[Çözüldü] Thunderbird Mail Aktarımı (Önceki Bilgisayardaki Mailleri)

Başlatan GhosTon, 22 Nisan 2014 - 12:29:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GhosTon

Arkadaşlar Merhaba 14.04 geçiş sonrası 12.04 den kalan thunderbird mail klasörlerimin yedeğini aldım. Bunları şimdi nasıl aktarmam gerektiğinin bilincinde değilim. Kafamda 2 soru var.

1 - Yedek aldığım ".thunderbird " klasörünü var olan klasörle komple değiştirsem mi ?
2 - Mail Hesaplarını Kurup sonrasında hesap klasörlerini mi tek tek aktarsam ?

Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

matrax_41

Yedeklediğin thunderbird klasörünü var olanın yerine koyman yeterli.

GhosTon

Alıntı yapılan: matrax_41 - 22 Nisan 2014 - 13:11:39
Yedeklediğin thunderbird klasörünü var olanın yerine koyman yeterli.

Dediğiniz şekilde yaptım. Çok teşekkürler...
Ama yine anlatım yapmak istiyorum. Yolu düşenlere yardımcı olması dileği ile...

Baştan söylemekte fayda var. Ev dizini altındaki gizli klasörler " CTRL + H " tuşları ile görülebilir oluyor. Eğer tuşlarınızda sorun varsa " Görünüm Menüsü altında Gizli Dosyaları Göster " seçeneği

Ubuntu 12.04 de " Home/KullanıcıDizini/.thunderbird " Klasörünü komple yedek almıştım. 14.04 Kurduktan sonra " Home/KullanıcıDizi/.thunderbird " içine girdiğimde farklı bir klasör ve Dosya vardı. Ne olur ne olmaz diye masa üstüne yedek diye bir klasör açıp var olan thunderbird dosyalarını buraya aktardım. Daha sonrasında benim 12.04 den aldığım ".thunderbird " klasörünün içinideki 1 Klasörü ve 1 Dosyayı kopyalayıp. 14.04 deki " .thunderbird " klasörününe yapıştır dedim ve Thunderbird i açtığımda * her şey eskisi gibiydi.

Şuanda Farkettim Kişi Listesinin bile yedeğini bu klasörde saklıyormuş. Ben ekstradan Kişi Listemi Dışarı aktar yapmıştım ama gerek kalmadı.

cagriemer

Detayli geri bildirim icin tesekkurler. Cozulen sorunlara ait konular icin; cozuldukonusu