Yedekleme Hatası Ve Bir Kaç Küçük Soru

Başlatan Feniks95, 07 Mayıs 2014 - 17:28:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Feniks95

İyi Günler Kolay Gelsin

Şuan işletim sisteminden ve bilgisayarımdan çok memnunum hiçbir problemim yok diyebilirim.
Hatta problemim eğer olur da bir kararsızlık olursa ve sistemim çökerse verileri dahi geçtim şuan ki sistemimi kaybetmekten korkuyorum. Yedekliyemiyorum da :D

Ekteki yedekleme hatasını alıyorum.(Yedeklemeye çalıştığım aygıt 1tb harici diskim.)

Ayrıca SSD ye geçmeyi düşünüyorum. Fakat ayni sistem paketlerini ve ayarlarini hiç değiştirmeden nasıl oraya aktarabilirim diye merak ediyorum.

Ayrıca son yaptiğimiz değişikliği bir paket yüklediğimizde nasil hemen geri alabiliriz. Çünkü dün bir değişiklik yaptim ve unity tamamen kayboldu masaüstüm gözüküyordu terminal aciliyordu ama masaüstündeki simgeler görünüyordu. Klavyedeki bazi komutlar calişmiyordu. Sorunu terminalden unity tweak tool u kurarak hallettim. Bütün ayarlari varyasilan yapinca düzelti. Ama yinede acilma bir miktar yavaşladi.

siberoloji

İşletim sisteminiz kullanımda iken bazı çalışan program ve servislerin kopyası alınamaz. Dolayısıyla bilgisayarınızın birebir kopyasını yedeklemek istiyorsanız işletim sistemi kapalıyken (bilg.açık olacak) yapmalısınız. Garip bir durum gibi gelse de bunu yapmak mümkün.
Clonezilla.
Clonezilla .iso dosyasını indirip kendinize aynı ubuntu kurulum USB/DVD'si hazırlar gibi USB hazırlayıp bilgisayarınızı bu cihazla açıyorsunuz.
A diskinten(Bilgisayar HDD)- B diskine (Harici Diskiniz (Bilg.açılmadan önce takılı olmalı)) bit-to-bit diye tabir edilen birebir kopyasını alabilirsiniz.
Forumumuzda clonezilla kullanımı ile ilgili çok güzel anlatımlar bulunmaktadır.

heartsmagic

Ayrıca, son yapılan paket değişikliğini hemen geri almak demek kurulan neyse kaldırmak demektir. Yapılan bir ayarlama ise onu geri düzeltmek demektir. Yapılan değişikliklerin neler yapabileceğini iyice anladıktan sonra yapmak, tecrübe edinme aşamasında olan kullanıcılar için daha makuldür.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Feniks95

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/duplicity", line 1494, in <module>
    with_tempdir(main)
  File "/usr/bin/duplicity", line 1488, in with_tempdir
    fn()
  File "/usr/bin/duplicity", line 1337, in main
    do_backup(action)
  File "/usr/bin/duplicity", line 1458, in do_backup
    full_backup(col_stats)
  File "/usr/bin/duplicity", line 542, in full_backup
    globals.backend)
  File "/usr/bin/duplicity", line 424, in write_multivol
    (tdp, dest_filename, vol_num)))
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/asyncscheduler.py", line 145, in schedule_task
    return self.__run_synchronously(fn, params)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/asyncscheduler.py", line 171, in __run_synchronously
    ret = fn(*params)
  File "/usr/bin/duplicity", line 423, in <lambda>
    async_waiters.append(io_scheduler.schedule_task(lambda tdp, dest_filename, vol_num: put(tdp, dest_filename, vol_num),
  File "/usr/bin/duplicity", line 314, in put
    backend.put(tdp, dest_filename)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/backends/giobackend.py", line 145, in put
    self.copy_file('put', source_file, target_file)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/backend.py", line 330, in iterate
    return fn(*args, **kwargs)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/duplicity/backends/giobackend.py", line 130, in copy_file
    log.Info(_("Writing %s") % target.get_parse_name())
UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xc3 in position 20: ordinal not in range(128)

Yedekleme hatasi bu ekte demişim göndermemişim :D

Teşekkür ederim cevaplariniz için dediğiniz programi araştiricam. Ve sonuçlarini buraya yazarim.

if

Feniks95

deja-dup:
  Kurulu: 30.0-0ubuntu4
  Aday:   30.0-0ubuntu4
  Sürüm çizelgesi:
*** 30.0-0ubuntu4 0
        500 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

if

Yanlış paket adı girmişim komuta. Doğrusu sudo apt-cache policy duplicity olmalı.

Feniks95

duplicity:
  Kurulu: 0.6.23-1ubuntu4.1
  Aday:   0.6.23-1ubuntu4.1
  Sürüm çizelgesi:
*** 0.6.23-1ubuntu4.1 0
        500 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty-proposed/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     0.6.23-1ubuntu4 0
        500 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ trusty/main amd64 Packages

Cikti budur birde cok sayida sistem hatasi almaya basladim root ile ilgili apport apt-root veya compiz hatalari aliyorum

if

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
ile yeni paketin gelmesi gerek. Gelmezse wget http://launchpadlibrarian.net/174348635/duplicity_0.6.23-1ubuntu4.1_amd64.deb
sudo dpkg -i duplicity_0.6.23-1ubuntu4.1_amd64.deb
ile kurarsınız.