[Çözüldü] ev dizininde yer kalmiyor ve oturum açılmıyor

Başlatan acemiyim, 09 Mayıs 2014 - 15:13:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

acemiyim

Bugün güncelleme yaptım ve 3-4 saat kullandım. Sonrasında `fn` tuşları işlevini yitirdi. Bende yeniden başlattim. Fakat oturum bir türlü başlamadı. şifreyi girdikten sonra masaüstü resmi geliyor fakat üst panel gelmiyor. Fare ve klavye tuşlari çalışmıyor. Bilgisayarı başlatan `power` tuşuna basarsam direk kapanıyor. Misafir oturumuna girebiliyorum fakat orada bir kaç işlem sonra çok yavaşlıyor.

xubuntu canlı cd taktım. kök dizinimde yer kalmamıştı. 6gb yer olması gerekiyordu. ev dizinim de buranın altında. bişeyler sildim. tekrar açmayi denedim. yine açılmadı. canlı cd`yi tekrar taktım. kök dizinimde yine yer kalmamıştı.

sorunu tam anlayamadım ama bişey diski dolduruyor gibi. ne yapmalım

gocen

Yapabiliyorsan, Canlı CD takınca yedeklerini al, sonra format at. En temizi bu
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde.
Ziya Paşa

acemiyim

kopyalarken izin problemini aşmak için nasıl bir komut yazmalıyım

sudo cp kopyalanacakDizin kopyalayanacakYer

komutunda

cp: omitting directory kopyalanacakDizin
diyor

sudo cp -r kopyalanacakDizin/* kopyalayanacakYer
yaptim

if

@acemiyim, canlı cd ile bilgisayarı başlatın. Ubuntu'nun olduğu bölümü bağlayın. Uçbirimi açın, mount komutuyla Ubuntu'nun bağlandığı dinizi öğrenin. cd ubuntunun_bağlandığı_dizin komutu ile o dizine girin. sudo apt-get install ncdu ile ncdu uygulamasını kurun. sudo su
ncdu
ile uygulamayı çalıştırın. En yüksek boyutlu dizin en üstte görünecektir. Enter tuşuna basarak dizinlere girebilir, /.. üzerine gelip enter tuşuna basınca geri dönebilirsiniz. Böylece en yüksek boyutlu dosyayı bulun.

heartsmagic

ncdu ne süper bir uygulamaymış öyle :) Hemen elimin altındakiler listesine aldım, teşekkürler @if.

Böyle şeyler için yeniden kurulum yapmak son yapılacak şey olmalı bence. Linux'un güzel tarafı bu, uçbirim elinizin altında olduğu sürece biliyorsak kendimiz kurcalayarak, bilmiyorsak yardımla sorunların üstesinden gelmek çoğu zaman mümkün.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

acemiyim

Yazmaya çalıştığım program yüzünden büyük bir dosya oluşmuş. Bu dosya tespit edilip silindi problem çözüldü. Teşekkür ederim.