Ubuntu Sunucu-İstemci ilişkisi

Başlatan nazmi090, 23 Nisan 2014 - 23:00:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

sun-java5jre adında bir paket yok zaten, neredeki kurulum adımlarını takip ediyorsun?
Linux dünyasında mümkün mertebe en güncel anlatımları takip etmelisin, zira bu dünya çok hızlı devinen bir dünyadır.

Java için:
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Java_kurulumu

14.04 için henüz bakınmadım ancak sorun olacağını sanmıyorum. Tekrar edeyim, kullandığın anlatımı güncel tutmaya çalış.

Son sorunu cevaplayalım, her türlü yapabilirsin. Yeter ki iki sistem de aynı ağ üzerinde olsun. SCP için ek bir uygulamaya bile gerek yok, Nautilus yani dosya yöneticisi üzerinden yapabilirsin bu işi. Üstteki seçkeden Dosya-Sunucuya Bağlan yolunu kullanıp adres olarak:

sftp://kullanıcı@ip_adresi

şeklinde bir istek yaparak istediğin ip adresindeki makineye bağlanabilirsin.

Yok, ben komutla yapmak isterim diyorsan:
man scp

Bu konuda @aripa'ya katılıyorum ama, son süre ne zaman bilemiyorum fakat temelde çok eksik olduğu sürece zorlanırsın adımları yapmakta. Hocamız bence tanışma faslı için zor bir proje vermiş gibi. Vakit genişse olabilir ama haksızlık etmeyeyim.

Benim merak ettiğim bir konu var ama, sunucu üzerinden çalışan uygulama derken bu herhangi bir şey olabilir mi? Örneğin Apache de bir uygulamadır ve sunucu üzerinde çalışır :) İstemci makinede gider o sunucuya istek yapar, Apache de web isteği sonucunu gönderir. Örneğin bu da dahil midir uygun olan uygulamalara?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

@aripa'da güzel rumuz ama her nedense speedy gonzales'i çağırıştırdı bana :)

heartsmagic

Bir de p harfini v ile değiştirseymişim değil mi :)

cagriemer

Bu arada OpenFire icin illa Sun Java JRE'ye ihtiyaciniz yok. Depolardaki openjdk-6-jre paketi de isinizi gorecektir.

nazmi090

Biz turquaz muhabe programını kurmaya çalışırken kurmuyor bu hatayı veriyor... birkaç kere denedik ama kuramıyoruz javayı da tekrar kurduk ama olmadı...

no talloc stackframe at ../source3/param/loadparm.c:4864, leaking memory /home/ugur/TurquazLinux08Beta5/turquaz/08Beta5/turquaz.sh: 1: /home/ugur/TurquazLinux08Beta5/turquaz/08Beta5/turquaz.sh: ../../java/bin/java: not found

başka bir yol varmı acaba????

heartsmagic

Turkquaz'a takılmaya gerek yok, ancak hatada diyor ki "Java yok". Kurmana rağmen böyle diyorsa sorunu nedir diye bakmak lazım.
Bunun haricinde kurup deneyebileceğin binlerce şey var, bence kafada projeyi netleştirmek gerekiyor öncelikle. 

java -version

ne diyor?

plazma

kendi forumlarına baktımda bu hatayı göremedim orada.

nazmi090

java version "1.8.0_05"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_05-b13)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.5-b02, mixed mode)

Çıktı olarak bunu verdi.Proje netleşti kafamızda fakat nasıl yapacağımıza hala bilmiyoruz.İnternetde program çalıştırmayla ilgili hiç bişi bulamıyorum.Acaba hiç kimse başka bilgisayarda program çalıştırmadı mı ?

tefoski

- Bir bilgisayara ( masaüstü ) " Tekir ön muhasebe programı " kurdum,
- ayni ağa bağlı ( ev ağı - 3 bilgisayar ) diğer bilgisayarlardan,
- Tekir ön muhasebe programını çalıştırdım.

- Bu işlemi yapalı 2 sene kadar oldu,
- üzgünüm nasıl yapıldığına dair hiç kayıt almadım,
- Tekir web sitesinden - " belgeler "  linux kurulumu seçkesinde,
- .pdf dosya var, nasıl kurulacağını anlatıyor.
- Kurulum işlerinde bir sorunla karşılaşmazsınız sanıyorum,
- diğer bilgisayardan erişim biraz  zor oldu, genede,
- bir iki saat içinde konuyu çözümledim.

- Linux Ubuntu dağıtımlarından, 12.04 LTS sürüm,
- yapacağınız işlerde " daha kararlı davranır " .

BirDost

if

Java kurulu görünüyor @nazmi090. sudo update-alternatives --display java ne diyor?

nazmi090

Hadi ya tam  istediğimiz olaymış bi biz beceremiyoruz tekiri kurmaya çalışırız.Ama nasıl bağlantı kurucaz keşke hatırlasanız  :-[

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2014 - 00:53:21

no talloc stackframe at ../source3/param/loadparm.c:4864, leaking memory
java - manuel kip
  link currently points to /usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java
/usr/lib/jvm/java-6-openjdk-amd64/jre/bin/java - priority 1061
  slave java.1.gz: /usr/lib/jvm/java-6-openjdk-amd64/jre/man/man1/java.1.gz
/usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/jre/bin/java - priority 1071
  slave java.1.gz: /usr/lib/jvm/java-7-openjdk-amd64/jre/man/man1/java.1.gz
/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java - priority 1072
  slave java.1.gz: /usr/lib/jvm/java-8-oracle/man/man1/java.1.gz
Current 'best' version is '/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java'.

