[Çözüldü] Ubuntu'dan Windows'a geçmek istiyorum fakat durum farklı

Başlatan Matexa, 19 Nisan 2014 - 21:00:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Matexa

evet beyler ubuntunun son vers ini kurdum 14.xx li bir şeydi sanırsam. windows 8 e tekrar geri dönmek istiyorum , bazı programlar ve alışamam nedeni ile.

laptop kullanıyorum . ssd ye kurulu ubuntu

hdd emde win8 isosu var fakat windows formatlı olduğu için linuxta bunu göremiyorum (nasıl görebilirim )

ve linuxta iken bir usb yi nasıl win8 dosyasını boot edebilirim . açılışta usb yi seçmeme rağmen ubuntu açılıyor direk . nasıl bir yol izlemeliyim . acil yardımcı olursanız sevinirim

sem

Ne yazdıklarınızdan ne de başlığınızdan bir şey anlamak pek mümkün değil.

Sistemde Windows8 kurulu mu hala yoksa Ubuntu'yu Windows 8 üzerine mi kurdunuz?

fdisk -l

sonucu ne döndürüyor?

acil olan nedir tam olarak?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Matexa

Alıntı yapılan: sem - 19 Nisan 2014 - 21:44:20

fdisk -l

sonucu ne döndürüyor?

hocam win8 i kurulumda silip ubuntu kurdum. fdisk -l uç birime yazınca bir şey çıkmadı maalesef. acil olan ise windows şeklinde pcyi açmam gerekiyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Nisan 2014, 22:00:46

Alıntı yapılan: sem - 19 Nisan 2014 - 21:44:20

fdisk -l

sonucu ne döndürüyor?

win dosyası olan hdd :
Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
256 heads, 63 sectors/track, 121126 cylinders, toplam 1953525168 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0xe36a9c6b

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1  4294967295  2147483647+  ee  GPT
Partition 1 does not start on physical sector boundary.

ssd :
Disk /dev/sdb: 120.0 GB, 120034123776 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 14593 cylinders, toplam 234441648 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x0002399b

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1               1   234441647   117220823+  ee  GPT

D@bbe

kullanım kılavuzunda kurtarma yazar yada www.notebook.gen.tr adresinde foruma bak çözüm vardır...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

Matexa

hocam neyi kurtarıyoruz ? ben demek istiyorum ki . usb den windows 8 i nasıl bootlarım . olmuyor direk linux u açıyor bilgisayar biostan seçmeme rağmen

sem

Windows 8'i boot edilebilir hale getirmeyi soruyorsunuz. Windows forumlarına sorsanız belki daha hızlı yanıt alabilirsiniz. 

Bölümü silmiştiniz zaten, diskte bir Windows yok. USB'i içerisine ne şekilde yüklediniz Windows 8'i... Boot edilebilmesini beklediğinize göre Windows 8 i bir şekilde USB'ye yüklemeniz gerekli?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

plazma

Anladığım kadarı ile; sabit diskinde win8 iso su var galiba onu usbden kurulablir hale getirmek istiyor ubuntuyu silerek onun için win forumlarına bkaın anlatım var şurda artık gerisi size kalmış ama yapabilmeniz için win olan bir bilgisayar lazım : http://www.salihertugrul.com/index.php/bilgisayar/1085-windows-8i-usbden-yuekleyin

aniceman

keske ilk kez kullanan biri olarak windowsu silmeyip yanına kursaydınız.
isodan bahsettiğinize göre kurtarma bölümünden değil, usbden kurulu bi sistem sanırım pcnizdeki.
ancak iso yu windows ortamında usb-dvd tool ile yeniden usb ye yazabilirsiniz.
ya da isoyu ubuntuda dvdye yazacaksınız.
dedi ve koşarak uzaklaştı genç adam...

Matexa

hocam win7 download tool ile de usbyi boot edip yaptım win8 ortamında(başka bir laptop) fakat yine açılışta ubuntu açıldı...

@aniceman . hocam ilk kez kullanmıyorum fakat uzun süre oldu kullanmayalı . öncesinde dvd-rw ile format atmıştım ki öyle atılıyordu. şimdi ise notebooka ssd aldığım için dvd-rw yi çıkardım . usbden atmak istiyorum . usbden kuruldu fakat ssdye kurulu. yani bende 2 disk var biri 120 gb ssd diğeri 1000 gb hdd . 1000 gb hddyi windowsta kullanıyordum depo hesabı . ssd de sistem vardı . şimdi ssdye sistem kurdum fakat hdd gözükmüyor . gözükmemesi önemli değil ben windows kurmak istiyorum ondada açılışta ubuntu açılıyor

plazma

ozaman grubu siz birincil degil ikinci saibt diske kurmuş olabilirsiniz önemli değil ise ssd ve hdd ye ikisine formatlayin usbden kurulum yaparken düzelecektir.

