19:20:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhammetfaik

Arkadaşlar vmware sanal makinasına ubuntu 12.04 lts yi kurdum ve diski 40 gb olarak ayarladım fakat windows üzerinde ubuntunun diski 4 gb küsür gösteriyor.Resimlere bakınca ne olduğunu anlayacaksınız.Ayrıca windowsdaki ubuntu dosyaları vmware dosyası.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

siberoloji

Bu gayet normal. Bir terslik yok.
40 gb alan seçmiş olabilirsiniz. Ubuntu içerisinde çalıştıkça diske yazılacak ve boyut artacaktır. 40 Gb dolmasına yakın uyarı alırsınız. Ayrca vmware doğal olarak tek bir dosya olarak bir sanal disk oluşturur. Sanınırm vmdk uzantılı. Bu dosyayı diskinize kopyalayıp başka bir bilgisayardaki vmware player gibi veya virtualbox programlarında da açabilirsiniz.

muhammetfaik

peki hocam başka bir işletim sistemini örneğin mac os x 'i gene ekranda gördüğün D diskine  kursam sanal makina üzerinden ubuntu ve mac os x arasında problem çıkarmı

Atamertes

Diskinde fazla boş yer yoksa ayırdığın alanı sabit yapmanı öneririm, bir süre sonra onun genişlediğini unutup işinin ortasında "disk doldu" uyarısıyla kalıyorsun. kendimden biliyorum =)

heartsmagic

Alıntı yapılan: muhammetfaik - 20 Mayıs 2014 - 23:21:44
peki hocam başka bir işletim sistemini örneğin mac os x 'i gene ekranda gördüğün D diskine  kursam sanal makina üzerinden ubuntu ve mac os x arasında problem çıkarmı

Ne gibi bir sıkıntı? Daha doğrusu neden sıkıntı olabileceğini düşünüyorsun? Diskinde yer varsa kurup kullanabilirsin elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

siberoloji

1.VMware zaten sanallaştırma işlemleri içindir. İşlemci ve RAM miktarına bağlı olarak aynı anda hem ubuntu, lubuntu, xp, mint ve macos çalışabilir. Hatta daha fazlası da çalışabilir.[1]

2.İsterseniz bu çalışan makinaların Ağ (Network)  ayarlarını yaparak birbirleri arasında bir ağ bile kurabilirsiniz.
Alıntı Yapubuntu ve mac os x
arasında bir sıkıntı çıkmaz.

Tam olarak hayalinizdeki (aklınızda canlanan) düşünceyi söyleseniz?

---
[1]-Bir ince detay;
VMWare kullanacaksanız, VMWare player ücretsiz bir sanal makina çalıştırma programıdır ve aynı anda 1 sanal makina çalıştırabilir.
Aynı anda bir çok makina kullanacaksanız VMWare Workstation bulunur ve ücretli bir yazılımdır.
Hem ücretsiz hem de aynı anda bir çok sanal makina çalıştırmak isterseniz Oracle Virtualbox programını araştırabilirsiniz.
Virtualbox'ın sanal makina dosya uzantısı .vdi olarak geçer ve .vdi uzantılı dosyayı VMWare'da açamazsınız. O sebeple Virtualbox içerisinde sanal işletim sistemi oluşturur iken başka bir yerde VMware ile açma gibi bir niyetiniz de varsa dosya formatını .vmdk seçmelisiniz.
.vmdk VMware sanal dosya uzantısıdır ve virtualbox bu dosyaları tanır ve açar.
Windows içerisinden linux dosya sistemini görememek,
Linux içerisinden Windows dosya sistemlerini görebilmek gibi.
---

muhammetfaik

normal yüklemelerde yani sanal makina olmadan yüklemelerde bir diske bir OS yükleyebiliyoruz sanal makinada böyle bir sınırladırma yok sanırım yani bir diske iki işletim sistemi kurabiliyoruz.

heartsmagic

Normal yüklemelerde de bir diski birden fazla sistem kurulabilir. Sadece aynı anda çalışamazlar o kadar, öteki türlü bir sınırlama yok.
Sanal makinelerde ise adı üzerinde sanal sistemler kuruyorsun ve değil iki, iki yüz tane bile kurabilirsin. Aynı anda da çalışabilirler, yeter ki sistem gereksinimleri iyi olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.