[Çözüldü] Seçkedeki çevrimiçi aramayı nasıl kapatırım?

Başlatan Anizm, 23 Nisan 2014 - 14:38:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anizm

Unity seçke menüsüde lenslerindeki web aramaları ve satın alma seçeneklerini,internetten online alışveriş bölümlerini felan kaldırmak istiyorum,filtresem kalkmış olur mu ?

Alıntı YapSeçke menüsünde internet üzerinden arama (Smart Scopes) özelliğini kapatmak isterseniz Sistem Ayarları > Gizlilik > Arama yolunu izleyerek kapatabilirsiniz.

Sistem ayarlarında gizlilik ve aramala yolunu diye bir seçenek göremedim :(

tlg

Sistem Ayarları > Güvenlik ve Gizlilik > Arama
veyahut
Unity Tweak Tool üzerinde, Arama sekmesinde "Çevrimiçi kaynakları ara" seçeniğinin işaretini kaldırın,
yada
https://fixubuntu.com/

siberoloji

gsettings set com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions-ebay.scope', 'more_suggestions-ubuntushop.scope', 'more_suggestions-skimlinks.scope']"

Bu komutu denemelisiniz.

Anizm

Alıntı yapılan: siberoloji - 23 Nisan 2014 - 15:30:28
gsettings set com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-populartracks.scope', 'music-musicstore.scope', 'more_suggestions-ebay.scope', 'more_suggestions-ubuntushop.scope', 'more_suggestions-skimlinks.scope']"

Bu komutu denemelisiniz.

Kodu girdim ama bir çıktı vermedi,@tlg arkadaşın dediği sistem ayarları yolundan yaptım oldu sanırım teşekkür ederim (:

heartsmagic

Komut çıktı vermez zaten, ancak işini görmüş olması gerekir.

@Anizm, başlıklarını biraz daha ayrıntılı seçersen arama yapacak olanlara büyük fayda sağlamış olursun. Bu arada "seçke" kelimesini bizler "menü" yerine kullanıyoruz zaten :) Onu da düzelterek başlığı uygun bir şekle sokmaya çalıştım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.