Motor kaç kez çalıştı Sayıcı ?

Başlatan Kaanx, 13 Mayıs 2014 - 16:53:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaanx

Merhabalar, Elimde ki arm tabanlı kartım ile nem sensörüne bağlı olarak servo motor sürüyorum. parametlerime göre motor bir kapağı acıp kapatıyor. Ben istiyorum ki benim motorum günde kaç kez çalıştı LCD üzerinde nem değerinin yanında göreyim. Sorunum surda başlıyor. Ben söyle dusundum bir flag atasam ve servo her çalıştıgında flag 1 olsa daha sonra sayıcıya 1 eklese ve flag 0 olsa flag 0 olunca da sayıcı=sayıcı değerini sürekli tutsa. Bunu yaptım fakat söyle bir sorunla karşılaştırm. Motorumu sensör bilgisine göre sürdüğüm için motor çalıştıgında mesela nem değerimin altına düşene kadar çalısıcak bu esnada benim sayıcımda sürekli sayıyorr 1 kez sayıp bırakmıyor yani. Cunku ben flag =1 i bir kontrol döngümün içinde veriyorum. yukarıda da dediğim gibi nem değerim > optimum değer ise motor calısıyor ve nem değerim < optimum değer ise duruyor . Bu esnada sürekli döngüde oldugu için flag 0 lasam da nem değerim > optimum değer oldugu için yine 1 alıyor ve buda döngüye dahil oluyor gibi. İşin içinden cıkamadım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar Olay yazılımsal bir durum oldugu için fikir verebilen olur diye dusunuyorum :)

berat01

Yazdığınız programı ve sistemin bir modelini eklerseniz belki yardımcı olabilirim. Sözle anlatınca karışık oluyor bu tarz şeyler :)

Kaanx

Kaanx