[Çözüldü] Ubuntu GNOME 14.04 Açılmıyor

Başlatan empax, 11 Nisan 2014 - 17:06:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

empax

Günlük Ubuntu 14.04 Gnome 32/64bit kalıplarını USB bellekten boot edip açamıyorum. 1.jpg resimindeki gibi kalıyor, sadece fare hareket ediyor.
Bir de alakası yok ama ilginç geldi belirteyim, Ctrl+Alt+F1 ile uçbirimden startx yapınca şuan kullandığım eOS Luna masa üstünden birbirine girmiş vaziyette bir görüntü geliyor. Resim: eOS-Luna.jpg

Ayrıca dmesg çıktısında son satırında şöyle yazıyor;
nouveau E[      DRM] gpu lockup - switching to software fbcon
dmesg çıktısının son sayfasını da ekliyorum. Resim: dmesg-son.jpg

Ubuntu 14.04 Unity sürümünde sorun yok, şimdi Lubuntu indirip onu da deneyeceğim. Lubuntu da sorunsuz açılıyor.
Nvidia ekran kartı sahibi ve 14.04 GNOME sürümünü deneyen arkadaşlar, sizde durum nedir?

[eklenti yönetici tarafından silindi]
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

guopx

@empax
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1298604 gibi birkaç sorun bildirilmiş ama alakasız da olabilir. Çekirdek parametrelerini denedin mi?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

empax

@guopx, bağlantıdaki gibi başka 1-2 tane daha böcek kaydına denk gelmiştim ancak onlarda Intel+Nvidia kartları olduğu için en azından ilk etapta Intel üzerinden kurulumu gerçekleştirebilmişler. Bende tek Nvidia var hiç açamıyorum. :)

Alıntı YapÇekirdek parametrelerini denedin mi?
Hayır denemedim, hatta göremedim desem yeridir. :)
بسم الله الرحمن الرحيم

empax

Final sürümüne az kaldı ama bir umut hortlatayım konuyu. :)

En azından şunu öğrenebilsek,
Alıntı YapNvidia ekran kartı sahibi ve 14.04 GNOME sürümünü deneyen arkadaşlar, sizde durum nedir?
بسم الله الرحمن الرحيم

matrax_41

Ben nvidia sürücüleri ile ubuntugnome 14.04 kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

empax

@matrax_41,
Bilgisayarınızda çift ekran kartı var mı?
Eğer öyleyse, sorun sanırım nouveau açık kaynak sürücülerinden kaynaklanıyor(?)
بسم الله الرحمن الرحيم

matrax_41

Optimus veya benzer bir teknoloji kullanmıyorum sadece harici grafik kartı var. Nvidia'nın sahipli sürücülerini denedin mi ?

empax

Sorun şimdilik çözüldü. En azında artık Gnome masaüstü geliyor. :)
İlk fırsatta tam kuruluma geçeceğim, bakalım o zaman ne olacak göreceğiz.

Çözüm;
Unetbootin mavi menüsünde "Try Ubuntu GNOME without installing" seçeneği üzerindeyken, TAB tuşuna basıp altta çıkan satırdan quite splash terimini nomodeset yapınca Gnome masaüstü geldi.

Alıntı Yap> /casper/vmlinuz initrd=/casper/initrd.lz file=/cdrom/preseed/ubuntu-gnome.seed boot=casper quiet splash -- persistent

Artık kurulumu gerçekleştirdikten sonra sistem aynı şekilde açılmazsa, kurulu sistemin grub dosyasından nomodeset değişikliği yapıp sahipli sürücüleri kurarım diye tahmin ediyorum.

Teşekkürler. :)
بسم الله الرحمن الرحيم