Php güncelleme sonrası sorun

Başlatan Orhanİnce, 14 Nisan 2014 - 16:34:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhanİnce

Merhaba

Sistemimde php mysql apache ve phpmyadmin kuruluydu.Php sürümü 5.3 idi.Ben son sürüme geçmek istedim ve php güncellemesi yaptım.Şu anda php versiyon kontrolü yapıyorum ve php 5.5 sistemimde kurulu görünüyor.

Burada çıktısı:

PHP 5.5.10-1+deb.sury.org~precise+1 (cli) (built: Mar 27 2014 16:18:01)
Copyright (c) 1997-2014 The PHP Group
Zend Engine v2.5.0, Copyright (c) 1998-2014 Zend Technologies
    with Zend OPcache v7.0.3, Copyright (c) 1999-2014, by Zend Technologies

Benim sorunu ise localhostta ulaşmama rağmen dosyaları göremiyorum ve phpmyadmine ulaşamıyorum(404 not found) hatası alıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?

sem

404 hatası alsığınız durum için apache loglarını geçebilir misiniz buraya.

/var/log/apache2 altında bulunan log dosyaları. Özellikle "error" isimlendirmesine sahip loglar.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Orhanİnce

Cevap için teşekkür ederim.Bilgisayarı açtığımda garip bir durum ile karşılaştım.Dün Ruby on Rails kurmayı denedim.Ve bir hatadan dolayı kuramadım.Kurulum sırasında bir komut gerekiyordu.~/.bashrc komutunu verip ruby on rails kurulumuna devam etmem  gerekiyordu ve komutu terminalden verdiğimde permission denied hatası aldım.Bunun ile ilgili olarak forum da ve nette anlatılan bir kaç yöntemi denedim ama kurulum gerçekleşmedi.chmod -R 755 /.bash gibi vs.

Şimdi ise başka bir sorun oluştu.O da şu;ubuntu açılışı şifre sormadan otomatik olarak gerçekleşiyordu ancak bilgisayarı açtığımda şifre ekranı karşıladı beni.Şifremi girmeme rağmen sistem açılıyormuş gibi işlem yapıyor ve beni şifre ekranına geri götürüyor.Yanlış şifre girdiğimde ise invalid password(geçersiz şifre) hatasını veriyor.

Misafir oturumundan yazıyorum bu mesajı.Dolayısıyla sizin istediğiniz çıktıları veremeyeceğim.Sanırım sistemin bir kaç ayarını bozmuş oldum.Bu sorun neden kaynaklı olabilir?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2014 - 09:44:12

Bu sorunu bir de genel sekmesi altında yazdım.Umarım en kısa sürede çözebilirim..

sem

Tam olarak nereden kaynaklanıyor bilemiyorum tabi. Fakat bazı komutları yanlış verdiğiniz kesin gibi görünüyor.

~/.bashrc bir komut değil, sizin bazı ayar ve tanımlarınızın saklı olduğu bir dosyadır;

cat ~/.bashrc

ile içeriğini görebilirsiniz. Yaptığnız adımları gösteren kaynak varsa belki sorun buradan tespit edilebilir. Ya da ctrl + alt + F1 gibi bir komutla terminale düşerek;

history | tail -50

gibi bir komutla son verdiğiniz 50 komut listesini alarak buradan paylaşabilirsiniz. Sorunu tespit etmek bu şekilde daha kolay olacaktır.

Kolay gelsin.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

Orhanİnce

Söylediğiniz gibi terminale düştüm ve komutu çalıştırdım.Kullanıcı adını ve şifresini kabul ediyor.Ancak ana girişte kabul etmiyor.Neyse,çıktı olarak terminalden bir kaç resim silmişim,bir de ruby çalıştırmışım.Yaklaşık 10 tane filan komut var.~/.bashrc bunlardan birisi.

Birde terminale düştükten sonra geri nasıl çıkarız,bu komutuda söylerseniz sevinirim..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2014 - 10:27:00

Ruby on Rails kurulumu için takip ettiğim komutları  yazıyorum

sudo apt-get install curl libmysqlclient-dev
curl -L get.rvm.io | bash -s stable
~/.bashrc

buraya kadar.Burda takılmıştım zaten.Sanırım nano ~/.bashrc yazmam gerekiyormuş.

sem

ctrl + alt + F7

ya da

ctrl + alt + F8

ile terminalden çıkabiliyor olmanız gerekli.
Burası dünya?

Orhanİnce

Tamam terminalden çıkışı da öğrenmiş oldum.Ancak sorunu nasıl çözeceğiz?.Sanırım sistemi yeniden kurmak en iyi çözüm gibi görünüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Nisan 2014 - 18:36:29

Yardımların için teşekkür ederim.Sorunu çözemediğim için geleneksel olan yola başvurdum ve sistemi yeniden kurdum.Sanırım iyi bir kullanıcı olmak için biraz söküp takmaya meyilli olmak gerekiyor.Ben biraz işin kolayına kaçtım ama sorun sayesinde de bir parça da bir şeyler öğrendim GNU/Linux ile ilgili olarak.Problemi biraz daha araştıracağım umarım soruna dair bir şeyler bulabilirim.

sem

Geçmiş olsun diyelim =)

Formatlama ile giderilen sorunları çözüldü olarak işaretlemiyoruz genelde. 

Kolay gelsin.
Burası dünya?

heartsmagic

Ben not düşeyim. Giriş yapamam durumu izinlerle alakalı duruyor. Son verdiğin Ruby on Rails kurulum komutları buna neden olmaz. Arada şüphe uyandıran cümle aralarında söylediğin chmod komutları. Ne gibi bir komut verdiğini de söylemediğin için doğrudan yorum yapmak zor. Bu gibi durumlarda bir şeyler denemeden önce forumda dile getirmen isabetli olacaktır. Arama yapıp da bulamadığın herhangi bir konuyu forumda rahatlıkla dile getirebilirsin.

Bu arada, bizim tarafta yeniden kurulum geleneksel yöntem değildir :) En son olacak şeydir kendisi. Eğer senin sorunun tahmin ettiğim şeyse yine bir iki chmod komutu ile sorun düzeltilebilirdi. Kullanıcı dizini için chmod  veya chowc olayı o kadar tehlikeli değildir. Fakat sistem geneli için yani kök dizin için chmod, chown çok tehlikeli komutlardır, kesinlikle ne yapıldığı bilinmeden uygulanmamalıdır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.