[Çözüldü] Grubtaki win 8.1 açılmıyor

Başlatan meteor, 07 Mayıs 2014 - 15:59:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meteor

Biraz uzun anlatacağım ama şimdiden lütfen kusuruma bakmayın işin içinden çıkamadım çünkü...
Evde ikinci el olarak aldığım bilgisayarda iki adet hard disk bulunuyordu (160Gb ve 500Gb olmak üzere).160 lıkta mint15 KDE ve mint 12, 500 lükte ise win7 ve ubuntu 14.04 kurulu idi.Grub, 14.04 üzerinden 500 lük hard disk üzerinde kuruluydu.Oğlumun isteği üzerine  Dreamsparktan ücretsiz lisanslı windows8 embeded industry pro aldık ve 3. bir hard disk alarak (250 Gb) kurulumu yaptık (kurulumu diğer diskleri çıkartıp direkt olarak bu yeni diske yaptım).Kurulumdan sonra diğer diskleri takıp ubuntu 14.04 üzerinden grub costumizer ile grubu oluşturdum.Buraya kadar * her şey normal işledi ve windows8 dahil hepsi çalıştı.2gün sonra oğlum bir oyun yüklerken win8 i çökertti  :(.Win8 açılışta hata vermeye başladı.Şöyleki açılışda otomatik onarmaya çalışıyor bitincede sorun giderilemedi diyip tekrardan deneyin demeye başladı sürekli olarak.Bunun üzerine tekrardan daha önce yazdığım şekilde sıfırdan kurulum yaptım.Bu seferde bir türlü kurulum olmadı tam sonuna gelirken kurulum gerçekleşmedi demeye başladı.Mint 15 KDE üzerinden gparted ile diski komple silip tekrar kurulumu denedim ve oldu.Win8 şu anda tek disk olarak çalışıyor fakat ne zaman gruba dahil ediyorum win7 dahil hepsi çalışırken win8 açılışda logoda kalıp resetliyor,yeniden başlıyor ve açılmıyor.
Not:Problem diskte mi diye düşünüp ubuntu 12.04 ve yükledim.Grubun içinde sorunsuz çalışıyor.
Bu arada şu an iş yerindeyim,önerilerinizi akşam deneyebilirim...

siberoloji

Win8, kurulduğunda kapat dediğinizde varsayılan ayar olarak aslında kapatmıyor, bekleme moduna geçiyor. (Fast Boot Technology)
Windows8 tam kapanmadığı için de diskler aslında win işletim sistemine bağlı kalıyor. Tam kaptma işlemi yapıp sonra Grub güncelleme yapmayı deneseniz?
Fikir vermesi açısından:http://ubuntum.blogspot.com.tr/2013/06/ubuntu-ile-diger-disk-bolumlerini.html

meteor

Alıntı yapılan: siberoloji - 07 Mayıs 2014 - 19:52:41
Win8, kurulduğunda kapat dediğinizde varsayılan ayar olarak aslında kapatmıyor, bekleme moduna geçiyor. (Fast Boot Technology)
Windows8 tam kapanmadığı için de diskler aslında win işletim sistemine bağlı kalıyor. Tam kaptma işlemi yapıp sonra Grub güncelleme yapmayı deneseniz?
Fikir vermesi açısından:http://ubuntum.blogspot.com.tr/2013/06/ubuntu-ile-diger-disk-bolumlerini.html

İşten henüz döndüm ve dolayısıyla bu saatte yazıyorum.Tavsiyenizi kontrol ettim fakat sonuç olumsuz (Güç düğmesi direkt kapalı olarak ayarlı ve Hızlı başlatı aç komutunuda kapattıım).Ayrıca zaten verdiğiniz *bağlantıda yazdığı gibi herhangi bir uyarı almıyorum.Win8 i seçtiğimde logo2 saniye görünüyor ve bilgisayar tekrardan başlatmaya geçiyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

meteor

Sorunu çözdüm.Aslında çok basitmiş ama fazla anlamayınca olmadı mı olmuyor.Bütün diskler takılıyken biostan birinci disk olarak win8 in bulunduğu diski seçip başlattım.Win8 başladı ve dolayısıyla hata verip tekrar başladı.İkinci başlamadada hata verdi ve otomatik onarıma geçti.Bundada başarılı olamadı ve önüme onarma seçenekli bir ekran geldi.Burada bellekten onarmayı seçip usb de hazır win8 kalıbımı bilgisayara taktım ve enterladım.Otomatik olarak onarımı tamamladı ve win8 grubdada çalışmaya başladı. :D