kurulduktan sonraki yeniden başlatmada hata alıyorum

Başlatan bakbuz, 21 Nisan 2014 - 19:58:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bakbuz

merhaba arkadaşlar,

windows 8.1 üzerinde virtualbox kullanarak ubuntu 14.04 kurmak istiyorum. tüm kurulum işlemi bittikten sonra ubuntu yeniden başlatırken virtualbox hata veriyor ve kapanıyor. tekrar kurulum yapınca da aynı hataya devam ediyor. başka sanal makina kurunca sorun yok, sadece ubuntu kurmak istediğimde yapıyor.

bu sorunu nasıl aşabilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Nisan 2014 - 20:01:36

kurulum yapmadan sadece tak çalıştır denediğimde de aynı hatayı verdi. ekran görüntüsü ektedir.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

siberoloji

Windowsunuz kaç bit?
Ubuntu kurulum .iso dosyanız kaç bit?
Sanal makinayı oluşturup kurulum yaparken tüm diskimi seçiyorsunuz?
LVM seçmiş olabilir misiniz?
Virtualbox extentions yüklü mü?
vs. vs.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bakbuz

Alıntı yapılan: siberoloji - 21 Nisan 2014 - 22:21:22
Windowsunuz kaç bit?
Ubuntu kurulum .iso dosyanız kaç bit?
Sanal makinayı oluşturup kurulum yaparken tüm diskimi seçiyorsunuz?
LVM seçmiş olabilir misiniz?
Virtualbox extentions yüklü mü?
vs. vs.

işletim sistemim: Windows 8.1 64 bit
Iso Ubuntu: 32 bit
ilk sıradakini seçiyorum. bölümü sil ve yeniden yükle yazıyor tekrar yüklemelerde
virtualbox extension yüklü.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Nisan 2014 - 18:49:26

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Nisan 2014 - 03:33:03
Ayarlardan 3B kipi açık mı?

https://www.virtualbox.org/ticket/12895

kastettiğiniz bu ise işaretleyip denedim yine olmadı

siberoloji

Resimde görüldüğü gibi Sistem Menüsünde Hızlandırma sekmesindeki kutuyu işaretleyip dener misiniz?

bakbuz

Alıntı yapılan: siberoloji - 22 Nisan 2014 - 18:56:33
Resimde görüldüğü gibi Sistem Menüsünde Hızlandırma sekmesindeki kutuyu işaretleyip dener misiniz?

Hızlandırma  sekmesi tamamen pasif durumda. bunun nedeni ne olabilir?

siberoloji

Aktif değilse,
BIOS ayarlarınıza girip SANALLAŞTIRMA, VIRTUALIZATION ayarını bulup aktifleştirmeniz gerekmetedir.
BIOS ayarlarınızda böyle bir ayar yoksa veya var da müdahale edemiyorsanız işlemciniz sanallaştırma desteklemiyor demektir.
Bilgisayarınız 64 bit ise Kuracağınız sisteminde 64 bit sürümünü indirmeniz sanırım yerinde olacaktır.

heartsmagic

Alıntı yapılan: bakbuz - 22 Nisan 2014 - 18:39:13

Aksine açıksa kapatmanı söyleyecektim zira hata kaydında bundan bahsedilmekte.

bakbuz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Nisan 2014 - 23:20:53
Alıntı yapılan: bakbuz - 22 Nisan 2014 - 18:39:13

Aksine açıksa kapatmanı söyleyecektim zira hata kaydında bundan bahsedilmekte.

her 2 şekilde de denedim olmadı. muhtemelen benim bilgisayarımın donanımından kaynaklanan bir durum. başka bilgisayarda denedim sorunsuz çalıştı.

heartsmagic

64bit'lik kalıpla deneme imkânın oldu mu peki?

bakbuz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Nisan 2014 - 01:23:09

onunla da denedim. 64bit lik kalıbla en iyi donanım yapılandırması nasıl olmalıdır? takılmadan, donmadan akıcı bir şekilde kullanmak istiyorum.

bilgisayarım:
i7 işlemci
8gb ram
2gb ati radeon ekran kartı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Nisan 2014 - 16:31:44

ofisteki bilgisayarıma kurabildim, başka bilgisayara da kurabildim. sadece kendi bilgisayarıma kuramıyorum.

if

Alıntı yapılan: bakbuz - 25 Nisan 2014 - 16:29:26

onunla da denedim. 64bit lik kalıbla en iyi donanım yapılandırması nasıl olmalıdır? takılmadan, donmadan akıcı bir şekilde kullanmak istiyorum.

bilgisayarım:
i7 işlemci
8gb ram
2gb ati radeon ekran kartı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Nisan 2014 - 16:31:44

ofisteki bilgisayarıma kurabildim, başka bilgisayara da kurabildim. sadece kendi bilgisayarıma kuramıyorum.

Donanım yeter de artar bile. İşin ucu da sonu da Windows'a çıkıyor. Windows'ta uçbirim var mı? Uçbirimde açıp çıktılara baksak diyeceğim:)
Aynı kalıbı kullanarak mı kurulum yaptınız diğer makinalara?

bakbuz

aslında teamviewer ile uzak masaüstü bağlantısı kurarak daha ayrıntılı bilgiye sahip olabiliriz.
deneyimli bilgisayar kullanıcısı olmama rağmen bu sorunu bir türlü tespit edemedim.
genel anlamda önerilen tüm yöntemleri denedim ve yine de başaramadım.
bilgisayarıma format sonrası ofisten yeninden ubuntu kalıbını indirdim. onunla da denememe rağmen kurulum tamamlanamadı.
çok fazla vaktinizi de almak istemiyorum. akşam saatlerinde uzak masaüstü bağlantısı yapabilir miyiz?

if

@bakbuz, hiç bir üyemize uzak masaüstü bağlantı ile yardımda bulunmuyoruz, kusura bakmayın.

Window'un uçbirimi ne ise onu açın, VBoxManage list vms komutunu verin. Bu size kurulu misafir işletim sistemlerini listeleyecek. Ubuntu'nun UUID ya da adını kullanacağız burdan. Bu UUID'yi kullanarak VBoxManage startvm UUID --type gui ile başlatın. Ekrana bir şeyler basıyor mu?

$HOME/VirtualBox VMs/{machinename}/Logs içerisindeki kayı dosyasını buraya geçebilirsiniz.

bakbuz

virtualbox yerine alternatif olarak vmware player ile denedim yine olmadı.

bu iş için uzmanına gidip vmware workstation ile denediğimde kurabildim. 1 aylık deneme sürümünü kullandıktan sonra ücretsiz olarak sunulan sanallaştırma programları kullanacağım.

yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
ilginize, emeğinize sağlık.

heartsmagic

Olay çok ilginçmiş. Bir sanallaştırma uygulaması ile kurulamayan kalıp veya sistem bir başkası (onda da ücretli sürüm) nasıl kurulabilir? Şu ana kadar Virtualbox ile kuramadığım Ubuntu sürümü olmamıştı. Bir ara 14.04'ü deneyelim. Gerçi bu mesele konak sistemin özelliklerine de bakıyor esasında.