Ubuntu Kullanıcı Şifresini Kaldırdım Şifre Girişinde Şifreyi Kabul Etmiyor

Başlatan GhosTon, 25 Nisan 2014 - 13:01:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GhosTon

Arkadaşlar 3 gün önce kullanıcı şifremi kaldırdım ve otomatik giriş seçeneğini aktif ettim. Şuan güncelleme geldi ve şifre istedi. Eski şifremi giriyorum kabul etmiyor. Şifreyi boş geçiyorum kabul etmiyor. Nasıl bir yanlış yaptım? Problemi nasıl çözeriz ?

Sistem Ayarları / Kullanıcı :Hesapları kısmından da kilit kaldır yapamadığım için yeni şifre falan da tanımlıyamadım.

Sürüm: 12.04 LTS

Forumda Cevaplanmış zaten aşağıdaki linkde cevabını görebilirsiniz.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33038.0

Link çalışmaz da konu silinmiş olursa

passwd KullanıcıAdın
Komutu vererek kullanıcıya yeni şifre tanımlıyoruz. Sorun çözülüyor.

Ama şifreyi kaldırdığımda neden şifre ekranında boş geçemiyorum. Onu anlayamadım. :D Bilen bir arkadaş cevap verirse konuyu çözüldü olarak işaretliyeceğim.

Ayrıca linux güvenliğini ele alacak olursak komut satırından passwd Kullanıcı adı diyerek şifre değiştirebilmek bir güvenlik açığı değilmidir. Yoksa passwd sadece oturumu açık olan kullanıcıyımı değiştirebiliyor. Yoksa komut satırında yaptığımız her işlem root kullanıcı tarafından mı yapıldı kabul ediliyor.

heartsmagic

Şimdi, kullanıcı parolanı nasıl ve nereden kaldırdın? Kaldırdım dediğin aşama nedir yani? Giriş yöneticisinden parola sormayı kaldırmak kullanıcıdan parola sormayı kaldırmak değildir.

Güvenlik açığı yok o hususta. Eğer uçbirim açıkken passwd dersen o anki kullanıcının parolasını değiştirebilirsin sadece ve değiştirmeden önce sana mevcut parolayı sorar. Kısacası, senin parolanı bilmeyen birinin senin kullanıcına ait parolayı değiştirme imkânı yoktur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GhosTon

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Nisan 2014 - 01:51:06
Şimdi, kullanıcı parolanı nasıl ve nereden kaldırdın? Kaldırdım dediğin aşama nedir yani? Giriş yöneticisinden parola sormayı kaldırmak kullanıcıdan parola sormayı kaldırmak değildir.

Güvenlik açığı yok o hususta. Eğer uçbirim açıkken passwd dersen o anki kullanıcının parolasını değiştirebilirsin sadece ve değiştirmeden önce sana mevcut parolayı sorar. Kısacası, senin parolanı bilmeyen birinin senin kullanıcına ait parolayı değiştirme imkânı yoktur.

Kullanıcı şifresini Sistem Ayarları / Kullanıcı Hesapları

Kısmına girerek şifremi sildim ve otomatik giriş yap diyerek kayıt etmiştim. Güncellemeleri kurana kadar sorun olmamıştı. Güncellemeler gelince şifre istedi ve boş geçemedim. Sonra passwd komutu vererek şifre değiştirdim ama onda da kullanılan bir şifre olmadığı için bende eski şifreyi sormamış olabilir. Bilgi için teşekkürler.

if

@GhosTon, atadığınız yeni şifreyle sudo kullanabiliyor musunuz?

GhosTon

Alıntı yapılan: if - 04 Mayıs 2014 - 13:20:23
@GhosTon, atadığınız yeni şifreyle sudo kullanabiliyor musunuz?

Sudo hakkında bilgim olmadığı için hiç kullanmadım. Fakat denemek istediğin komut varsa hemen deneyebiliriz  :D Saygılar

GhosTon

Alıntı yapılan: if - 06 Mayıs 2014 - 14:47:33
sudo apt-get update

Yanlız şuan şifre var bu senin öğrenmek istediğin senaryoyu değiştirir mi ? İstersen tekrar şifreyi kaldırıp deneyeyim.

if

Şifreyi kaldırdıktan sonra sudo gpasswd -d $USER nopasswdlogin komutunu uygulayıp giriş yapınca yine şifre istiyor mu? Tabi otomatik girişi seçmelisin.

Buraya[1] göre autologin grubuna dahil olmak gerekmiş. Ayrıca gnome-keyring varsa -ki Ubuntu'da var - gnome-keyring'de boş şifre oluşturulmalıymış. Hali hazırda şifre varsa, slinmeli. Gnome-keyring'i arayüzden yönetmek için Seahorse'u açmalısınız.

GhosTon

Valla söylediklerinden çok kafam karıştı. Ama kısaca şöyle konsolu aktarayım.

sudo apt-get update yazınca consol

ahmet@ahmet-KQ437AAR-ABA-IQ506:~$ sudo apt-get update
[sudo] password for ahmet:
N: Geçersiz bir dosya uzantısı içerdiğinden 'jockey.list.save' dosyası '/etc/apt/sources.list.d/' dizininde yoksayıldı.
E: /var/lib/apt/lists/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor
E: /var/lib/dpkg/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: Yönetim dizini (/var/lib/dpkg/) kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?
ahmet@ahmet-KQ437AAR-ABA-IQ506:~$

sudo gpasswd -d $USER nopasswdlogin yazınca consol

ahmet@ahmet-KQ437AAR-ABA-IQ506:~$ sudo gpasswd -d ahmet nopasswdlogin
ahmet kullanıcısı nopasswdlogin grubundan çıkarılıyor
ahmet@ahmet-KQ437AAR-ABA-IQ506:~$

kaand64

Arkadaşlar 3 gün önce kullanıcı şifremi kaldırdım ve otomatik giriş seçeneğini aktif ettim. Şuan güncelleme geldi ve şifre istedi. Eski şifremi giriyorum kabul etmiyor. Şifreyi boş geçiyorum kabul etmiyor. Nasıl bir yanlış yaptım? Problemi nasıl çözeriz ?

bu olay başıma geldi, uçbirimde şifre kabul değil.
grub ekranım yok. tek sistem kurulu.