Ubuntu Kullanmak İstiyorum

Başlatan Alone, 12 Mayıs 2014 - 20:27:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alone

Uzun bir aradan sonra tekrar kurmak istiyorum. 13.10 CD si mevcut. Onu kurup 14.04 güncellemesine geçmek istiyorum ama sıkıntı çıkarır mı? Şu an kesin olarak kararlı sürüm bu mudur? Artık Ubuntu ile uzun süre çalışmak istemekteyim.

PHP ve mySQL ile web projeleri geliştiriyorum, rahatça kurulumlarını yapıp kullanabiliyordum eskiden, şu an içinde aynı şekilde kullanabilir miyim? Ayrıca Unity kullanmak şart mı? Unity'nin ağır olduğu söyleniyor. En son Unity çıktığında bilgisayarım kötü olduğu için kaldırmıştım.

Şimdi dizüstü kullanıyorum ve özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sıkıntısız kullanabilir miyim? Ekran kartıda Intel ve nVidia olmak üzere 2 adet mevcut.

İşlerimin aksamasından çekindiğim için geçiş yapmaya korkuyorum. İsteğim windows u tamamen bırakıp linux ile devam etmek. Önerilerinizi bekliyorum.

plazma

13.10 kurup yükseltmek yerinde direkt 14.04 64bit indirip kurun daha sağlıklık olur, ekran kartı içinde bunblebee ve prime var kurduktan sonra problem çıkarsa ona göre işlem yapılır.

siberoloji

@Alone;
Sizin bu bilgisayardan 3 Tane bilgisyar çıkarırım biraz zorlarsam. Yeter mi ne demek, uçarsınız!!!
Ancak;
1.Problemlerin önemli bir kısmı Windows yanına Ubuntu kurmakta yaşanıyor (hele hele UEFI varsa bilgisayarda ki Sizde kesin var). Disk bölümleme, kurduktan sonra açılmama, açılıp ekran kartı sürücü işlemleri, fanın çok çalışması vs. vs. Ancak emin olun hepsi çözülebilir problemler. Öncelikle 3-5 gün veya içinize "Hazırım" ilhamı gelene kadar windows yanına ubuntu kurulum konusunu araştırın. Bu forumdaki çözülen örnek olaylar bile yeterli olabilir.
2.LÜTFEN windows böülmlerinizin imajını alın.
3.Bilgisayar disk bölümlerini kurulum esnasında (TAMAMEN kullanıcı yanlış işaretleme veya kararlarından dolayı "diski göçürdüm, uçurdum" olayları yaşanıyor ve bu ubuntunun suçuymuş gibi küsülmeler yaşanıyor) dikkatli işaretleyin.
4.Bir süre windowsa geri dönmek ihtiyacı hisserdersiniz.
5.Bence sizin bu bilgisayara bir VirtualBox kurup elinizdeki 13.10'u ona kurup 14.04 a yükseltebilirsiniz.
ya da
@plazma'nın dediği gibi 14.04 .iso dosyasını indirin. Vbox ile kullanın. Hiç de yavaş çalışacağını sanmıyorum.
Hazır Olduğunuzda buralardayız.

meda

Alone,edinilen alışkanlıkların değişmesi tabiki de biraz zaman alabilir.Ne kadar zaman dersenizde bu zaman sizinle orantılı ilgi gösterir merak duyarsanız öğrenme süreci hızlı olacağı için aksama olmayabilir.Bence siz Ubuntu'dan çok kendinize bir şans tanıyın alıştıktan sonra hiçbir deneyim eskisi gibi yerinde durmaz bir müddet sonra kötü deneyimler hatırlandığında yerini tebessüme bırakır.

