Java'da şifreleme

Başlatan anatolyam, 03 Mayıs 2014 - 23:04:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anatolyam

Java'da kullanabileceğim en kolay şifreleme ve şifre çözücü olarak xor 'u buldum.Fakat kod olarak bulamadım arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz?

if

Alıntı yapılan: anatolyam - 03 Mayıs 2014 - 23:04:47
Fakat kod olarak bulamadım arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz?

Bu kısmı anlamadım. Xor uygulamasının kaynak kodunu mu arıyorsunuz?

sem

Bit operatöründen bahsediyorsanız eğer bunu yazılım dilinden bağımsız kabul edebilirsiniz. C++ örnekleri de inceleyebilirsiniz yani. Tabi Java ile de örnek bulma şansınız var. Google'da arama yapmış mıydınız?

http://stackoverflow.com/questions/1205135/how-to-encrypt-string-in-java
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

cagriemer

XOR ile sifreleme yapacaksaniz demek ki One-Time Pad kullanacaksiniz. Ayni anahtari birden fazla kere kullanmaniz bu durumda tehlikeli olacaktir. Fakat her seferinde yeni anahtari karsi tarafa guvenli bir ortam uzerinden ulastirma sansiniz varsa da, o zaman anahtarla ayni boyuta sahip olmasi gereken mesaji da duz metin olarak bu guvenli ortam uzerinden iletebilirsiniz. Yani sifreleme gereksiz olacaktir. Dolayisiyla bence bir daha gozden gecirin seceneklerinizi.

alikemal0162

class sifreleme {
    public static String secret = "theBestSecretKey";
    private static final String ALGO = "AES";
    String encrypt(String Data) throws Exception {
        Cipher c = Cipher.getInstance(ALGO);
        c.init(Cipher.ENCRYPT_MODE, new SecretKeySpec(secret.getBytes(), ALGO));
        return new BASE64Encoder().encode(c.doFinal(Data.getBytes()));
    }
    String decrypt(String encryptedData) throws Exception {
        Cipher c = Cipher.getInstance(ALGO);
        c.init(Cipher.DECRYPT_MODE, new SecretKeySpec(secret.getBytes(), ALGO));
        return new String(c.doFinal(new BASE64Decoder().decodeBuffer(encryptedData)));
    }
}