Çıktı şu şekilde

if

@nazmi090, sudo update-alternatives --config java komutundan sonra java-7-openjdk olanı seçin.

nazmi090

3.Komut satırını açın
a.Kök (/)dizine gelin

Tekirin kurulumunda bu tam olarak nedir _

canosayan

ilk mesajı okudum da tekrar. sanki gerek yokken bir de tekir problemimiz oluşmuş gibi duruyor.

sadece git push yapsak yetmez miydi?
Chmod bizim işimiz.

nazmi090

Valla amacı olmayn koyun gibiyiz nereye çekerlerse oraya gidiyoruz.
Git-push nedir ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2014 - 19:02:15

Alıntı yapılan: tefoski - 01 Mayıs 2014 - 14:05:44
- Bir bilgisayara ( masaüstü ) " Tekir ön muhasebe programı " kurdum,
- ayni ağa bağlı ( ev ağı - 3 bilgisayar ) diğer bilgisayarlardan,
- Tekir ön muhasebe programını çalıştırdım.

- Bu işlemi yapalı 2 sene kadar oldu,
- üzgünüm nasıl yapıldığına dair hiç kayıt almadım,
- Tekir web sitesinden - " belgeler "  linux kurulumu seçkesinde,
- .pdf dosya var, nasıl kurulacağını anlatıyor.
- Kurulum işlerinde bir sorunla karşılaşmazsınız sanıyorum,
- diğer bilgisayardan erişim biraz  zor oldu, genede,
- bir iki saat içinde konuyu çözümledim.

- Linux Ubuntu dağıtımlarından, 12.04 LTS sürüm,
- yapacağınız işlerde " daha kararlı davranır " .

Aslında bu bizim tam istediğimiz fakat arkdaş unutmuş bunu  :-[

if

@nazmi090, Tekir'den vaz mı geçtiniz? Bu ayki SUDO'da Çağrı Emer tarafından kaleme alınan Openfire ve Jitsi yazısı da işinizi görebilir.

nazmi090

Tekiri Şu an kurdum sorunsuz açılıyor.Şİmdi diğer bilgisayarlar nasıl açabilir bu programı ...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2014 - 23:29:15

Lütfen yardım edin yarın son günü ödevin nasıl çalıştırabilir diğer bilgisayarlar tekiri

if

Java sorunumuz vardı, onu nasıl çözdünüz?

Sunucu olan makinaya diğer makinaların bağlanması gerek. Bunun için ssh kullanabilirsiniz. Aynı ağda oldukları için iş kolay. Sunucu üzerine openssh-server ve openssh-client ve xauth paketlerini, sunucuya bağlanacak makinalara openssh-client paketini kurun. Sunucu haricindeki diğer iki makinanın birinden (istemci) ssh -X sunucudaki_kullanıcı_adı@sunucunun_yerel_adresi komutuyla sunucuya bağlanın. Ardından Tekir uygulamasını başlatabilirsiniz aynı uçbirimden.

nazmi090

Java sorununu dediğiniz gibi hallettim.
Ssh la bağlandık dediğiniz gibi ama tekiri nasıl başlatıcaz kod gerekmez mi ?

if

@nazmi090, Tekir sunucu üzerinde çalıştırılacak. İstemcilere kurmaya gerek yok. Bu tekir'in ikilik dosyası (uygulamayı çalıştıran dosya) nerededir?

nazmi090

Ssh la bağlanan bilgisayar nasıl çalıştıracak bunu demek istemiştim. Tekir sadece sunucu olan bilgisayarda kurulu şu an

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2014 - 00:13:11

Uygulamaya çalıştıran dosya sunucudadır

if

Ssh ile bağlanan bilgisayarlar Tekir uygulamasını sunucunun üzerinde çalıştıracak. Ama görüntü kendi ekranlarında olacak.

sony: sunucu makinası
toshiba: istemci1 makinası
siemens: istemci2 makinası

linux: sunucudaki kullanıcı adı
ahmed: istemci1'deki kullanıcı adı
mehmed: istemci2'deki kullanıcı adı

Sunucudaki uçbirim şöyle görünecektir: linux@sony
istemci1'deki uçbirim şöyle görünecektir: ahmed@toshiba
istemci2'deki uçbirim şöyle görünecektir: mehmed@siemens

istemci1, sunucuya ssh -X linux@192.168.2.17 # adres örnek olsun diye girildi komutu ile bağlanınca uçbirimi şöyle görünecektir: linux@sony

Yani, istemci1 artık sunucunun içindedir. Ne yapıyorsa sanki sunucu üzerinde yapıyordur. cd komutunu verdiğinde bu komut sunucu üzerinde çalışacaktır, kendi makinası üzerinde değil.

Şimdi, bu Tekir denen uygulama nasıl başlatılıyor? Firefox için uçbirime firefox yazmamız yeterli. Tekir'i kullanmadığım için bilmiyorum ama Tekir kurulum belgesine baktığımda tekir.ear diye bir şeyden bahsediyor.

nazmi090

Hocam Allah Razı Olsun hepinizden oldu sonunda. Çok çok teşekkür ederim.....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2014 - 00:36:40

Peki hocam son bir soru 2 tane istemci mesela firefoxu aynı anda çalıştırabilir mi

if

Amin! @nazmi090.

Evet, çalıştırabilir.

nazmi090

Bizde çalıştırmıyor hocam aynı anda 2. istemcide şu hatayı alıyoruz
Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.