[Çözüldü] Ubuntu 14.04 VLC Player Görüntü Yok

Başlatan CodErode, 24 Nisan 2014 - 17:49:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Merhaba arkadaşlar,

Bugün VLC Player'ı yüklemek istedim güzel bir şekilde de yükledim. Fakat VLC Player ı açtığım zaman yukarıda görev çubuğunda simgesi oluyor pencerenin kendisi gelmiyor. Bir film açtığımda da ses geliyor ama VLC Player'a dair ne bir pencere geliyor ne de filmin görüntüsü geliyor. Forumda bu şekilde sorun yaşayan var mı diye baktım ama tam olarak bu şekilde sorun yaşayan yok.

Ubuntu'nun kendi playerında sorun yok bunu da eklemek isterim. Şimdiden bu konuda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

if

@CodErode, ekran kartınız nedir? Bu ekran kartı için hangi sürücüyü kullanıyorsunuz? VLC ayarlarını değiştirdiniz mi? lspci -knn | grep -A2 -E "VGA|3D"
glxinfo | grep render
çıktılarına bakayım.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43130.msg504359;topicseen#new

CodErode

O çıktıları size vermek isterdim ama şimdi başım çok farklı bir sorunla baş başa. Yeni konu açıyorum oradan sorunu söyleyeceğim.

heartsmagic

Çok yeni bir şekilde şu başlık açılmıştı forumda:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43130.0

@CodErode, esas sorunu hallettikten sonra o başlığa bakabilirsin. Sende durum nasıl bir görmüş oluruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CodErode

Benimde sorun aynen bu şekilde. Ben ekran ayarlarından iki ekran olayini tek ekran yaptim. Yapma sebebim ise mouse sürekli gidip geliyordu boyle yapinca mouse düzeldi. Ayrıca ekran karti için sahipli sürücü kullanmayı seçtim. Bunlardan sonra VLC arkadasin ki gibi calismaz oldu. Ama sistemin playeri aciyor sorun olmuyordu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Nisan 2014 - 19:27:10

Temiz kurulumdan sonra şu an herhangi bir sorun yok. Ama deneme amaçlı ek sürücülerden Nvidia (sahipli, test edildi) seçeneğini seçip restart atınca başlatıcı gözükmedi tekrardan başıma bela almayayım korkusuyla sistem ayarlarından tekrar x server Xorg seçeneğini seçip restart attım. Şu an bir sorun yok gibi.

Ama ne varsa o nvidia sahipli sürücüsünde var. Başımı her türlü belaya soktu lanet şey.