Matexa

Alıntı yapılan: plazma - 20 Nisan 2014 - 00:19:37
ozaman grubu siz birincil degil ikinci saibt diske kurmuş olabilirsiniz önemli değil ise ssd ve hdd ye ikisine formatlayin usbden kurulum yaparken düzelecektir.

hocam ssd önemli değil zaten win8 kuracağm ona . fakat hddde 600gb dosyam var . şuan win7 bootlu bi usbyi pcye takıyorum açılışta yine ubuntu açılıyor

heartsmagic

Bir sistem USB'den başlamıyorsa bunun nedeni makinedeki diğer kurulu sistem değildir.

1. Kalıp USB'ye doğru dürüst yazılmamıştır,
2. BIOS tarafında bir sıkıntın vardır.

Kısacası sorunun çözümü Ubuntu ile alakalı değil.

Not: UEFI meselesini de unutmamak lazım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Matexa

beyler öteki hdd de windows sistemi yok . sadece dosyalarım var fakat windowsta kullanıyordum..

usbnin bootunda sorun olabilir , çünkü ssd yi çıkarıp denedim yine görmedi usbyi . uefi de de uefi with csm de de , fastboot off ve on da da ... şimdi ne yapmalıyım . yeni bir windows 7/8 isosu indirmek zorunda mıyım . malum internet yavaş ,

plazma

Sabit diskinde iso dosyası mevut değil miydi benmi yanlış anladım yukardaki gönderinde? eğer var ise üstteki mesajımda anlatım var nasıl yapacağın ile ilgili

Matexa

Alıntı yapılan: plazma - 20 Nisan 2014 - 00:42:49
Sabit diskinde iso dosyası mevut değil miydi benmi yanlış anladım yukardaki gönderinde? eğer var ise üstteki mesajımda anlatım var nasıl yapacağın ile ilgili

o yolu takip ediyorum şuan . gözükmeyen hdd emde bulunuyor hocam ssdde bulunmuyor . ve hdd nin dosyalarını göremiyorum ubuntuda

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Nisan 2014 - 00:49:19

Alıntı yapılan: Matexa - 20 Nisan 2014 - 00:45:06

o yolu takip ediyorum şuan . gözükmeyen hdd emde bulunuyor hocam ssdde bulunmuyor . ve hdd nin dosyalarını göremiyorum ubuntuda

wepupd adlı sitedeki yöntem işe yaramadı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Nisan 2014 - 00:54:10

diğerinde ise winusb paketi bulunamadı dendi

mmaltay

Açılışta bilgisayarın bios ayarlarından usb diski ilk olarak görmesini isteye bilirsin yada esc tuşuna basarak (kendi hp laptobumda öyle ) ysb olsun dvd olsun hdd olsun gösterip hangisinden başlatmam gerektiğini tercih olarak sunmakta. Usbye düzgün bir şekilde çektiysen zaten problem yoktur dediğim şekilde windows sistemi kurarsın. sistemi kurarken ext4 formatına çevirdiğin ssd kısma (yani ubuntu üzerine diski tekrar biçimlendirip) kurarsan sistemindeki depoladığın verileride kaybetmemiş olursun . Googledan windows 8 usb den formatlamak yazarsan gelen forum sitelerinden ilk 3 tanesinde işine yarayacak usb ye windows dosyalarını yazdırak program ve nasıl yapacağın hakkındaki dökümana ulaşabilirsin. Ama programı ubuntuda wine ile çalıştırabilirmisin o konuda bilgim yok.
İleride güzel günler yaşıyacağımız aşikar. Belkide en güzel günleri yaşıyoruzdur.. Kimin umrunda..

Matexa

Alıntı yapılan: mmaltay - 20 Nisan 2014 - 09:43:28
Açılışta bilgisayarın bios ayarlarından usb diski ilk olarak görmesini isteye bilirsin yada esc tuşuna basarak (kendi hp laptobumda öyle ) ysb olsun dvd olsun hdd olsun gösterip hangisinden başlatmam gerektiğini tercih olarak sunmakta. Usbye düzgün bir şekilde çektiysen zaten problem yoktur dediğim şekilde windows sistemi kurarsın. sistemi kurarken ext4 formatına çevirdiğin ssd kısma (yani ubuntu üzerine diski tekrar biçimlendirip) kurarsan sistemindeki depoladığın verileride kaybetmemiş olursun . Googledan windows 8 usb den formatlamak yazarsan gelen forum sitelerinden ilk 3 tanesinde işine yarayacak usb ye windows dosyalarını yazdırak program ve nasıl yapacağın hakkındaki dökümana ulaşabilirsin. Ama programı ubuntuda wine ile çalıştırabilirmisin o konuda bilgim yok.

hocam teşekkürler yinede sorunu dün gece çözdüm . şu şekilde yaptım arkadaşlar : gparted ile ssdde linux swap olan kısmı ayırıp ntfs olarak biçimlendirdim . yani sadece ubuntuda kullanabileceğim sürücü ext4 halinde idi . e swapi vs ntfs ile formatlayınca reset attığımda linux açılmadı haliyle , ben de usbyi taktım ve restart attığımda win8 kurulumuna geçtim . şimdi sorunsuz kullanıyorum win8den yazıyorum

plazma