Ses simgesi üst panelden kayboldu

Başlatan candanozturk, 16 Mayıs 2014 - 10:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

candanozturk

Önceki gün PulseAudio Ses Denetimi yüklemiştim. Ara ara ses gidiyordu ama programın içinden hallediyordum.

Dün, üst panel tarih ve wireless simgesinin olduğu yerdeki ses simgesi kayboldu. Çözümleri arayıp denedim ama olmadı.

Örneğin başlangıç uygulamalarında ekle kısmına 'ses' i ekledim 'gnome-volume-control-applet'  komutunu girdim. Ses işaretli şu anda görünüyor ama yine olmadı.

Nasıl çözebilirim? Bilgisayardan ses geliyor ama sesi azaltıp yükseltemiyorum.

berat01

Alttaki komutla ses simgesini tamir edebilirsiniz.
sudo apt-get install -f indicator-sound

Sonra unity paneli yeniden başlatın
killall unity-panel-service

Umarım işe yarar.

candanozturk

Teşekkür ederim ilk kodu yazdıktan sonra halloldu. 2. kodu yazdım sonra ama bir işlem yapmadı.

Şu anda ses simgesi yukarı da ayarlanabilir vaziyette. Ama şöyle bir sorun oluştu; Lenovo Y530 kullanıyorum ve ses açma kapama düğmeleri kasanın üzerinde de var. Yani ekranın dışında, kasanın üzerinde de ses düğmeleri var. Ama şimdi de bunlar çalışmıyor.

Düzelir mi ki bu sorun?

berat01

Sorunun çözülmesine sevindim. 2. kod her ihtimale karşı paneli yeniden başlatmak içindi.

Diğer tuşlar önceden çalışıyor muydu? Sonradan yüklenen programlarla bir çakışma olmuş olabilir. Ama aklıma bir şey gelmiyor. Daha deneyimli arkadaşlardan cevap bekleyelim :)

candanozturk

Teşekkür ederim @berat01

Evet çalışıyordu ama bu sorundan sonra iptal oldular :)

heartsmagic

PulseAudio Ses Denetimi dediğin pavucontrol uygulaması mı? Ne için ihtiyacın olmuştu ona?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

candanozturk

Bilgisayardan çıkan sesi kontrol etmek istemiştim.

heartsmagic

Normal ses aracı iş görmemiş miydi?
Eski makinem y530'du ancak tuşlar bana hiç sorun yapmamıştı. Sende de en başta zaten çalışıyormuş. Bu başlıkta oluşan sorun pavucontrol'den sonra mı oldu, yoksa onu kurduktan sonra bir süre sorunsuzca kullandın mı?

candanozturk

@heartsmagic  sorunu hallettim. Eski makineniz olduğu için bilirsiniz, tuşlardan sadece ses kısma (mute) ve sesi azaltıp yükselten tuş çalışıyor. Yani Ubuntu'yu yüklediğim ilk günkü haline döndü.

Dediğiniz gibi diğer dokunmatik tuşlar bende hiç çalışmamıştı.

heartsmagic

Evet, diğer tuşlar çalışmıyordu hatırladığım kadarıyla sadece kısma ve sesi ayarlama tuşları çalışıyordu. Diğer tuşlar çoklu ortam uygulaması için olabilir, tabi Windows tarafı için. 
Şu an başlığın açılma sebebi olan sorun düzeldi değil mi? Eğer öyleyse: cozuldukonusu