[Çözüldü] Ubuntu eclipse C++ kullanma(derleme) proplemi

Başlatan hyrllhcsgn, 17 Nisan 2014 - 13:53:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hyrllhcsgn

Herkese merhaba. Sorunumu söylemeden önce herkese çok teşekkür ederim. Çünkü karşılaştığım sorunların bir çoğunu burada çözdüm. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Ubuntuya eclipse yükledim. Ancak program yazmadığımda bile derlediğimde (build all) sistem hata veriyor ve bunun sebebini bir türlü bulamadım. Yaptığım işlemler sırası ile;

1) Eclipsenin sitesinden (http://eclipse.org/downloads/?osType=linux) ""Eclipse IDE for C/C++ Developers, 151 Mb,64 bit"" olanı indiriyorum.
2)Programı açıyorum. C++ projesi oluşturyorum.
3)Herhangi bir program yazdığımda veya boş derlemeye çalıştığımda aynı hatayı veriyor. (Build all)
Hatalar:

/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 0 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 11'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 19 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 21'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 18 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 17 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 16 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_line): 0 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 2'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 8 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 12'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 9 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 10 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 11 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 12 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 13 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 14 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 15 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 0 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 11'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 1 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 12'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 2 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 2'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 3 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 2'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 4 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 11'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 5 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 6 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 7 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
make: *** [test] Hata 1
undefined reference to `main

Ne yapmalıyım bir türlü bulamadım.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hyrllhcsgn

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Nisan 2014 - 14:17:59
undefined reference to `main

main var mı kodunda?

http://stackoverflow.com/questions/10766256/g-returning-relocation-has-an-invalid-symbol-at-symbol-index
http://mihirknows.blogspot.com.tr/2011/10/solution-relocation-0-has-invalid.html

bu hataların verdiği derlememde main yoktu. ama main olduğunda diğer hataları tekrar veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Nisan 2014 - 14:24:57

Aşağıdaki ufak programda verdiği hatalar:

#include <iostream>

using namespace std;

int main(){

int i;

cout << 'Hello World ' Merhaba Dünya' ;

cin >> i;

}

14:28:58 **** Build of configuration Debug for project test ****
make all
Building file: ../main.cpp
Invoking: GCC C++ Compiler
g++ -O0 -g3 -Wall -c -fmessage-length=0 -MMD -MP -MF"main.d" -MT"main.d" -o "main.o" "../main.cpp"
Finished building: ../main.cpp

Building target: test
Invoking: GCC C++ Linker
g++  -o "test"  ./main.o   
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 0 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 11'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 1 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 12'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 2 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 2'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 3 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 2'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 4 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 11'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 5 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 6 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 7 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 8 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 12'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 9 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 10 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 11 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 12 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 13 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 14 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 15 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 16 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 17 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 18 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 13'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_info): 19 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 21'ye sahip
/usr/bin/ld: /usr/lib/debug/usr/lib/x86_64-linux-gnu/crt1.o(.debug_line): 0 yerdeğişimi geçersiz sembol indeksi 2'ye sahip
/usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/4.8/../../../x86_64-linux-gnu/crt1.o: In function `_start':
(.text+0x20): undefined reference to `main'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make: *** [test] Hata 1

14:28:58 Build Finished (took 207ms
)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hyrllhcsgn

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Nisan 2014 - 14:37:12
Vakıf olduğum konular değil, sadece yol gösterme adına geçiyorum önerileri:
http://stackoverflow.com/questions/20813562/weird-linker-errors-involving-crti-o-and-crt1-o

Sanırım sorunum bu linklerden biri. Şuan bunlara bakıyorum teşekkür ederim.

sem

Konu Dışı: Konuyu C/C++ tarafına taşıyabiliriz aslında.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Nisan 2014 - 23:26:25

Main kodunu yazdıktan sonra ctrl + S ile kaydetmeyi unutmayınız. 

Siz kendiniz terminalden derleyebiliyor musunuz kodu? 

Sırai le gidersek main.cpp dosyasını siz terminalden;

g++ main.cpp -o main_app

olarak derlemek istediğinizde ne gibi bir hata alıyorsunuz. Diğer bir konu ise IDE oluşturduğu yani Eclipse'in kullandığı komutu verdiğinizde ne gibi bir hata alıyorsunuz.

g++ -O0 -g3 -Wall -c -fmessage-length=0 -MMD -MP -MF"main.d" -MT"main.d" -o "main.o" "main.cpp"

NOT: Komutları main.cpp dosyasının bulunduğu dizine, cd komutu ile giderek veriniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hyrllhcsgn

Cevabınız için teşekkür ederim. Terminalden derlemeyi biliyorum. Zaten sorunumu hallettim. Heartsmagic abi sağolsun. Normalde ben 4 yıldır C++ kullanıyorum. Ancak windows üzerinde. Linux üzerinde çok basit hatalar yapıyorum. Sorunun cevabınıda söyleyim, bu sıkıntıyı yaşıyan birisi olabilir diye:

-test.cpp

#include <iostream>

using namespace std;

int main(){

int i;

cout << 'Hello World ' Merhaba Dünya' ;

cin >> i;

}

Ben eclipse'de C++ (test.cpp) için proje açınca yukarda kendiliğinden oluşan ve projenin ismi olan test.cpp yi siliyordum. sıkıntı bundan kaynaklanıyormuş...