[Çözüldü] Vlc ve bazı programlar arka planda çalışıyor fakat görünmüyor

Başlatan sefaustun, 23 Nisan 2014 - 00:33:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sefaustun

Merhaba;
14.04 kurulumu yaptım ve deniyorum. Vlc player açmaya çalıştığımda arka planda çalışmaya başlıyor hatta sesleri çalıyor fakat ekranda görünmüyor, videoyu göremiyorum. Benzer bir durumu chrome da hangouts eklentisini kurduğumda yaşadım. Hangouts chrome da çalışıyor fakat  hangouts penceresini açamıyorum. Pencere ayarlarını kurcaladım fakat çözüm bulamadım.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

meda

Güncellemeleri kontrol edin?
vlc
terminalde yazan yazıları buraya geçermisiniz ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

sefaustun

terminal çıktısı böyle:

sefaustun@su-14:~$ vlc
VLC media player 2.1.2 Rincewind (revision 2.1.2-0-ga4c4876)
[0x19e8118] main libvlc: vlc yazıldığında, varsayılan arayüz çalışır. Arayüz olmadan çalıştırmak için 'cvlc' kullanın.

Fakat sorunun vlc ile doğrudan alakalı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi hangouts eklentisi için de benzer bir durum yaşamıştım. Çalışıyor fakat pencere açılmıyor. Tabii siz yine de bir bakın. Teşekkürler.

heartsmagic

VLC haricinde kurulu gelen video oynatıcıda bu sorun var mı peki? Grafik kartı ile ilgili bir durum olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sefaustun

heartsmagic

cvlc /nerede/bu/film.avi

şeklinde denediğinde ne oluyor peki? VLC'nin böyle bir olayı varmış, bir şansımızı deneyelim bakalım. Grafik kartı sürücülerin ne durumda?

sefaustun

nvidia gt218 sahipli sürücü kullanıyorum.

Dediğiniz gibi yaptığımda video açıldı fakat aşağıda dediği gibi bir 'resize' sorunu var. Ayrıca Vlc kontrol pencerelerinin hiçbiri görünmüyor, yalnızca videoyu oynatıyor.

sefaustun@su-14:~$ cvlc /home/sefaustun/İndirilenler/a/a.mp4
VLC media player 2.1.2 Rincewind (revision 2.1.2-0-ga4c4876)
[0x1405858] dummy interface: using the dummy interface module...
Fontconfig warning: FcPattern object size does not accept value "0"
[0x7f84980028d8] main vout display error: Failed to resize display

heartsmagic

Uçbirimden çalışan bir şey olduğu için denetim pencerelerinin olmaması normaldir sanırım, boyutlandırma da yapılamıyor olabilir. Buradan şunu anlıyoruz, esasında video oynatmada bir sorun yok, VLC'ye özel bir durum var, en azından arayüz tarafında. Hangouts ile ortak ne var onu kestiremedim ama.

Başka VLC kullanıp da bu sorunu yaşayan var mı acaba?

Biraz bakındım:

http://askubuntu.com/questions/450040/ubuntu-14-04-vlc-has-no-interface
Başka bir sürücü kullanımı önerisi gelmiş.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2217862
Burada da sorun makineye bağlı ikinci bir ekranmış. Sende tek ekran mı var?

sefaustun

Tahmin ettiğiniz gibi sürücülerle ilgili bir durum. Diğer grafik sürücülerini denerken ubuntu çalışmaz hale geldi. Ben de temiz kurulum yaptım. Kurulum sonrası açık kodlu sürücülerle hem Vlc normal olarak çalıştı, hem de chrome-hangouts eklentisi. Fakat sahipli sürücüyü kullanmaya başladığım anda Vlc ve Hangouts tekrar aynı hatayı vermeye başladı. Her ikisi de arka planda çalışıyor fakat ekranda görünmüyor. Ayrıca, evet tek ekran kullanıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2014 - 23:24:49

Sahipli sürücü yüklendiğinde ekran ayarları değişiyor anladığım kadarıyla. Ekran ayarlarında tümleşik ekran açık görünüyordu. Dolayısıyla Vlc veya diğer pencereler kullandığım ekranın dışında açılıyordu. Ekran ayarlarında 'ekranları yansıt' seçeneğini aktif hale getirdiğimde sorun düzeldi. Ekranlar konusunda çok bilgi sahibi değilim, tam olarak ne yaptığımı da kestiremiyorum fakat bu şekilde sorun çözülmüş oldu. Aslında dediğiniz gibi farkında olmadan iki ekran kullanıyormuşum :)  Vakit ayırdığınız ve desteğiniz için teşekkürler.

heartsmagic

Geri bildirim için teşekkürler fakat durum cidden biraz garip :) İki ekran olmadan nasıl sende o seçenek etkin olabiliyor ki? Nasıl bir makine kullanıyorsun @sefaustun?

sefaustun

Dediğim gibi çok fikir sahibi olduğum bir konu değil @heartsmagic  :) Asus U30J notebook kullanıyorum. Ekran ayarları ekte paylaştığım gibiydi. 'Ekranları yansıt' seçeneğini işaretlediğimde sorun çözüldü.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

İlginçmiş gerçekten, neyse bir arkadaş konuyu kapattığına göre şimdilik kalsın bu şekilde :)