Bence sisteminize diyecek yok.Problem yaşarsanız burada hep birlikte çözüm ararız böylelikle forumda amacına ulaşmış olur:)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

gercekelektronik

Kardeş bir sorun olmaz rahatlıkla kurarsın senin bu konuda sıkıntın olmaz. Tek öğrenmen gereken şey, senin makinede boot ayarı gerekiyor mu? Daha doğrusu biostan nasıl düzenleme yapacağını öğrenmelisin. Ben şu an kullandığım laptopta (şu an hatırlamadığım) biosta bir yeri kapatıyorum linuxa öyle geçiyordum, kurarken de öyle kurmuştum. Win 8'in böyle bir garipliği var :) gerçi onu kaldırdım sadece ubuntuyu kullanıyorum. Dediğim gibi sen elindeki makinenin bios ayarını araştır sonrasını rahat halledersin. Kolay gelsin.

Alone

Alıntı yapılan: siberoloji - 12 Mayıs 2014 - 22:53:18
@Alone;
Sizin bu bilgisayardan 3 Tane bilgisyar çıkarırım biraz zorlarsam. Yeter mi ne demek, uçarsınız!!!
Ancak;
1.Problemlerin önemli bir kısmı Windows yanına Ubuntu kurmakta yaşanıyor (hele hele UEFI varsa bilgisayarda ki Sizde kesin var). Disk bölümleme, kurduktan sonra açılmama, açılıp ekran kartı sürücü işlemleri, fanın çok çalışması vs. vs. Ancak emin olun hepsi çözülebilir problemler. Öncelikle 3-5 gün veya içinize "Hazırım" ilhamı gelene kadar windows yanına ubuntu kurulum konusunu araştırın. Bu forumdaki çözülen örnek olaylar bile yeterli olabilir.
2.LÜTFEN windows böülmlerinizin imajını alın.
3.Bilgisayar disk bölümlerini kurulum esnasında (TAMAMEN kullanıcı yanlış işaretleme veya kararlarından dolayı "diski göçürdüm, uçurdum" olayları yaşanıyor ve bu ubuntunun suçuymuş gibi küsülmeler yaşanıyor) dikkatli işaretleyin.
4.Bir süre windowsa geri dönmek ihtiyacı hisserdersiniz.
5.Bence sizin bu bilgisayara bir VirtualBox kurup elinizdeki 13.10'u ona kurup 14.04 a yükseltebilirsiniz.
ya da
@plazma'nın dediği gibi 14.04 .iso dosyasını indirin. Vbox ile kullanın. Hiç de yavaş çalışacağını sanmıyorum.
Hazır Olduğunuzda buralardayız.

Öncelikle mesaj için çok teşekkürler. Windows'tan çalışma dosyalarımı alıp Ubuntu 13.10 kurdum. Sonra yükseltme yapacakken vazgeçtim USB ile 14.04 kuruyorum şu anda. Bios ile ilgili bir sıkıntım olmadı gibi. Önce UEFI'ye çevirdi ubuntu ama şu anki kurulumda Dual Boot ile kuruyorum.

Ubuntu 13.10 sürümü ekran kartı olarak sadece Intel'i görmüştü. nVidia'yı tanıtmak umarım sorun olmaz. Ayrıca sanırım aşırı fan çalışması ve ısınma sorunuda Windows yanına kurulduğunda ortaya çıkan bir sorun. Ben Windows'u tamamen kaldırıp kurulum yaptığım için inşallah sıkıntı çıkarmaz.

Windows üzerinde ekran kartı için nette dolaşırken falan Intel, oyunlarda, videolarda falan da nVidia çalışıyordu. Aynı sistemi oturtma şansım var mıdır onu merak ediyorum açıkçası.

Cevaplayan herkese çok teşekkürler, iyi sabahlar :)

Ekleme: Prime kurulumunuda yaptım, sanırım sorunsuz oldu çünkü sistem ayrıntılarında Nvidia ekran kartımı görebiliyorum. Peki iki kart arasında geçiş nasıl oluyor? Sürekli Nvidia mı kullanılacak?

plazma